Opel

Ezeket az Opeleket vették a magyarok

2024.01.19.

Őrzi kilencedik helyét az eladási rangsorban az Opel 5.206 eladott gépjárművel és 4% fölötti piaci részesedéssel.

Három évvel azután, hogy Magyarországon az AutoWallis csoport lett az Opel importőre, a márka stabil top tízes helyezéssel és 2023-ban növekvő eladásokkal, illetve piaci részesedéssel készül arra, hogy az idei esztendőben nagyot lépjen előre. Tavaly olyan újdonságok mutatkoztak be, mint például az Astra és a Grandland GSe modellek illetve az elektromos Astra. Ezek mindegyikének fontos szerepe volt ugyan a márka image építésében, de a már bejáratott és ismert modellek értékesítési sikereihez, a jó piaci szerepléshez az Opel magyarországi csapatának kiemelkedő szakmai munkája kellett. Ennek köszönhető, hogy a még megújulás előtt álló Corsa kategória másodikként és legsikeresebb hazai Opel modellként 1.278 darabos eladást ért el, megelőzve az ugyancsak növekedést produkáló Mokkát (928) és a harmadik Crossland-et (822).

Fontos kiemelni azt is, hogy a szintén megújulás előtt álló kishaszonjármű kínálattal az Opel ötödik helyen végzett a hazai értékesítési rangsorban, ami 1.407 eladást jelent. Ilyen alapokra építkezve és a márka történetében kiemelkedő számú nyolc új modell bemutatkozásával jelentős előrelépésre számít 2024-ben Rosta Gergely országigazgató.

„Már az első félévben repülőrajtot szeretnénk venni. Ehhez az első két újdonság, a megújult Corsa és a nagyon várt Astra Sports Tourer ad biztos alapot. Mindkét modell nagyon versenyképes árakkal rajtol a magyar piacon: A Corsa induló ára éppen hatmillió forint alatt van az Astra kombi esetében pedig az ötajtós változathoz képest szerény, mindössze 300.000 forintos felárat érdemes kiemelni. Új arculattal, megújult belsővel és műszaki tartalommal a második negyedévre várjuk az Opel kishaszonjárműveit és az újdonságok sora itt még nem ér véget. A második félévben teljesen új – más néven is futó – utódja érkezik a Crossland-nek és a Grandland-nek, mindkettő teljesen elektromos és hibrid változatban. Az Opel premierek sorát a megújuló Mokka zárja.”

Az Opel központi stratégiájával összhangban, 2024-ben kiteljesedik az elektromos kínálat: valamennyi modellnek – legyen az személyautó vagy kishaszon jármű – az év végéig lesz teljesen elektromos változata. Az új, február elején életbe lépő hazai elektromos autó támogatási pályázattal nagyon sok céges vásárló számára elérhetőbb lesz a kibocsátásmentes autózás.

Ezzel a törekvéssel összhangban az Opel célja az, hogy minden szegmensben izgalmas és versenyképes alternatívát kínáljunk, légyen szó akár személyautóról, akár kishaszonjárműről. Erre meg is van a lehetőségünk, hiszen elektromos modelljeink palettája az egyik legszélesebb a piacon, van is készletünk az országban, illetve gyári rendelés esetén is újra a chiphiányos időszak előtti, normális szállítási határidőket tudunk vállalni. Az idei esztendőben minden adott ahhoz, hogy az Opel Magyarországon szintet lépjen. Fontos – és az Opel szempontjából sikeres – szegmensekben érkeznek az újdonságok, amelyek értékesítését kompetitív árazással és a tavalyinál is erőteljesebb marketing és média kommunikációval akarjuk támogatni. A siker majd nyilván az eladási számok emelkedésében és az Opel piaci részesedésének növekedésében lesz mérhető” – foglalta össze várakozásait Rosta Gergely, a márka országigazgatója.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.19
Két Bentley is áldozata lett egy közlekedési balesetnek, amelyet egy kisteherautó figyelmetlen....
2024.05.19
Az Egyesült Államokban 2029-től kötelezővé teszik az automatikus vészfékező rendszer beépítését....
2024.05.18
Amikor a hirdetés tételesen cáfolható. ..
2024.05.18
Szombaton délelőtt 28 km-es dugó volt a dél felé vezető autópályán – írja a Heute című osztrák....
2024.05.18
A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a....
2024.05.18
Csaknem egy méter hosszú, villamosított V16-os szívómotor fogja működtetni az új Bugattikat a régi....
2024.05.18
Az egykori F1-es pilóta, Marc Gené lesz a vendéglátója, és egy Ferrari 296 GTB-vel még egy gyors ..
2024.05.18
2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-....
2024.05.18
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) immár hetedik alkalommal adta át a Megbízható....
2024.05.18
Az elmúlt évi tavaszi és téli tematikájú, a gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő....