WTCC

Egy negyedik helyet szerzett Michelisz a Nürburgringen

2015.05.16.

Az első versenyen a három Citroën mögött ért célba, a másodikon kiesett a törött futómű miatt a Zengő Motorsport magyar versenyzője.

A WTCC németországi versenyhétvégéjét a legendás Nürburgring-Nordschleife versenypályán tartották, amely a GP pályával együtt 25 km hosszú és 75 kanyart tartalmaz. Kivételesen nem vasárnap, hanem szombatot tartották a két versenyt a Nürburgringi 24 órás verseny miatt.

Az első versenyen Michelisz rajtolt a legjobban a mezőnyből, de mégsem tudott előrébb jönni a negyedik helyről, mert Hugo Valente a rajtnál rárántotta a kormányt a magyar versenyző autójára, és összekoccantak. Szerencsére a Honda Civic nem sérült meg komolyabban az esetnél, és tovább tudott menni. Michelisz követni tudta a versenyben vezető három Citroënt, de a francia autók erőfölénye miatt előzésre nem volt lehetősége. Az első versenyt José-Maria López nyerte meg Sébastien Loeb és Yvan Muller előtt. Michelisz a negyedik helyen végzett, pedig a végén már nagyon szorongatta őt márkatársa, Gabriele Tarquini. A verseny legnagyobb vesztese Hugo Valente volt, aki nagy sebességgel megpördült és a sóderágyban végezte Chevrolet Cruze-zal.

A második verseny sajnos sokkal rövidebb volt Michelisz Norbertnek, mivel a rajtnál egy koccanásban eltört a hátsó futóműve, és pár kanyar után kiállt a versenyből. Az élen szoros csatát vívtak a gyári Citroënek és Hondák, végül Yvan Muller tudott győzni. José-Maria López a tizedik helyről jött fel másodiknak, az utolsó körben a pálya leghosszabb egyenesében egyszerre tudta megelőzni a két Castrol Hondát, Tarquinit és Tiago Monteirót. A második futam vesztese Ma Ching Hua volt, aki a Nordschleife trükkös kanyarjaiban ráment a fűre, megpördült, és a falnak csapódott a Citroënjével.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.11
Noha a fenntarthatóság fontos szempont a befektetési döntések meghozatalakor, a befektetők 94%-a....
2023.12.11
Miamiban állították ki a holland szolárművész, Marjan van Aubel interaktív audiovizuális művét,....
2023.12.11
A Datahouse adatai szerint 2023 első hét hónapjában 77 ezer 45 új személygépkocsit és....
2023.12.11
Többféle biztosítás meghosszabbítása, adók befizetése, parkolási díjak számontartása, vizsgáztatás....
2023.12.11
A győri Széchenyi István Egyetem, a Kaposvári Szakképzési Centrum és a Kaposvári SZC Eötvös Loránd....
2023.12.11
Egy nemzetközi felmérés szerint ez év első felében nem kevesebb, mint 8200 esetben szakadt meg....
2023.12.11
Sokkolta Németországot az a baleset, amelyben egy 49 éves anya és 23 éves lánya vesztette életét.....
2023.12.10
A tetejére borulva állt meg a kocsi – jelentette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. ..
2023.12.10
Valószínűleg a Te autód is tudja a kábelmentes AA-t! ..
2023.12.10
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mentő ötlet. ..