CATL

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a CATL Debrecen

2024.06.20.

A Miskolci Egyetem (ME) és a CATL Debrecen együttműködési megállapodást kötött, amely szerint a vállalat részt vesz a hallgatók gyakorlati képzésében, az egyetemi tananyag fejlesztésében, valamint segíti az intézmény tudományos és kutató tevékenységét is - közölte az egyetem kommunikációs központja csütörtökön.

Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Jason Chen, a CATL európai operációért felelős ügyvezető igazgatója

A megállapodásnak köszönhetően az egyetemen végzett műszaki és mérnök szakemberek előtt új karrierlehetőségek nyílnak meg az akkumulátor- és járműiparban. A szerződés számos szakterületre kiterjed, így a CATL a műszaki föld- és környezettudományok, valamint a gépészmérnöki és informatikai területen is hozzájárul az ME képzéseihez.

A közlemény szerint a megállapodás ünnepélyes aláírásakor Jason Chen, a CATL európai operációért felelős ügyvezető igazgatója azt mondta: a vállalat célja, hogy tevékenységével hozzájáruljon az európai közlekedés fenntarthatóvá válásához, a magyarországi üzemek működtetésében pedig számítanak a magyar tehetségekre.

Az ME célkitűzése a sajtóanyag szerint az, hogy a régióban, Magyarországon és a nemzetközi felsőoktatás térképén meghatározó, a következő évtizedek munkaerőpiaci igényeit kielégítő oktató- és kutatóegyetemként működjön. Az együttműködés aláírásán Horváth Zita, az ME rektora úgy fogalmazott, az egyetemnek „nemcsak a felsőoktatási szférában kell versenyeznie, hanem az ipari és vállalati közös kutatások elnyeréséért is”.

A tájékoztatás szerint a 2011-ben alakult Contemporary Amerex Technology Co. Ltd. (CATL) 37 százalékos globális piaci részesedésével a világ egyik legfontosabb akkumulátoripari szereplője. A cég 13 gyártóbázissal, 6 kutatási-fejlesztési központtal rendelkezik és 4 gyára már a szén-dioxid-semleges minősítést is elnyerte.

Mint írták, a CATL Debrecenben épülő gyára hamarosan a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb munkáltatója lesz, és mivel a cég hosszú távra kötelezte el magát Magyarország mellett, kulcsfontosságúnak tartja, hogy részt vegyen a munkaerőképzésben és támogassa az oktatási intézményeket.

Forrás: 
MTI

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.23
Máris tiltakozik az ellenzék.   ..
2024.07.23
A német luxusautó-gyártó rontotta 2024-re vonatkozó bevételi előrejelzését, mert egy árvíz....
2024.07.23
A használtautó-kereskedők egyik szeme sír, a másik nevet: a forgalom bővül, ugyanis ötvenezerrel....
2024.07.23
Az Audi Forma-1-es csapata bejelentette üzemanyag- és kenőanyag-partnereit. Amint azt az....
2024.07.23
Ez 35,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi mennyiséget – derült ki az orosz vámhatóság....
2024.07.23
A 71-es főúton ellenőriztek a járőrök. ..
2024.07.23
Az Automobili Lamborghini zsinórban hatodik alkalommal nyitotta meg az exkluzív és fényűző....
2024.07.23
Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési....
2024.07.23
A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás kísérlete miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy....
2024.07.23
A dél-koreai autóipari beszállító vállalat új, mintegy 21 milliárd forint értékű beruházása....