Mercedes-Benz S-osztály

Először láthatjuk az új S-osztály utasterét

2020.07.14.

Újabb generációváltáshoz értünk a Mercedes-Benz világában, ami mindig az új S-osztállyal kezdődik. Most sincs ez másképp, és úgy tűnik, hogy a jövő digitálisabb, mint valaha.

Mindig is a hagyományőrzés és a letisztult kifinomultság jellemezte a Mercedes csúcslimuzinjainak utasterét. Üdítő kivételek voltak egy olyan világban, ahol már mindent átvettek az olcsó digitális kijelzők, és a minimalista formák. Egészen idáig. Ugyanis hamarosan bemutatkozik a S-osztály új generációja, és a bevezetés első hullámában először az utasterét mutatták meg a nagyközönségnek. Ami, a legkevésbé sem mondható hagyományosnak. Ahol csak lehet, teleszórták hatalmas kijelzőkkel az utasteret, ami a Mercedes esetében annyira nem is fájó, ismerve, hogy mennyire nagyszerű felbontású kijelzőket, átlátható grafikákat, és gyors processzorokat használnak. Ráadásul itt már az MBUX infotainment rendszer második generációjáról beszélünk – ami most debütál.

Persze egy S-osztálynál legalább annyira fontos, ha nem, még fontosabb a hátsó tér, mint az első, ezért hátra is ugyanzok a hatalmas kijelzők, és kényelmi funkciók kerülnek, mint előre. A „Hey Mercedes” felkiálltással akár mind a három hátsó kijelző kezelhető egyszerre, mostantól 27 nyelven. Az autóban összesen 5 hatalmas kijelző van, a legnagyobb 12,8 colos és OLED kijelzős. Akár térbeli nézet is elérhető a frissített digitális műszercsoportnál, hogy még valóságosabb legyen az élmény. Mostantól nem elég egy PIN-kód, egyszerre használ ujjlenyomatolvasót, illetve arc- és hangfelismerést a rendszer, ha vásárolnánk valamit rajta, illetve a beállítások automatikus betöltéséhez.

Persze nem csak a kijelzőkről szól minden. Legalább ennyire különlegessé teszi az új S-osztályt, hogy mostantól kamerákkal figyeli, ha valaki akkor szállna ki az autóból, ha hátulról érkezik valaki, és vörösen villogtatja a hangulatvilágítás fényét, ha veszélyt érzékel a holttérben. Ezenfelül figyeli, hogy a gyerekülés megfelelően van-e becsatolva az első ülésen, az Attention Assist pedig a sofőrt óvja az elalvástól. Mostantól nem csak a központi infotainment kijelzőn, de a head-up display-en is működik a jól ismert kiterjesztett valóság, ami a navigálás élményét teszi futurisztikussá.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.14
A Tesla vezetési asszisztens rendszerét gyakran kritizálták a múltban és bírálják jelenleg is, de....
2020.08.14
Marko Ivic Horvátországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.14
Accrai (Ghána) összeszerelő üzemének hivatalos megnyitójával a Volkswagen tovább bővíti jelenlétét....
2020.08.14
Baleset miatt nagy a torlódás az M7-esen a Balaton felé - közölte az Útinform péntek délután a....
2020.08.14
A következő tíz év alatt a városi buszállomány fele cserélhető le kormányzati és európai uniós....
2020.08.14
Minden vasúti átjáróban történő baleset megelőzhető lenne odafigyeléssel és a szabályok....
2020.08.14
Bármennyire is bizonytalan a gazdasági helyzet mostanság, és akármennyire is ingadozó a benzin ára....
2020.08.14
Ötre nő az új BMW 5-ös sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozatainak....
2020.08.14
Sikerrel indult júliusban a Mahart nyaralóhajózási programja, jelentős az érdeklődés, a hajók....
2020.08.14
Már 2022-re elkészülhet a szériamodell abból a Toyota versenyautóból, amely az idei Le Mans-i 24....