elektromobilitás

Elektromosan is nagy durranás Amerika pickupja, a Ford F-150

2022.01.05.

A Ford Motor Company bejelentette, hogy közel kétszeresére növeli az F-150 Lightning™ pickup gyártási kapacitását, hogy a dearborni elektromos központ évi 150 ezer darabos termelése kielégítse az Amerika legkelendőbb modellsorozatának tisztán elektromos hajtású változata iránti erős keresletet.

- Mivel már majdnem 200 ezer foglalásunk van, keményen és kreatívan dolgozunk a termelési korlátok áttörésén, hogy minél több F-150 Lightningot adhassunk át vásárlóinknak - nyilatkozta Kumar Galhotra, a Ford Motor Company amerikai és nemzetközi piacokért felelős részlegének elnöke. „A tények magukért beszélnek: az emberek türelmetlenül várják a tisztán elektromos hajtású F-150 modellt, a Ford pedig mindent megtesz, hogy növelje a termelő kapacitását.”

A példátlan érdeklődés miatt a Ford bevezet egy új folyamatot: a vevők egymást követő turnusokban foglalhatják le az autókat, és akinek már megvan a foglalása, azokat arra kérik, hogy a következő hónapokban figyeljék a Fordtól érkező értesítő emailt, vagy lépjenek be rendszeresen Ford.com ügyfélfiókjukba. Azok, akiket nem tudnak kiszolgálni a 2022-es modellév autóiból, megrendelhetik a következő modellévek járműveit.

A Ford gyártási rendszerének kulcsfontosságú eleme a rugalmasság; ennek érdekében a vállalat szakemberei már most is keményen dolgoznak a vállalat jövőbeli elektromosautó-kínálatán. A mostani keresletnövekedés kielégítése érdekében kis létszámú munkacsoportok alakultak a gyártás, a beszerzés, a stratégiai tervezés, a termékfejlesztés és a kapacitástervezés területein, hogy gyors és hatékony megoldásokat dolgozzanak ki az új pickup gyártásának bővítésére. A Ford összehangolja legfontosabb beszállítói – valamint saját gyártólétesítményei, a Rawsonville Részegység Üzem és a Van Dyke Elektromos Hajtáslánc Központ – működését, hogy megoldja a specifikus elektromosautó-alkatrészek termelési kapacitásának növelését.

- A UAW szakszervezet tagjainak minőségi munkája nagy mértékben hozzájárult az F-150 Lightning hatalmas sikeréhez - vélekedett Chuck Browning, a UAW alelnöke. „Tagjaink értékes segítséget nyújtanak abban, hogy a Ford képes legyen megduplázni ennek az úttörő modellnek az éves gyártását.”

Az elektromos hajtású pickup ezen a héten ér az előgyártási folyamat végső szakaszába, mielőtt teljes sebességgel beindul a magánvásárlóknak szánt F-150 Lightning és a vállalati ügyfeleknek értékesített F-150 Lightning Pro tömeggyártása. A most készülő, immár sorozatgyártási minőségű járművek napokon belül megkezdik a valós körülmények közt teljesített teszteket, amelyek során együttesen több mint 1,5 millió kilométert futnak majd.

A Lightning abban is észak-amerikai rekordot állított fel, hogy mennyi vásárlót csábított át a vetélytárs márkáktól, hiszen a foglalásokat leadó vevők több mint 75 százaléka most először választotta a Fordot. A 2022-es F-150 Lightning pickup gyártása tavasszal kezdődik, és az autó belépő ára 39.974 dollár lesz, amit várhatóan csökkentenek majd a szövetségi adókedvezmények.

A Ford elkötelezetten készül arra, hogy az elektromos hajtás forradalmának élére álljon: a vállalat 2025-ig több mint 30 milliárd dollárt invesztál az elektromos járművekbe. A következő két év során a Ford a második számú elektromosautó-gyártóvá kíván fejlődni Észak-Amerikában, majd pedig – az akkumulátorok és elektromos járművek gyártásába történt hatalmas beruházásai révén – megcélozza az első helyet. A vállalat 24 hónapon belül már évi 600.000 darab akkumulátoros elektromos járművet fog gyártani globálisan.

A Lightning gyártásának felpörgetése mellett a Ford nemrégiben azt is bejelentette, hogy megháromszorozza a Mustang Mach-E termelési kapacitását, így 2023-ra várhatóan évi 200 ezer darabbal több készül majd ebből a modellből. A Ford tisztán elektromos hajtású haszonjárműve, a 2022-es E-Transit is kapható lesz az idei év elejétől.

Jelenleg is folyik Tennessee államban a Ford 118 éves történetének legnagyobb, legmodernebb és legtermelékenyebb gyártólétesítményének építése, ahol az új generációs F-sorozatú elektromos pickupok készülnek majd. Emellett a Ford az SK Innivation céggel közösen három új BlueOval SK akkumulátor-gyárat is épít - egyet Tennessee, kettőt pedig Kentucky államban -, hogy itt készítse modern lítiumion akkumulátorait, amelyek az új generációs Ford és Lincoln modelleket hajtják.

Ez a 11,4 milliárd dolláros beruházás közel 11 ezer új munkahelyet teremt majd BlueOval Cityben és a BlueOvalSK Battery Parkban - Tennessee és Kentucky államban -, megerősítve ezzel a Ford pozícióját Amerika legnagyobb autóipari munkaadójaként.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.24
Nézze meg a videót! ..
2022.05.24
Világszerte egyre több ország tervezi a belső égésű motorral rendelkező autók fokozatos kivezetését....
2022.05.24
A Lexus ügyfelei nem átlagos emberek. Olyan individuumok, akik nem érik be a kézenfekvő....
2022.05.24
A terepmotoros EnduroGP világbajnoki sorozat magyarországi futamát és a ZEG Rally Show raliversenyt....
2022.05.24
Megkezdődött a teljesen elektromos VW ID.4 gyártása Emdenben. A cég tájékoztatása szerint....
2022.05.24
Ismét optimistább a német exportipar, azon belül is az autóipar. Az Ifo szerint a gépiparban is „....
2022.05.24
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 34-es kilométerszelvényében egy kisbusz....
2022.05.24
Kiváló nyereségesség a díjbevétel és a működési eredmény növekedésével; kivételesen szilárd....
2022.05.24
Év Gyára 2021 díjat nyert a Bridgestone Tatabánya a „Legjobb menedzsment folyamatok” kategóriában.....
2022.05.24
Innováció, edukáció, környezetvédelem, élmény, mindez egy helyen és úgy tálalva, hogy valamennyi....