kerérpározás

Elektromos autóval kísér a ŠKODA az idei Tour de Hongrie-n

2021.05.06.

Május 12-én rajtol a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny idei futama. Ez az a verseny, melynek említésekor minden magyar kerékpáros szíve megdobban. Története 1925-ig nyúlik vissza, de cseppet sem veszített patinájából azóta sem. Ahogy 2015 óta mindig, a ŠKODA idén is kiemelt támogatója lesz a versenynek, ráadásul több különlegességgel is készülnek.

Tavaly a körülmények ellenére sikeresen megrendezett körversenyt Valter Attila személyében újra magyar versenyző nyerte, ezzel bizonyítva, hogy újra ott vannak hazánk ígéretes kerékpárversenyzői is a világ élmezőnyében. Az idei verseny több szempontból is tartogat újdonságokat a kerékpárrajongók számára. Az egyik nagy különlegesség, hogy négy év után visszatér a látványos befutó fővárosunkba, a Hősök terére, ahová a ŠKODA is meglepetésekkel készül.

A verseny egyik támogatója idén is a ŠKODA lesz, akik már évtizedek óta jelen vannak a kerékpársportban. A Tour de Hongrie-n a zöld trikó szponzoraként találkozhatunk velük, amit a pontverseny élén álló versenyző viselhet majd. A mezt a szakaszok közben kijelölt gyorsasági részhajrákon, illetve a befutóknál gyűjtött pontokkal lehet majd megszerezni. A zöld trikóról bővebben a Welovecycling magazinban olvashatunk.

Akik nézik ezeket az eseményeket, valószínűleg már rácsodálkoztak, hogy micsoda logisztika és szervezés áll egy-egy ilyen verseny mögött. Döbbenetes szám, de nagyjából ahány indulója van egy versenynek, annyi gépjármű is kíséri a mezőnyt. Sokan talán túlzásnak tarthatják ezt a mennyiséget, de a gyakorlat már számos esetben bizonyította, hogy szükség van ekkora autóparkra a háttértámogatáshoz. A ŠKODA ebben is megbízható támogatást nyújt a csapatoknak és a versenyszervezőknek egyaránt. Több csapat Škodákat használ csapatautóként, gyakran feltűnik a színen egy-egy Octavia, Superb, vagy Kodiaq a mezőnyben. Az igazi meglepetés, hogy idén egy ŠKODA Enyaq iV lesz a versenyigazgatói autó. Ez a tisztán elektromos SUV tavaly debütált a Tour de France-on nagy sikerrel.

A cég azonban nem csupán a versenyzőknek és a szervezőknek nyújt támogatást az esemény alatt. Terveik szerint kitelepülnek majd a budapesti befutóhoz is, ahol a szurkolók megismerkedhetnek az Enyaq iV elektromos autóval. Bár kevesebben tudják, de a ŠKODA kerékpárgyártó gyökerekkel rendelkezik, egy ideje pedig ismét gyártanak kerékpárokat is többféle felhasználásra. A verseny befutójához kilátogató nézőknek lehetőségük lesz ezeket a kerékpárokat is megtekinteni és megismerni.

Azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy kövesse az eseményt akár online itt, akár élőben, hiszen a Tour de Hongrie a magyarok számára igazi kerékpáros ünnep. Szurkoljunk együtt május 12-16. között minden nap, hogy érezzék a magyar szurkolók lelkesedését!

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.06.24
Őrizetbe vettek Párizsban két fiatal nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy elektromos rollerrel....
2021.06.24
Megérkezett a vizet „kipufogó”, üzemanyagcellás Toyota Mirai. Kipróbáltuk.   ..
2021.06.24
Mozgáskorlátozott emberek számára készült a Renault Kangoo új, beépített rámpával rendelkező....
2021.06.24
A hőség miatt 40-80 kilométer/órás sebeségkorlátozásokat vezetett be a MÁV több vasútvonalon, az....
2021.06.24
A magyar gazdaság gerincoszlopa az autóipar. Az ország termelésének egyharmada származik az....
2021.06.24
Az oktatást, a kutatást és az Arrabona Racing Team hallgatói csapat munkáját is segíti az a....
2021.06.24
Egy ember meghalt, és tizenegyen megsérültek, amikor a 81-es főúton, Mór térségében négy gépjármű....
2021.06.24
Jean Todt az ENSZ-ben folytatott munkája során olyan kampányt indított, melynek az a célja, hogy a....
2021.06.24
A Magyar Közűt hőkamerája kamerája közel 49 fokos hőmérsékletet mért az M7-es autópálya burkolatán....
2021.06.24
A magyar rendőrök egy szolgálat alatt, két körözött személygépkocsit foglaltak le a Csanádpalota....