sikerek

Díjeső a Knorr-Bremse Budapestnél

2024.06.04.

A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. telephelyein végzett szakmai fejlesztésekkel számottevően csökkent a vasúti fékrendszerek gyártásának és karbantartásának környezeti terhelése. A 2024-es Greengage pályázaton a fenntarthatósági, míg az Év Gyára Projektversenyen a hatékonyságot növelő és versenyképességet erősítő projektekkel lehetett nevezni.

 

Az Év Gyára Projektverseny

Az „Év Gyára Projektverseny 2024” nagyvállalati kategóriájában a Knorr-Bremse Budapest nyerte el a Grand Prix díjat, és elhozta a legjobbnak járó kategóriagyőztes címeket is „Az év leginnovatívabb projektje a gyártásban”, illetve „Az év gyártási/termelési projektje” kategóriákban. A szakmai zsűri a „Digital Warehouse – hatékony additív gyártás és raktározás” elnevezésű projektet díjazta,  amely a vállalatnál bevezetett 3D fémnyomtatás technológiájára építve digitális „raktárat” hozott létre meghatározott termékcsoportokra.  A raktárba minden korábban gyártott alkatrész digitális lenyomata automatikusan bekerül, támogatva a későbbi zökkenőmentes gyártást.

Az innovatív kezdeményezés célja a hatékonyabb gyártási folyamatok és ellátási lánc megvalósítása. A vállalat jelentős mennyiségű energiát takarít meg, a módszer lehetővé teszi az azonnali gyártásindítását az előre elkészített digitális adatok alapján, ezáltal leszorítva a szokásos átfutási időt és a raktározási költségeket is. A konvencionális, elsősorban öntési technológiákat kiváltva a „Digital Warehouse” gyorsítja a vevőkiszolgálást és csökkenti a selejtarányt is. Mindez hozzájárul a vállalat költséghatékonyságához és versenyképességéhez.

Zöld elismerés

A három díj mellett a „Greengage zöld elkötelezettség díja 2024” elnevezésű versenyen is első helyen végzett a vállalat fenntarthatósági projektje a Támogató eszközök és Technológiai megoldások kategóriában. Az elismerés a Knorr-Bremse ECO-Design Appjának és Termékinformációs Platformjának szól. Ez a megoldás egyszerűbbé teszi a mérnökök számára a tervezési fázisban a környezetvédelmi szempontok beépítését és környezetbarát anyagok használatát.

A Knorr-Bremse Budapest fenntarthatósági erőfeszítéseit segít érvényre juttatni a nemrég bevezetett eco-design standard, amely a termékfejlesztés minden szakaszában előtérbe helyezi a környezeti szempontokat. Biztosítja, hogy minden új termék a lehető legkisebb környezeti lábnyommal készüljön el. A cél, hogy a fenntarthatósági szempontok a tervezéstől és az anyagválasztástól kezdve meghatározóak legyenek a termékfejlesztési folyamatban, a minimálisra csökkentve a teljes életciklusra vetített környezetterhelést. Magyarországon egyedülálló módon a vállalatnál külön fejlesztői csoport foglalkozik ezzel a kérdéssel.

Kötelezettségvállalás

„Ezek az elismerések megerősítik, hogy a fenntartható innovációk iránti kötelezettségvállalásunk helyes irányba mutat. Azonban tudjuk, hogy ennek biztosítása folyamatos feladat. Minden egyes díj, amelyet megnyerünk, újabb inspirációként szolgál számunkra a további fejlesztésekhez, és arra ösztönöz minket, hogy még többet tegyünk az innovatívtechnológiák előmozdítása érdekében. Köszönöm a kollégáknak, erőfeszítéseiket és kitartó munkájukat, amit nemcsak a vállalatunk, hanem a díjakkal most a szakma is elismert” – mondta Veres László, a Knorr-Bremse Budapest ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, a vállalat továbbra is elkötelezett amellett, hogy vezető szerepet töltsön be a fenntartható ipari megoldások fejlesztésében, erősítve ezzel piaci pozícióját, támogatva ügyfelei és a fenntartható környezet igényeit.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.20
A magyar jet-ski válogatott tagjai előkelő helyről várják a péntektől vasárnapig zajló Magyar....
2024.07.20
Nem szépek. Sőt, némelyik kifejezetten csúf, de kedves darabjai az autótörténelemnek. ..
2024.07.20
A vállalat elektromos meghajtású, teljesen elektromos és plug-in hibrid modellek eladásai 41....
2024.07.20
Kalle Rovanperä 15,7 másodperces előnyre tett szert a helyiek fordos kedvencével, Mārtiņš Sesksszel....
2024.07.20
Tippek a helytakarékos pakoláshoz. ..
2024.07.20
Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő....
2024.07.20
A Lamborghini Köln most egy új szalonban köszönti a márka vásárlóit és barátait, és lenyűgöző....
2024.07.20
Linda Jackson, a Peugeot nemzetközi igazgatója ismertette, hogy a villanyautók korszakában....
2024.07.20
Az Apollo Tyres a háromszoros Formula–1-futamgyőztes Giancarlo Fisichellát kérte fel, hogy....
2024.07.20
A DataHouse pénteken közzétett előzetes adatai szerint a hazai használtautó-piacon csaknem 457 ezer....