autókiállítás

Erfurti Autókiállítás 2023: Mobilitás minden szempontból

2023.02.22.

Az Erfurti Autókiállítás hagyományosan az autós szezon kezdetét jelenti Németországban. A 15. jubileumi kiadásra olyan újonnan érkezett cégek piaci innovációi vonzották a látogatókat, mint a BYD és az Ineos.

Megnyitotta kapuit az Erfurti Autókiállítás.

A 15. Erfurti Autókiállítás 2023. január 27-29 között tárta a nagyközönség elé a mobilitás teljes spektrumát három kiállítóteremben, valamint a külső kiállítási és bemutatóterületeken.

Matthias Andrzejak vásárfőnök a politika és az üzleti élet prominens képviselőit üdvözölte az eseményen, köztük Bodo Ramelow türingiai miniszterelnököt, Andreas Bausewein erfurti polgármestert és Helmut Peter autókereskedőt. Jens Nietzschmann, a DAT ügyvezető igazgatója az AUTOHAUS főszerkesztőjével, Ralph M. Meunzel-lel folytatott beszélgetésben ismertette a német személygépkocsi-piac aktuális adatait és adatait.

Nietzschmann beszélt a németek elektromos autókhoz való hozzáállásáról is. Az átlagos vásárló számára a jelenleg a piacon kapható, átlagosan 42 000 eurós árú e-autók egyszerűen túl drágák - magyarázta a szakértő. Nietzschmann a gépjármű-kereskedelem irányába adott tiszta vizet öntött a pohárba: még ha 2030-ra el is érik a 15 millió e-autó célját, akkor is 70-85 százalékos belső égésű motoros arányt jósol a német járműállományon belül. "A szervizeknek továbbra is lesz dolguk, és a márkakereskedés marad az első számú célpont az autóvásárlók számára." Tavaly az összes járműnek mindössze 13 százalékát vásárolták online - mondta.

Összesen 31 járműgyártó és -márka mutatkozott be - mondta Andrzejak. További fókuszpontok a jövőbeli mobilitási témák és fejlesztések, például az elektromos mobilitás és az intelligens város koncepciói. Emellett a 3. csarnokban ismét lesz tuning show.

Számos modellbemutatót jelentettek be. A Sternauto csoporthoz tartozó Autohaus Russ & Janot bemutatta a kínai BYD Atto 3 elektromos autót és a brit Ineos Grenadier terepjárót. Az Automobile Peter a sportos Opel Grandland GSe-t, az Autohaus Cloppeburg a luxus BMW i7-et mutatta be. További piaci újdonságok a Honda Civic e: HEV, a Jeep Avenger, a Mazda CX-60 Plug-in Hybrid, a Suzuki Swace és a Ford Bronco.

Az Erfurti Autókiállítás hagyományosan az autós szezon kezdetét jelenti Németországban. Ez Közép-Németország legnagyobb autókiállítása, idén több, mint 30.000 látogatót számláltak a szervezők.

 

Cs.A.-Ő.P.

Cikkünk megírását az InterCars támogatta.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
A SURFACING, amely a fenntartható energia, a víz és a fény találkozásában rejlő harmónia, valamint....
2024.06.23
Visszatért a Nissan a családi autók piacára: a Townstar személyszállító változata kiváló mobilitási....
2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....
2024.06.23
- A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt erős forgalom....
2024.06.23
A V8-as motorral felszerelt gép valószínűleg az 'LFR' nevet kapja majd, és nagyjából 600 lóerős....
2024.06.23
Egymásba rohant két személykocsi az M7-es sztráda főváros felé vezető oldalán, a 72-73-as kilométer....
2024.06.23
Figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére vasárnap éjfélig a HungaroMet. Hevesebb....
2024.06.22
Az első két fordulón látottakhoz hasonlóan a belgiumi Zolderben is mindkét szombati futamot....
2024.06.22
Nem kevés baja van, ott kellett hagyni. ..
2024.06.22
Lando Norris, a McLaren versenyzője nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzését,....