divat

Divatos autók, autós divatok

2014.07.05.

Annak idején, még minden olyan egyszerű volt. Amikor szövetséget kötött egymással az oroszlán és a krokodil, vagyis elkészült a ma már legendásnak számító Peugeot 205 Lacoste, elég volt néhány jópofa divatszín, néhány ma már megmosolyogtató extra felszereltség és egy-két párizsi divatcímlap. A Peugeot Lacoste divatikonjává vált az autóiparnak és autóikonjává a divatiparnak. Pedig nem volt benne semmi megrázóan különleges, meghökkentően eredeti. Csak szép színek, bájos külső, vidám összhatás. Sokkal később amikor az olaszok egy zseniális húzással újjá élesztették a Fiat 500-ast, és a hónuk alá csapva egy Gucci táskát megalkották a Fiat 500 Gucci Edition-t, azért már merőben más volt a helyzet.

Annak idején, még minden olyan egyszerű volt. Amikor szövetséget kötött egymással az oroszlán és a krokodil, vagyis elkészült a ma már legendásnak számító Peugeot 205 Lacoste, elég volt néhány jópofa divatszín, néhány ma már megmosolyogtató extra felszereltség és egy-két párizsi divatcímlap. A Peugeot Lacoste divatikonjává vált az autóiparnak és autóikonjává a divatiparnak. Pedig nem volt benne semmi megrázóan különleges, meghökkentően eredeti. Csak szép színek, bájos külső, vidám összhatás.

Képgaléria a képre kattintva nyílik.

Sokkal később amikor az olaszok egy zseniális húzással újjá élesztették a Fiat 500-ast, és a hónuk alá csapva egy Gucci táskát megalkották a Fiat 500 Gucci Edition-t, azért már merőben más volt a helyzet. A Fiat Gucci népszerűsítésére már sokkal több kellett mint néhány milániói divatcímlap. Internetes flash aplikációk, sunyin ható facebook-os hirdetések és sok-sok egyéb marketing praktika hozta csak meg a sikert. Amely azonban koránt sem volt akkora, mint annak idején az egyik pillanatról a másikra világra szóló Peugeot Lacoste.

Képgaléria a képre kattintva nyílik.

Időközben, ráadásul szinte divattá vált, divatmárkákkal jelölni egy-egy automárka valamely modelljének különlegesebb felszereltségü kiadását.

A Renault Captur már önmagában is egy trendi tárgy. Bájos vonalai, különleges színkombinációi, vagány, terepjárós megjelenése, és trendi öko motorjai szinte tálcán kínálták annak lehetőségét, hogy készüljön belőle egy még trendibb, még divatosabb kiadás.

A Helly Hansen márkát ma már nem csak a hajósoknak nem kell bemutatni. Az egykor speciálisan vizisportokhoz minőségi ruihákat gyártó cég mára a vízi sportokat kedvelők mindennapi, igényes uniszex viseletévé vált.

A Peugeot és a Lacoste, a Fiat 500 és a Gucci után tehát itt a Renault Captur és a Helly Hansen stílusos párosa.

Minden adott a sikerhez, a Renault még sem bízott semmit a véletlenre. Egy fiatal és sármos, nemzetközi szinten is jegyzett magyar jet-ski versenyző, Gacsal Balázs lett a divatmárka és az autótipus frigyének arca. Az igazat megvallva, Balázsnak jól is áll ez a sármos, automata váltós, 1,2-es motorral szerelt kisautó, amely egyébként ahhoz pont elég nagy, hogy egy elegánsabb kivitelű vonóhorog segítségével, jet-skit vagy bármely más kisebb kiterjedésű vízi sporteszközt eljuttasson rendeltetési helyére. Balázs, aki korábban, nagy és erős autókkal, úgy nevezett luxusmárkák modelljeivel közlekedett, azt mondja, ennél stílusosabb belsőt, elegánsabb külsőt rég nem látott autóban. Ráadásul ma már a jet-ski tavakon sem divat a brutális nagy autó, a vastag fux, a nagyteljesítményű sport motor és az agresszív tekintet. Balázs egyébként jet-skiben is csak versenyzéshez használ brutális nagy vasat.

Képgaléria a képre kattintva nyílik.

Hétvégi lazításhoz nagyfogyasztású, bivalyerős versenygépe helyett a világ első öko jet-skijét, az óránként 40-50 helyett, 4-5 literes fogyasztású Sea Doo Sparkot használja. Olyan divatos kis vízijármű ez, hogy egyáltalán nem csodálkoznék, ha néhány éven belűl valamelyik elegáns és trendi ruha márka magáról nevezné el valamelyik limitált szériáját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.27
A Jeep 99.255 járművet hív vissza az Egyesült Államokban. Oka: hibás szoftver – írja az auto-motor-....
2021.11.27
Az olasz pilóta közel 40 év versenyzés után akasztja szögre a bukósisakot, az utolsó versenye....
2021.11.27
Mindössze fél évvel azután, hogy megjelent a német piacon, a Hyundai IONIQ 5 elnyerte a 2022. év....
2021.11.27
December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is....
2021.11.27
Az autóipar ismét vonzóbbá válik munkáltatóként Németországban. Közvetlenül elöl: a Porsche.  A....
2021.11.27
Alkohol hatása alatt közlekedett autójával az a 21 éves férfi, aki balesetet szenvedett, majd....
2021.11.27
A Győri Balett premierjén jelentették be az Audi Hungaria Minőségi Táncművészetért díj idei....
2021.11.27
A Bridgestone Csoport és a Michelin Group közösen veszi fel a kesztyűt az újrahasznosított ipari....
2021.11.27
A Toyota és DRIVR taxiszolgáltató több mint 100 darab zéró emissziós, melléktermékként tiszta vizet....
2021.11.27
2023-ban érkezik az elektromos Porsche Macan, amivel több mint 1,8 millió tesztkilométert terveznek....