rendőrség

Elítélték az M2-esen Mercedesszel menekülő, rendőröket veszélyeztető ámokfutót

2023.10.14.

A Váci Járásbíróság a váddal egyezően börtönbüntetésre ítélt egy férfit hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és büntetőeljárásban kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt történő járművezetés bűntettének elkövetése miatt. Az elkövető az M2-es autóúton a rendőröket a gépkocsijával veszélyeztette. 

2023. augusztus 1-jén 7 órakor, a férfi Vácon közlekedve – a többszöri fény és hangjelzés ellenére – nem állt meg a vele szemben intézkedő rendőröknek, és a forgalmas M2-es autóút irányába, majd a főúton haladva a megengedett sebességhatár néhol akár kétszeres túllépésével továbbhajtott.

A vád szerint az elkövető több közlekedési szabályt is súlyosan megszegve menekült a rendőrök elől, többek között átlépve a záróvonalat, a szembejövő gépjárműveket fékezésre, illetve lehúzódásra kényszerítette. Ezen túlmenően többször, szándékosan a követésébe időközben bekapcsolódó rendőrségi szolgálati gépjárműveknek ütközött, számos alkalommal – ugyancsak indokolatlanul – intenzíven fékezett, ezzel vészfékezésre kényszerítette a mögötte haladó szolgálati gépkocsi vezetőjét, amely cselekménnyel veszélyeztette a jármű utasait és akadályozta a rendőri intézkedést.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával egyetértve a bíróság – az elkövetés óta letartóztatásban lévő – fiatal férfit 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, 10 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint elrendelte a korábban kiszabott 6-6 hónapos, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetések végrehajtását. A férfi vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett, jelenleg is számos büntetőeljárás folyik ellene, és kétszer ítélték már el eltiltás hatálya alatti járművezetés bűncselekménye miatt.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott valamint védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett. A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően a férfi letartóztatását a másodfokú döntésig fenntartotta.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

Forrás: 
ügyészség

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....