Nissan Juke

Erősebb és takarékosabb az új Nissan JUKE hibrid

2022.03.22.

A Nissan ikonikus kompakt Crossovere, a JUKE, hamarosan új hibrid hajtáslánccal bővíti motorpalettáját, amely növeli a teljesítményt és csökkenti a fogyasztást.

A JUKE hibrid hajtáslánc egy új generációs, csúcstechnológiás Nissan belső égésű motorból áll, amelyet kifejezetten hibrid hajtáslánc-alkalmazásokhoz fejlesztett ki a cégcsoport. A benzinmotor teljesítménye 69 kW (94 lóerős), míg a nyomaték 148 Nm. Az elektromosságot tekintve a Nissan biztosította a fő villanymotort, amely 36 kW (49 lóerős) és 205 Nm nyomatékot produkál. Emellett a Renault biztosította a 15 kW-os nagyfeszültségű indítót/generátort, az invertert és az 1,2 kWh vízhűtéses akkumulátort, valamint a rendkívül innovatív sebességváltót.

A végeredmény egy olyan hajtáslánc, amely 25%-kal nagyobb teljesítményt biztosít, mint a jelenlegi benzinmotor; városi használatnál akár 40%-kal, egyéb utakkal kombinálva pedig akár 20%-kal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. (Az említett számok jelenleg belső becslések, a homologizációs folyamat után érhetőek el majd a végleges fogyasztási adatok.)

A Nissan JUKE hibrid középpontjában a vezetési élmény áll, melyhez a kulcs egy fejlett, alacsony súrlódású multimodális sebességváltó, amely optimálisan használja ki a hajtóerőt, legyen az elektromos-, benzinmotor vagy mindkettő.

A súrlódás csökkentése érdekében a benzinmotorhoz kapcsolódó négy, a villanymotorhoz kapcsolódó kettő fokozat váltásához körmös tengelykapcsolót használnak a hagyományos szinkrongyűrűk helyett. Ezenkívül a súrlódás csökkentése érdekében ez a sebességváltó nem alkalmaz tengelykapcsolót. Minden jármű indítása 100% elektromos módban történik. A két elektromos motort felváltva használják a fokozatok szinkronizálására, ami egyenletes és finom gyorsulást biztosít.

A sebességváltót egy fejlett algoritmus vezérli, amely kezeli a váltási pontokat, az akkumulátor energia-visszatöltését, valamint a fejlett soros-párhuzamos architektúrát. A hajtáslánc zökkenőmentesen, vezetői beavatkozás nélkül tud navigálni a különböző hibridizációs típusok között (soros, párhuzamos, soros-párhuzamos) a gyorsulási és teljesítményigényeknek megfelelően. Ennek eredményeként a vezető nyugodtan élvezheti az egyenletes gyorsulást, valamint a hatékony, alacsony károsanyag-kibocsátást – ezzel mindenki csak nyer.

A JUKE hibrid nemcsak az induláskor van 100% elektromos üzemmódban, hanem képes akár 55 km / órás tempóig is kizárólag villanyos üzemben haladni. Így a vezetők erőteljes és élvezetes elektromos vezetési élményben részesülnek.

A rendszer automatikusan maximalizálja az EV-használatot, de a JUKE hibrid egy dedikált EV-mód kapcsolót is kapott, amely funkcióként használható olyan esetekben, amikor a vezető nem akarja, hogy a motor járjon, például lakott területeken, beépített területeken (például iskolák, parkolók környékén), gyorséttermeknél és forgalmi dugókban. Amíg az akkumulátor töltöttségi állapota engedi, a JUKE Hibrid csak elektromos járműként működik.

Lassításkor az elektromos motor generátorként működik hasznosítva a kinetikus energiát. Ezt elektromos energiává alakítja át, amelyet a hibrid meghajtó akkumulátorában tárol.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.27
Egy fordulóval a zárás előtt megnyerte a ralikrossz országos bajnoki címet a legmagasabb, Supercar....
2023.09.27
Az M0-s autóút déli szektorán az 1-es főúti végcsomópont felé, a 14-es km-nél két kamion ütközött....
2023.09.27
A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot....
2023.09.27
Egri és tarnamenti focisták, világhírű magyar labdarúgás szakértő, állatbarát, jótékony heves....
2023.09.27
Tíz év után látható ismét Párizsban a Titanic történetét megidéző nagyszabású kiállítás, amelynek....
2023.09.27
Az új generációs Lexus NX szabadidőjármű számos innovatív szolgáltatása, megoldása között szürke....
2023.09.27
Ötödik generációs harci repülőgépek beszerzéséhez kérte a parlament jóváhagyását a román védelmi....
2023.09.27
Tudóscsoport jelentése az UFO-król.   ..
2023.09.27
Egy kamion és egy személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya 86-os kilométerszelvényénél,....
2023.09.26
"Volt olyan autós a múlt héten vármegyénkben, aki egy órán belül kétszer került lencsevégre: a....