Széchenyi István Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a Nio a Széchenyi István Egyetemmel

2024.05.23.

A kínai autógyártó és a győri műszaki egyetem kapcsolata új szintre lépett.

Minden együttműködés újabb siker a magyar gazdaság számára, mert Magyarország szeretné tovább erősíteni szerepét gazdasági találkozási pontként, és szeretné elérni, hogy itt kapcsolódjon össze a keleti és nyugati tőke, illetve a hightech technológia - mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden Budapesten, a kínai NIO Europe járműipari vállalat és a Széchenyi István Egyetem oktatási és innovációs együttműködési megállapodásának aláírásán. A miniszter hangsúlyozta: az elektromosautó- és járműipar fejlesztése nem véletlen, az elektromos autózás jelenti Európa jövőjét, és meghatározó szerep jut az autóipari innovatív megoldásoknak, valamint a nemzetközi együttműködésnek.

Az elektromos autózás átmenetének felgyorsítása érdekében a magyar kormány uniós szintű akcióterv keretében egyebek mellett autóvásárlás-ösztönző programra tesz javaslatot, amely új és használt járművekre is kiterjed majd - közölte Nagy Márton. Hozzátette, hogy az akciótervet júliusban mutatják be, illetve ismertetik meg az uniós tagállamokkal.

Nagy kiemelte, hogy az elektromos autózás további térnyerését az akkumulátorok vagy azok egy részének cserélhetősége tovább növeli, és ebben a technológiában a félmilliomodik autóját pont két hete legyártó Nio az élen áll. A miniszter sikerként értékelte, hogy a vállalat és a Széchenyi István Egyetem együttműködése új szintre lép. Az egyetem, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a Nio közötti kutatás-fejlesztési együttműködés az elektromobilitás fejlesztésére irányul - ismertette.

Gong Tao, Kína magyarországi nagykövete kifejtette: az éghajlatváltozás elleni küzdelem globális kihívás, ezért az autóipar is jelentős változások előtt áll. Kína jelentős eredményeket ért el a zöld átállás terén, a kínai vállalatok hozzájárulnak a világgazdaság fenntartható fejlődéséhez, és ebben a Magyarországra települt kínai új járműipari vállalatok is részt vesznek, például a Nio - jelezte.

Huj Csang (Hui Zhang), a Nio Europe alelnöke úgy fogalmazott: a Széchenyi István Egyetem az innováció és a jövőre való felkészítés élvonalában áll, Magyarország innováció iránti elkötelezettsége tette lehetővé ezt az együttműködést.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

Forrás: 
MTI

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....
2024.06.16
Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjában ahhoz adunk tippeket, hogyan mutassunk jó példát a....
2024.06.16
2024 nyarán a BMW portfóliója új hajtáslánc-változatokkal, alapfelszereltségként és opcionális....
2024.06.16
Teljes terjedelmében égett egy több száz négyzetméteres műszakivizsga-állomás Ajakon, a Vasút....
2024.06.16
Oroszország geopolitikai elszigeteltsége miatt, s a fosszilis energiahordozók fontos termelőjeként....
2024.06.15
A Csomós Miklós, Nagy Attila páros nyerte a szombaton zárult Mecsek-ralit, a HUMDA országos....
2024.06.15
Hibridek és villanyautók mellett egyre több a méz és whisky az autógyártók kínálatában. ..