robogó

A dolce vita legújabb Jolly Jokere ez a Vespa robogó

2022.07.12.

Ha Itália, akkor pizza és tészta, tarka házak és ókori épületek, napfény és tengerzúgás, meg persze dús idomú donnák és latin szeretők. Ebbe az idilli sztereotípiába pedig remekül passzol az olaszok ikonikus robogója, a Vespa, aminek van már egy kifejezetten piknikre tervezett modellje is.

 

A világ kollektív tudatában élő, olasz mediterrán életnek van pár markáns szimbóluma. Az autók között az Alfa, a Lancia, a Ferrari, a Lamborghini és a Maserati viszik a prímet, de a piedesztálra emelt járművek sorában ott van a Vespa is. Az életörömtől izzó hétköznapok jelképe, az édes életre tervezett robogó.   

A Vespa a második világháborút követő években született és Európa tönkretett útjaira szánták mobilitási megoldásként. Egy strapabíró és könnyen karbantartható jármű kellett a népnek, és Enrico Piaggio kitűnően ötvözte a praktikust a formás megjelenéssel. Ráadásul, két legyet ütött egy csapásra, hiszen zseniális meglátással sikerült átalakítania a korábbi, kisrepülőgépeket gyártó üzemét robogókat készítő vállalkozássá, így nemcsak a régi alkatrészek beolvasztásával kapott nyersanyagot, de a repülők kerekeit is fel tudta használni az új közlekedési eszközökhöz. Az idea hamar prosperáló vállalkozássá nőtte ki magát, Piaggio robogói elterjedtek a világban. És a „darazsak” (olaszul vespa) ázsiója 75 év után sem csökken, a Piaggio-modellek ma is az olasz életstílus szenvedélyét és spontaneitását megtestesítő ikonok.

Mindezt a jó tulajdonságot egyesíti a Vespa Pic Ninc.

A kalandvágy és szabadságszeretet hangsúlyozásaként a Pic Nic egy egész sor kiegészítővel kapható. Tartozéka egy bőrszíjakkal feltekerhető takaró, amelyet az első csomagtartóra lehet felcsatolni; egy rattan kosár, amely a hátsó csomagtartóra rögzíthető, autentikus piknik-hangulatot adva a vintage stílusú kis „darázsnak”. Jár még hozzá vászontáska, kulacs, hűtőtáska, evőeszköz- és tányérkészlet, mindez persze a Vespa logójával tetoválva.

Pontederában jó stílusérézkkel két lágy színt választottak a modellnek: pasztell zöldet és pasztell szürkét. Mindkettőhöz jól megy a kéttónusú ülés, aminek bézs árnyalata jelenik meg a lábtartón is. A karosszériaprofilok krómozottak, a keréktárcsák pedig szürkére festettek.

A letisztult dizájn és visszafogott elegancia 50 és 125 köbcentis motorral választható, 4699 és 5699 euróért.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
A vasárnapi első futamon ismét rajt-cél győzelmet aratott, a második viadalon pedig harmadik lett a....
2024.06.23
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Ez már a harmadik a héten. ..
2024.06.23
Nem tudja vagy nem akarja használni a légkondicionálót? Íme néhány hasznos tipp és trükk az autó....
2024.06.23
A címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte a Forma-1-es....
2024.06.23
A világ legkékvérűbb járműflottáját csak minősített cég ápolhatja. ..
2024.06.23
A Toyota célja a dedikáltan akkumulátoros elektromos bZ4X modellel, hogy új mércét állítson fel a....
2024.06.23
Hajnalban az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kőszárhegy térségében a fehér Mercedes....
2024.06.23
A SURFACING, amely a fenntartható energia, a víz és a fény találkozásában rejlő harmónia, valamint....
2024.06.23
Visszatért a Nissan a családi autók piacára: a Townstar személyszállító változata kiváló mobilitási....
2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....