kampány

Eltömődött a részecskeszűrő? Kimossuk gőzborotvával!

2016.06.13.

Mennyire veszélyes sufni műhelybe adni autónkat probléma esetén? Nagyjából, mintha orvosi diploma nélküli fogorvoshoz járnánk lyukas foggal.

Persze ő is szerez fogászati eszközöket, valahogy betömi a fogunkat, ha kell ki is húzza, de, ha összezárjuk fogsorunkat, mindig érezni fogjuk, hogy valami nincs rendben. Pontosan így van ez a sufnik esetében is, akik fúrnak, faragnak, kísérletezgetnek, s ha szerencséjük, szerencsénk van, megoldják a problémát. Sok esetben azonban nem sikerül nekik, s ekkor általában a márkaszerviz a megoldás: a hibásan felmért, majd rosszul összetákolt autókon csak a profi műhelyek tudnak segíteni. Mivel rengeteg ilyen esetről számolnak be a márkaszervizek, újabb és újabb hasonló esetet mutatunk majd be azzal a céllal, hogy érzékeltessük: kockázatos "sufniban" javíttatni gépkocsinkat.

Az első történetben egy 2010-es évjáratú, közös-nyomócsöves dízel KIA szerepel. A panaszok alapján a részecskeszűrő (DPF) visszajelző lámpa villogott, de a tulaj különösebb problémát nem tapasztalt az autóval kapcsolatban. Ennek ellenére bement a legközelebbi helyi magánszervizbe és ott kért segítséget. A szerviz tanácsára az ügyfél kitisztíttatta a részecskeszűrőt, majd elindult vele Budapestre (a DPF lámpa továbbra is világított, de azt mondták neki, majd az autópályán elalszik). Húsz kilométernyi út megtétele után az autó erőtlenebb lett és kigyulladt a motor hibakód lámpa is. Ekkor már nem volt mit tenni, márkaszervizhez fordult a reménytelen helyzetben lévő ügyfél, ahol a műszeres átvizsgálás során kiderült, hogy a sufni műhely javítás címén úgy átmosta gőzborotvával a részecskeszűrőt, hogy az használhatatlanná vált. A vizsgálat arra is rámutatott, hogy először csak az olajcsere miatt kezdett villogni a figyelmeztető (DPF) lámpa, a többi hibakód később került az autó hibatárolójába. A márkaszervizben elvégzett részecskeszűrő- és olajcsere után az autó megbízhatóan működött tovább.

Ez mindössze csak egy eset a számtalan történetből, amit a szakértelem hiánya okozott egy-egy rossz megoldással az autótulajdonosnak. A márkaszervizek idős autókra vonatkozó ajánlatai manapság kedvező feltételeket biztosítanak a javítások során, így érdemes ajánlatot kérni a hivatalos szervizektől is, mielőtt bizonytalan kezekbe adnánk féltve őrzött gépjárművünket.

Az "Értünk hozzá" kampányról

Tizenkilenc MGE tagvállalat (30 márka képviseletében) úgy gondolta, szakmai összefogásra van szükség annak érdekében, hogy a márkaszervizek által képviselt valós értékek kerüljenek a köztudatba. A márkaszervizek garantálják a gépjármű biztonságát, garanciát adnak munkájukra és a beépített eredeti gyári alkatrészekre. A résztvevő márkák egy közérdekű tájékoztató kampányt folytatnak, amelynek részeként létrehozták a www.ertunkhozza.hu honlapot, hogy bemutassák azokat a valós és hiteles értékeket, amelyeket a márkaszervizek képviselnek, és amelyek fontosak valamennyi autós és közlekedés biztonsága számára. 

Az Értünk Hozzá kampány márkái: Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Citroën, FIAT, FIAT Professional, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi Motors, Opel, Peugeot, Porsche, SEAT, Skoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Volkswagen Haszonjárművek, Volvo.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.20
A Pest megyei rendőrök az elmúlt napokban az M0 autóúton tevékenykedtek, két horrorkaravánt is....
2022.01.20
A Volkswagen autógyártó 2021-ben lényegesen több járművet tudott eladni az Egyesült Államokban,....
2022.01.19
Eltűnő kategóriák, halálra ítélt topmodellek? Hihetetlen, de egyre népesebb a mezőny. ..
2022.01.19
- A Dacia legyártotta a hétmilliomodik járművét dél-romániai üzemében, amely 1968 óta működik -....
2022.01.19
Mexikó a hetedik legnagyobb autógyártó a világon. Az országban 2021-ben kevesebb autót gyártottak,....
2022.01.19
- A Continental csoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói üzeméből....
2022.01.19
Volt, amit egyszerűen kalapácsnak, míg más autót egyenesen a család barátjának neveztek el. Egy....
2022.01.19
- Tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 4,6 millió utas és 183 ezer tonna légiáru fordult....
2022.01.19
A prémium járműveket gyártó Audi az értékesítés csekély visszaeséséről, egyidejűleg az elektromos....
2022.01.19
A Stellantis N.V. alapító társaságai merész és jövőbetekintő szelleméből született pontosan egy éve....