Martorell

A CUPRA megkezdi az új Formentor gyártását

2020.09.30.

A CUPRA megkezdi az új Formentor gyártását. Az első, csak a márkának tervezett modell forgalmazása a jövő héten kezdődik a 310 lóerős változattal, de a hajtásláncok széles választékában hét motort  fognak kínálni, beleértve a jövő évtől elérhető plug-in hibrid változatokat is.

A CUPRA Formentor lesz a hatodik modell, amelyet Martorellben gyártanak, és több mint 10 %-os további termelési mennyiséget jelent majd az üzem számára. A SEAT következő elnöke és a CUPRA vezérigazgatója, Wayne Griffiths magabiztos üzenetben adott tájékoztatást, hogy az üzem már teljes kapacitással működik ennek az autónak és a vállalat többi modelljének gyártására.ak kínálni, beleértve a jövő évtől elérhető plug-in hibrid változatokat is.

Martorellből a világnak

Az első exkluzív CUPRA modell gyártásához három műszakban 3 000 munkás részvétele szükséges az üzem 2. gyártósorán, a Formentor gyártása kezdetben napi 160 darabbal indul.

„Az új Formentor nagy lépést jelent a CUPRA életében. Első egyedi fejlesztésű autójaként a márka növekedéséhez is hozzá fog járulni, és ezzel láthatóbbá és vonzóbbá válik a brand. Célunk, hogy ennek az autónak a bevezetésével túllépjük a CUPRA eladási mennyiségének kétszeresét, és új nemzetközi piacokat hódítsunk meg a széles választékot jelentő hétféle motornak köszönhetően. Sőt, ez az autó a martorelli gyárnak több mint 10% -os további gyártási volument fog jelenteni, ezzel a gyártósorok teljes kapacitással fogja működni. Meggyőződésem, hogy ez a modell megváltoztatja a CUPRA márka jövőjét. ” emelte ki Wayne Griffiths.

Mérföldkő a CUPRÁ-nak

A Formentor a CUPRA globalizációs stratégiájának kulcsfontosságú pillére. Ezzel az új modellel a márka  szeretné megszilárdítani helyzetét a főbb európai piacokon és be kíván lépni a leginkább elektrifikált országokba, például Norvégiába. A CUPRA emellett az új latinamerikai piacokon, valamint Törökországban és Izraelben is terjeszkedhet Griffiths bejelentése szerint.

A CUPRA márkanév alatt homologizált első modellként a CUPRA Atecához és a CUPRA Leonhoz csatlakozik, melyek új verziói szintén 2020 utolsó negyedévében lépnek piacra. A márka ezzel kezdi meg termék offenziváját, miután a 2018-as létrehozása óta szeptember végéig 55 000 darab autót értékesített, meghaladva minden kezdeti várakozást.

Ezenkívül a CUPRA az év vége előtt elindul az e-mobilitás útján a CUPRA Leon első plug-in hibrid változatainak megérkezésével, míg a CUPRA Formentor plug-in modell 2021 elején mutatkozik be. Ezekhez csatlakozik a CUPRA el-Born, az első teljesen elektromos autó, melynek piaci bevezetése szintén jövőre esedékes. A márka arra számít, hogy a teljessé váló modellpalettával a SEAT forgalma eléri az egymilliárd eurót.

Az első CUPRA Garage hamburgi megnyitója után Griffiths bejelentette, hogy a Formentor beindításához a márka külön CUPRA hálózatot hoz létre, új és rugalmas formátumokkal, amely továbblép a hagyományos kereskedésen. A márka kiterjeszti hálózatát is annak érdekében, hogy az év végéig közel 520 CUPRA szakértő legyen a világon, és folyamatban van további CUPRA mester toborzása, hogy 2020 végéig számuk elérje a 600-at világszerte.

Formentor Merc ter Stegennek

A márka új modelljét, melyet nemrégiben az FC Barcelona hivatalos autójának jelöltek, átadták Marc ter Stegennek, a csapat kapusának a CUPRA nagykövetének. A német játékos saját Formentorának kulcsait az új modell gyártását ünneplő digitális eseményen kapta meg, amelyet a martorelli CUPRA Garage-ban tartottak.

Ter Stegen, aki az új modell előfoglalási kampányában az elsők között ült a Formentor volánja mögé, hangsúlyozta: „Mikor először láttam a Formentort, meg voltam győződve arról, hogy együttműködünk a CUPRA-val, mivel erősen azonosulok sportos szellemiségével és kifinomult dizájnjával. Nagyra értékelem, hogy a részletekre is figyelnek, mellyel a Formentor ötvözi az összes olyan elemet, amit egy járműben keresek. Alig várom, hogy Barcelona utcáin vezessem. ”

Belépés egy új kategóriába

A CUPRA Formentorral a márka belép a CUV szegmensbe, amely a következő öt évben várhatóan megduplázza piaci részesedését Európában. Ez a nagy teljesítményű crossover, amely Mallorca szigetének ikonikus partjáról kapta a nevét, a márka DNS-ét ötvözi a csúcstechnológiával, a káprázatos és magával ragadó külső kialakítással, az egyedi belsővel és a legmodernebb, nagy teljesítményű motorváltozatokkal.

A Formentor hét különböző motorral lesz kapható, beleértve a 310 lóerős benzines változatot is, és 2021-től egy PHEV plug-in hibridet, amelynek összteljesítménye 245 lóerő, és hatótávolsága csak elektromos módban körülbelül 50 km lesz. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.26
Megint autók az Aeroparkban: a Zsiguli dombvidéken felépült Volgai Autógyár termékeiből félszáz....
2020.10.26
Lehet valami egyszerre elegáns és vulgáris? Megfér egy testben az arisztokratikus kifinomultság és....
2020.10.26
Alexander Galaganov Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.10.26
Az autóbusz töltőberendezés-gyártóknak és -forgalmazóknak hétfőtől megnyílt a lehetőségük arra,....
2020.10.26
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az állampolgárok....
2020.10.26
Bevezető áron használhatják a villanyautósok az E.ON november 24-től fizetőssé váló elektromos....
2020.10.26
1910-1920. A tömeggyártás kezdete, avagy út a luxustól a szükségesig. A nagy sorozatú termelés....
2020.10.26
Baleset miatt több kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető....
2020.10.26
A világ vezető környezetbarát prémium autógyártója, az Európában immáron 80%-ban (Nyugat-Európában....
2020.10.26
Magyarország területén a 2020. október 22-én 0 órától 2020. október 25-én 24 óráig a rendőrök 148....