kenőanyag

Eni - Tartalomhoz a forma

2019.04.08.

Teljesen megújult az Eni kenőanyagainak csomagolása.

A méltán nagy népszerűségnek örvendő Eni i-Sint termékcsalád világszerte új külsőt kapott. Az új dizájn bevezetése kapcsán beszélgettünk az Eni Austria GmbH Magyarországi Fióktelepének vezetőivel a kenőanyagok piacáról, autógyári megfelelésekről és a cég működéséről.

Ezen túl az aranybarna flakont kell keresni

A korábbi – jellemzően fekete színű – komor csomagolás helyett a figyelemfelkeltőbb és vidámabb aranybarnára változtatták az i-Sint családba tartozó prémium termékek flakonjait. Az új dizájn világszerte fokozatosan váltja le a régit és minden termékre egység lesz.

Az i-Sint termékcsalád egyaránt tartalmazza az általános felhasználású motorolajokat és az egyes márkákra specifikált kenőanyagokat is. Nem újkeletű dolog, hogy nagyobb járműgyártók saját minőségi követelményekkel rendelkeznek azokra a kenőanyagokra, amiket motorjaiba elfogadottnak tekint.

Megfelelőnek mondott, vagy valóban bevizsgált

A legnagyobb autógyárak nem bízzák a véletlenre a megfelelőséget. Nem fogadják el azt, hogy egy kenőanyag előállító egyszerűen lenyilatkozza, hogy a gyár által specifikált követelményeknek megfelelő egy olaj. A rendes eljárás, hogy a kenőanyag előállítója kéri a gyári minősítési procedúrájának lefolytatását.

A gyártók ezt nem ingyen végzik, hanem nagyon komoly összegeket kell kifizetni, hogy aztán később a flakonon az szerepeljen, hogy ez a kenőanyag megfelel a BMW, a Mercedes-Benz, vagy éppen a VW-csoport szabványának.

Ezzel szemben vannak olyan kenőanyagok az autósboltok (de akár a nagyáruházak polcain is), amelyek gyártója, vagy forgalmazója nem folytatta le ezeket az eljárásokat, így a gyárak valójában nem hagyták jóvá járműveikbe az adott termék használatát, ami adott esetben veszélyt jelenthet az autóra.

Hamis kenőanyagok

Kényes téma és nem is igazán akartam felveti a beszélgetés során, mégis megkerülhetetlennek látszott beszélni a hamisított motorolajokról. Az Eni-nél azonban megnyugtattak, az ő termékeikre nem jellemző a hamisítás, legalábbis a hazai képviselet szakemberei még nem találkoztak hamisított Eni kenőanyaggal.

Köszönhető ez talán annak is, hogy az Eni kenőanyagok értékesítési hálózatából jellemzően kimaradnak a nagy alkatrészkereskedők, termékeiket viszonteladói hálózaton keresztül közvetlenül a szervizeknek, járműjavítóknak értékesíti a saját fenntartású hálózat.

Hol kaphatók az Eni kenőanyagok?

A kúthálózat megszűnésének ellenére az Eni kereskedői hálózata változatlanul működik tovább. Rajtuk keresztül továbbra is hatékony az értékesítés, legyen szó motorkerékpár, személyautó, teherkocsi, vagy akár kerti kiskép kenésről, sőt, a veterán autókat egy teljesen új termékcsalád szolgálja, és az ipari kenőanyagok is megtalálhatók a kínálatban.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.06.01
A koronavírus-járvány miatt 1986 után először nem rendeznek futamot a gyorsaságimotoros-....
2020.06.01
Áttekintés a hibrid járművek felhasználhatóságáról. ..
2020.06.01
A Toyota Camry nagy testvére, az Avalon méreteire és fazonjára rácáfolóan dinamikus, kezes,....
2020.06.01
Mohamed Mahmoodi Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.06.01
Közpénzből finanszírozott autóvásárlási kedvezmények bevezetését tervezi a német kormány a....
2020.06.01
Bárki összerakhat magának egy Siánt, megjelent ugyanis a sportkocsi 1:8 méretarányú modellje a LEGO....
2020.06.01
A gyanú és egy fedélzeti kamera tanúsága szerint egy Audi R8-as kocsi vezetője 2020. május 27-én....
2020.06.01
Hamarosan piacra lép a Lexus első tisztán elektromos típusa. Vajon új korszakba lép ezzel a márka,....
2020.06.01
A mesterséges intelligencia mellett a digitális ikrek és az ipari matematikai technológiák is az EU....
2020.06.01
A komáromi BYD gyárban készült két elektromos autóbusz átvételével lezárult a tatabányai....