Kamion Európa Bajnokság

Csehországban versenyez a hétvégén Kiss Norbert

2021.08.27.

A hétvégén folytatódik a kamion Európa-bajnokság. A nyíregyházi Révész Racing csapat Csehországba utazik. A munka azonban nem állhatott meg a nyári szünetben sem.

A feszített tempó mellett nyáron általában az autósportban is tartanak egy rövid pihenőt. A kamion Európa-bajnokságon résztvevő csapatok szerelői viszont ezúttal csak pár napot kaphattak, ugyanis módosították a versenygépekre vonatkozó műszaki előírásokat, így a gépeken sokat kellett változtatni.
 
- Át kellet építeni a levegő rendszert, a fékekhez. Sokat dolgoztunk a megbízhatóság érdekében, hogy ne legyen műszaki problémánk és fokoztuk a pilóta védelmét is. Ezeket majd élesben tudjuk csak kipróbálni, de optimisták vagyunk, hogy az átalakítások jól sikerültek és bízunk benne, hogy így Kiss Norbert az első helyért csatázhat - mondta Kozák Attila, a Révész Racing csapatvezetője.
 
A változtatásokra azért volt szükség, mert a Hungaroringen az egyik versenygép fékhiba miatt nekiütközött a szalagkorlátnak, ezért a szervezők kötelezték a csapatokat az átalakításra. A fékrendszer mellett új emelési pontokat is ki kellett alakítani a gyorsabb mentés érdekében. Mindez persze a kamionok működését alapjaiban befolyásolja, a Révész Racing pedig tesztelni már nem tudott a hétvégi csehországi verseny előtt. Ennek ellenére a csapat optimista.
 
- Norbi is sokat versenyzett már a cseh pályán, de a többiek rendszeresen itt tesztelnek, így ez nekik nagy előnyt jelent. Úgy érzem, lehet meglepetés, mivel a módosítások minden csapatot érintettek. Esős időt jósolnak a hétvégére, ez is nagyban befolyásolhatja a versenyt – tette hozzá Kozák Attila.
 
- Köszönöm a csapatnak a munkát a nyári szünetben is sokat dolgoztak a versenykamionon. Megpróbálok mindent megtenni azért, hogy a hungaroringi lendülettel folytassuk a szezont és futamgyőzelmekért harcoljunk.
 
Az idei bajnokságban a Hungaroringen a második nap remekül sikerült, két futamon is Kiss Norbert győzött. A következő, Németországba tervezett versenyhétvége viszont a Nürburgring környéki áradások miatt elmaradt. Itt még nem született arról döntés, hogy ezt pótolják-e. A csehországi verseny helyszíne Most, augusztus 28-án és 29-én is 2-2 futamot rendeznek.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.05.30
A motorsport szerelmesei mostantól testközelből tanulmányozhatják a Toyota egyedülálló versenyautó-....
2023.05.30
Ahogy változik a világunk, nem csak bennünk záródnak kapuk, de az autóiparban is. Ezért is üdítő,....
2023.05.30
A Citroën újabb lépést tesz az elektromos mobilitás elérhetőbbé tétele felé: a C5 Aircross....
2023.05.30
Nehéz időszak elé néznek az ukrán gazdák, hiszen több százezer hektárnyi földet aknáztak alá az....
2023.05.30
A nyári szezonra készülve az Európai Unió megkettőzi az erdő- és bozóttüzek oltására felkészített....
2023.05.30
A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 csupán néhány hónapja gurult fel a luxusszegmens progresszív....
2023.05.30
2023-ban első alkalommal végzett felmérést kiadónk, az Autós Nagykoalíció a magyarországi független....
2023.05.30
A Daimler Truck Holding érdekeltségébe tartozó két japán leányvállalat és a Toyota száz százalékos....
2023.05.30
A Magyar Suzuki Zrt. Igazgatóságának ajánlása alapján a május végi közgyűlés úgy határozott, hogy....
2023.05.30
Feltehetően ittasan hajtott egy 40 éves férfi – írta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-....