ámokfutó

Elkapták az autós ámokfutót - a rendőrök megdöbbentek vallomásán

2021.04.21.

Ámokfutó törte-zúzta a gépkocsikat Tapolcán és környékén. Volt, akit lesodort az útról, volt, akivel szándékosan ütközött, majd  kis híján elgázolt két rendőrt. A férfi visszatért egyik balesete helyszínére, s azután fogták el a zsaruk.

Szerencsére emberéletben nem esett kár, de történhetett volna nagyobb baj is. A férfi visszatért egyik balesete helyszínére, s azután fogták el a zsaruk - írja Trencsényi Zoltán a police.hu-n.

Kiss Attila, a Tapolcai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője közölte: ezen a történeten maguk a zsaruk is meglepődtek.

A tapolcai férfi már április 2-án, pénteken is okozott egy anyagi kárral járó balesetet Tapolca belterületén. Mint utóbb kiderült, munkavégzéssel kapcsolatos problémája adódott, egyik ismerősével összeveszett, és meglehetősen rossz idegállapotban ült be az autójába. A Barackos lakópark területén nagy sebességgel haladt, amikor a jármű megcsúszott, és az útról letérve nekicsapódott egy trafóház sarkának, valamint megrongálta a mellette lévő elosztószekrényt is. K. Zoltán (52) ezt az esetet megúszta helyszíni bírsággal, hiszen akkor még csak saját magát veszélyeztette.

Két nappal később, április 5-én reggel folytatódott az életveszélyes autózás. A tapolcai férfi ismét autóba ült, és délelőtt Köveskál irányából haladt Gyulakeszi felé, amikor egy másik jármű előzni kezdte őt. Amint K. Zoltán ezt észlelte, balra kormányozta autóját, és kíméletlenül ráhúzta azt a másik kocsira. A két jármű összeütközött, majd az árokba sodródtak. K. Zoltán autója a tetején landolt, kész csoda, hogy személyi sérülés nem történt.

(FOTÓ: SZABÓ GABRIELLA, RENDŐRSÉG)

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, azt tapasztalták, hogy az elkövető zavartan viselkedik, a lehelete pedig kissé alkoholosnak tűnt. A szondát nem akarta vagy nem tudta megfújni, ezért vérvételre előállították. A vérvétel azt igazolta, hogy enyhe fokú ittasság állapítható meg nála, ezért a zsaruk a férfi vezetői engedélyét elvették, és büntetőfeljelentést tettek ellene. Egyrészt az ittas vezetés, másrészt a közúti veszélyeztetés miatt. A férfi a rend­őri intézkedés után gyalog hazament, majd még ugyanezen a napon, néhány órával később ismét volán mögé ült.

– Bár vezetői engedélye akkor már nem volt – folytatja a történetet Kiss Attila ezredes –, aznap délután egy kistehergépkocsival indult útnak. Először egy tapolcai Mol-kútnál ütközött neki egy autónak, majd elindult a 77-es számú főúton Veszprém irányába. Monostorapátiig hajtott, közben újabb két autóval karambolozott, majd visszafordult Tapolca felé. Útja során több közúti jelzőtáblát is kidöntött. Sehol nem állt meg, valamennyi ütközést követően továbbhaladt. Egyik áldozata ugyan utánahajtott, de amikor utolérte, az elkövető ismét ráhúzta a kormányt a vétlen sofőrre, és megint összeütközött vele. Ezután az immár többszörösen megrongált személyautó tulajdonosa felhagyott az ámokfutó kergetésével, és értesítette a történtekről a rendőrséget.

Amikor K. Zoltán visszatért Tapolcára, ismét elhaladt a benzinkút előtt, ahol az első balesetet okozta nem sokkal korábban. A töltőállomásnál éppen rendőrök helyszíneltek. K. Zoltánt a baleset helyszínén tartózkodók közül többen felismerték, így a zsaruk szerették volna megállítani.

K. Zoltán nem állt meg, az intézkedő rendőröket csaknem elsodorta, majd szemből nekihajtott egy szinte vadonatúj Opelnek.

A történtek részleteit a rendőrség vizsgálja. K. Zoltánt a helyszínen elfogták, majd előállították, és őrizetbe vették. A kihallgatása során elismerte mindazt, amit elkövetett, de azonkívül, hogy az említett munkavégzésével kapcsolatos vita erős idegességet váltott ki belőle, tettére egyéb magyarázatot nem tudott adni. Ellene többrendbeli közúti veszélyeztetés bűntettének és többrendbeli cserbenhagyás vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon. A zsaruk kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt. A vizsgálat K. Zoltán mentális állapotára is kiterjed.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.04
Az idei év első kilenc hónapjában elért több mint 100 millió eurós veszteség után a német start-up....
2023.02.04
Az Edelényi rendőrök előállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes....
2023.02.04
A 2022-es év közönségdíjas, 2023-as Év Magyar Autója jelölt Suzuki S-Cross teljes hibrid,....
2023.02.04
Növelte forgalmát, üzemi eredményét és nyereségét tavaly az amerikai Harley-Davidson....
2023.02.04
Szombat reggeltől több dunántúli vasútvonalon is fakidőlések, felsővezetékszakadások akadályozzák a....
2023.02.04
A BMW Group fokozza az elektromos járműgyártást a globális termelési hálózatában: a mexikói San....
2023.02.04
Két kamion ütközött össze az M1-esen, Mosonmagyaróvárnál, az egyik jármű árokba borult a főváros....
2023.02.04
2022 első tíz hónapjában 94 ezer 28 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 9,3....
2023.02.04
A NASCAR bejelentette, hogy sztárokból álló versenyzőtriót nevez az idén századik évfordulóját....
2023.02.04
Az erős széllökések veszélye miatt több Balaton-környéki járásban a legmagasabb, harmadfokú....