járműgyártás

Ezek a platósok élményt szállítanak

2024.06.10.

Közeledik a nyári kempingszezon, a Toyota legújabb és legrégebbi pickupja pedig egyaránt vendégszereplést vállalt, mint családi szabadidős mindenes.

A közelmúltban négyről ötre bővítette pickupkínálatát a Toyota. Az elsősorban észak-amerikai piacokra szánt Tacoma és Tundra, valamint a világ első számú kompakt platósa, a Hilux mellett régóta ott van a csak bizonyos piacokon kapható, évtizedek alatt szinte semmit nem változott Land Cruiser 70-es széria. Ehhez az illusztris csapathoz csatlakozott 2023 novemberében a délkelet-ázsiai piacokra szánt IMV 0. Az újonc sajátos megjelenése miatt játékteherautónak tűnhet, ám valójában a Hiluxszal közös műszaki alapokra épülő, ahhoz hasonló méretű, de egyszerűbb kivitelű, olcsóbb haszonjármű. Nem véletlenül forgalmazzák egyes piacokon Hilux Champ néven.

Most pont a két legutóbb említett, európai szemmel legegzotikusabb pickup: a kínálat legöregebb és legfiatalabb tagja kapott különleges felépítményt – a Land Cruiser azért, mert már most is tízezrek használják terepkempingezésre (overlanding), a Hilux Champ pedig azért, hogy hasonlóképpen kedvet kapjanak a potenciális szabadidős felhasználók.

A thaiföldi Carryboy komoly tapasztalattal rendelkezik a pickup-alvázra szerelt lakóautó-modulok gyártásában. Míg Európában a dobozos furgonokból szokás hasonló kempingbuszokat építeni, ennek a műfajnak megvan az a tagadhatatlan előnye, hogy a tervezők kezét nem kötik az eredeti karosszéria vonalai és dimenziói. A lakómodul ez esetben 329 mm-rel növelte az eredetileg 5,3 méteres hosszt, a magasság 1735 mm-ről 2540 mm-re nőtt, a szélesség ehhez képest minimális mértékben (1785 mm-ről 2 méterre) gyarapodott.

Az eredmény egy szögletesebb, kevésbé elegáns, ám tágasabb és praktikusabb konstrukció. Ez esetben öt (négy és fél) alvóhely, étkező, kézmosó és fürdőszoba fért el a méretgyarapodással együtt is viszonylag szerény alapterületen. A helyzet iróniája, hogy az egy üléssoros fülke miatt csak ketten utazhatnak a Hilux Champ RV-ban, viszont célhoz érve akár így vendégeket is fogadhatnak az utasok. Ha pedig fogadnak, kínálni is illik őket: erre a célra hűtőszekrényt és mikrohullámú sütőt találunk a kocsiban, ha pedig főzni is szeretnénk, egy külső, kihúzható pult szolgál erre a célra.

A Carryboy Hilux Champ minden földi jóval felszerelhető, beleértve az érintőképernyőről diagnosztizálható és vezérelhető fedélzeti rendszereket, egy valamit azonban nem tudtak megadni a modellnek: az összkerékhajtást. A 2,4 literes dízelmotor ugyanis a Hilux Champ esetében kizárólag a hátsó kerekeket hajtja.

Ezt a kompromisszumot nem kell megkötnie annak, aki Thaiföld helyett inkább Dél-Afrikában keres kempingezésre átépített Toyotát: az Infanta 4x4 Inkunzi ugyanis az állandó összkerékhajtással, felezővel szerelt Land Cruiser 70-es pickupra (vagy gazdaságosabb alternatívaként a Toyota Hiluxra) épül. Míg a Carryboy megoldása a kényelmes, szellős lakótérre összpontosít, az Inkunzi (a szó zulu nyelven annyit tesz, ’bika’) a variálhatóságot, a felszerelések minél hatékonyabb tárolását és a páratlan terepalkalmasságot részesíti előnyben. A hátsó tengely mögött meredeken vágva emelkedik hátrafelé a felépítmény, amely nem nyúlik a fülketető fölé, így mélyen marad a tömegközéppont, és akkor sem akad el az autó, ha bozóton kell átvágni vele.

Belül egy dupla ágyat találunk, méghozzá keresztben – hogy elférjünk, a doboz oldala kihúzható. Az ágy alól hordozható illemhely húzható ki – aki zuhanyozni akar, annak kívül kínál erre lehetőséget az Inkunzi. Szintén a külső felületek mentén elhelyezett, hatalmas tárolórekeszekben kapott helyet minden felszerelés, a konyhától kezdve a csomagtartón át a szerszámos ládáig. Összesen nyolc fedelet számolhatunk össze, mire körbejárjuk az autót; ezeket mind ugyanazzal a kulccsal nyithatjuk, illetve zárhatjuk.

Habár névleg erős a hasonlóság a dél-afrikai és délkelet-ázsiai kempingpickupok között, küldetésüket tekintve a skála két lehető legtávolabbi pontján állnak. A Carryboy-féle Hilux Champ egy magától értetődő, bolondbiztos lakómegoldás, amivel a civilizáció határáig elautózhatunk. Az Infanta munkája ellenben ott érzi jól magát, ahonnan a városnak már a fényei sem láthatók – és mivel Toyota, abban is biztosak lehetünk, hogy azért visszatalál majd oda, amikor véget értek a kalandok.

Fotó: Carryboy Motorhome, Infanta 4x4, Expedition Portal

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.17
Csaknem másfél millió kilométert futott hat év alatt egy Toyota Tundra motorgenerál nélkül. Az autó....
2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....