BMW Gorup

Együtt villant meg az új M4 Coupé és M4 GT3 prototípusa

2020.08.25.

A BMW a napokban a Red Bull Ringen engedett bepillantást abba, milyen is lesz az új M4 Coupé és M4 GT3.

„Nagy örömömre szolgál, hogy együtt mutathatjuk be az új BMW M4 Coupé és az új BMW M4 GT3 prototípusát, amelyek kiválóan példázzák a motorsport és a sorozatgyártás rendkívül erős kapcsolatát. Az már első ránézésre látszik, hogy mérnökeink a két modellt párhuzamosan fejlesztették ki, így ugyanazokkal a génekkel rendelkeznek” – nyilatkozta Markus Flasch, a BMW M GmbH elnöke, aki személyesen teljesítette az új BMW M4 Coupé első körét a Red Bull Ringen.

Ahogyan az új BMW M3 limuzin és a BMW M GmbH összes nagyteljesítményű modellje, úgy az új BMW M4 Coupé is két teljesítményszinttel érkezik meg az utakra: a hatfokozatú manuális váltóval szerelt, 480 lóerő maximális teljesítményre képes változat mellett elérhetővé válik a Competition kivitel is, amelyben 510 lóerő maximális teljesítményt egy Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú Steptronic automataváltó továbbítja a kerekek felé.

Amiben azonban mindegyik BMW M4 modell megegyezik, az a vadonatúj fejlesztésű, M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotor, amelyet kifejezetten magas fordulatszám-tartományig kalibráltak a mérnökök.

Philipp Eng, aki megtett néhány kört az osztrák versenypályán az új BMW M4 GT3 prototípussal, úgy érzi, hogy a modell által idő előtt ízelítőt kapott a jövő évből. „Már alig várom, hogy rajtrácsra gurulhassak az új BMW M4 GT3 modellel” – mondta az osztrák pilóta, aki a Német Túraautó Bajnokság (DTM) következő idényében a ZF BMW M4 DTM volánjánál foglalhat helyet. „A BMW M4 GT3 már az első futamon bizonyíthatja, hogy mit tud éles versenykörülmények között. Biztos vagyok benne, hogy minden megvan benne ahhoz, hogy tovább írjuk vele a BMW M modellek régóta íródó sikertörténetét” – tette hozzá.

2022-től – és egyes versenysorozatokban már 2021-től – az új BMW M4 GT3 váltja a BMW M6 GT3 modellt a BMW privát színekben versenyző csapatai számára elérhető portfólió csúcsán. A BMW M6 GT3 2016 óta a BMW M GmbH motorsport-palettájának zászlóshajója, amely már bemutatkozása évében megnyerte a Spa-Francorchamps 24-órás versenyét, két évvel később pedig ugyanitt kettős győzelmet ünnepelt.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.02
A hidegháború idején dúlt a dizájncsata, amerikai, szovjet, német és olasz gyártók harcoltak az....
2023.12.02
Az utolsó üres helyre a már meglévő pilótájával hosszabbított a Williams. ..
2023.12.02
Októberben a Haval lett a vezető márka Oroszországban az eladott külföldi autók között, és ezzel....
2023.12.02
A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik egy járó motorral hátrahagyott....
2023.12.02
Két éven belül minden nagyobb német város különleges rendőri egységénél készenlétben áll egy....
2023.12.02
Ausztria nagy részén nehezíti a közlekedést és az áramellátást a hó, a magashegyi területeken a....
2023.12.02
A Tesla régen várt pickupjára összesen négy különböző helyre is felszerelhetőek lesznek a....
2023.12.02
Ez egy régen várt fejlesztés a régióban, és a beruházásnak rendkívüli jelentősége van, hiszen....
2023.12.02
A Rába Járműipari Holding Nyrt. üzleti portfóliójába tartozó Rába Futómű Kft. a Gyármentő....
2023.12.02
Elindultak a BKV ünnepi díszbe öltözött járművei péntek késő délután, a fényflottát Karácsony....