Forma 1

Csak januárban derül ki, kit választ a Williams

2017.12.17.

Idén már nem tudjuk meg, ki lesz Lance Stroll csapattársa a 2018-as szezonban, a Forma-1-es Williams ugyanis csak januárban tesz bejelentést pilótapárosáról. Megbízható források szerint az első számú esélyes továbbra is Szergej Szirotkin.

Noha egyes források tudni vélték, a Williams jelenti be, kit ült autóba 2018-ban a már szerződéssel rendelkező Stroll mellett, végül kiderült, nemcsak holnapig, vagy a jövő hétig, hanem a következő hónapig kell várni közleményükre. Vagyis, januárig már egészen biztosan nem fogjuk megtudni, ki lesz a fiatal kanadai csapattársa az új szezonban. Ami az esélyeseket illeti, több megbízható lap is tudni véli, Paul di Resta és Pascal Wehrlein után a korábbi fő esélyes, Robert Kubica is elveszítette esélyét, miután az abu-dhabi teszten nem tudta meggyőzni a csapat vezetőit.Nem úgy Szergej Szirotkin, aki állítólag a vártnál jobb teljesítményt nyújtott a szóban forgó gyakorláson, ráadásul komolyabb támogatók is állnak mögötte, mint a lengyel mögött (a különböző sajtóhírek szerint 10 millió fontnál is nagyobb összeget tudna vinni az istállóhoz). Az Autosport úgy tudja, az orosz menedzsmentjével már csak a „részletekről” tárgyalnak a Williams vezetői.

A csapat eredetileg sem szerette volna elkapkodni a döntést, most pedig, hogy közelednek az ünnepek, úgy határoztak, januárig várnak a hivatalos bejelentéssel. Ettől persze a háttérben megegyezhetnek választott pilótájukkal, kilétét viszont idén már nem fedik fel.Abban az esetben, ha Szirotkinnal nem sikerül megegyezni, a „B terv” a Toro Rosso korábbi versenyzője, Danyiil Kvjat lehet. Ami Kubicát illeti, édesapja nemrég elmondta, továbbra is küzdenek a Williams-ülésért, az pedig számukra jó jel lenne, ha a csapat nem tenne bejelentést karácsony előtt. Egy apró reménysugár még pislákolhat? Erre ugyanis már nem kerül sor…

Forrás: m4sport.hu 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.24
A szlovák szakszervezetek általános sztrájkkal fenyegetőznek – írja az automobilwoche.de   ..
2022.05.23
A BMW Motorrad bemutatta a BMW M 1000 RR 50 Years M jubileumi modelljét. ..
2022.05.23
Sokszor bizonyul elégtelennek az autósok természetes intelligenciája, gyakori a tahó megnyilvánulás....
2022.05.23
Súlyos karambol történt délután Hajdúböszörményben – számolt be róla az Országos Katasztrófavédelmi....
2022.05.23
Új támogatási alappal ösztönzi a vállalati napenergia-termelés kiépítését a főváros: akár 200 ezer....
2022.05.23
A Toyota házi tuningcégének számító japán Modellista a prémium szabadidő-autó megjelenését....
2022.05.23
Technológiai színház, monumentális nappali, térugró űrhajó a BMW iX, amit nehéz lenne bármihez is....
2022.05.23
„Hétfőn reggel az M1-es 68-as kilométerszelvényénél található forgalomfigyelő kameránk képén....
2022.05.23
A következő modellévre egy sor fejlett kényelmi technológiával egészíti ki a Highlander....
2022.05.23
A fennállása 50. évfordulóját ünneplő eseménysorozat részeként a BMW M GmbH egy limitált szériában....