Mercedes-Benz gyár

Felpörögtek a lakóautó-eladások Európában

2021.01.26.

A haszongépjárművek és lakóautók piaca növekszik a jelenlegi nehéz körülmények ellenére vagy éppen annak hatására – írta közleményében a Mercedes.

Németországban például a lakóautók forgalomba helyezésének száma a mintegy 80.000-es értékével 2020-ban új csúcsokat ért el a Német Lakóautó Ipari Szövetség (CIVD) szerint. A helyzet Európa többi részén és az Amerikai Egyesült Államokban is hasonló, és a 2021-es előrejelzések hasonlóképpen ígéretesek. Különösen az olyan kompakt lakóautók piaca növekszik, amelyek utazásra és mindennapi használatra is alkalmasak. A Mercedes-Benz Vans Klaus Rehkugler, a sales és marketing részleg új vezetőjének kalauzolásával betekintést ad a 2021-es év kínálatába.

„Nagyon elégedettek vagyunk a Marco Polo lakóautó családunk jelenlegi megrendeléseivel – 2021-ben szeretnénk körülbelül 25 százalékkal többet értékesíteni belőlük. Ennek érdekében többek között számos új termékfejlesztéssel szeretnénk meglepni ügyfeleinket. Az elkövetkező évekre is komoly növekedési potenciált látunk, amely még nagyobb számú eladásokat eredményez” – mondta Klaus Rehkugler.

A Marco Polo család, amelynek tagjai a teljesen felszerelt Marco Polo lakóautó valamint a felnyitható tetővel és ággyá alakítható ülésekkel rendelkező Marco Polo HORIZON és ACTIVITY modellek, 2021 tavaszától opcionálisan a következő új felszereltségekkel lesz elérhető:

  • A Marco Polo HORIZON és ACTIVITY esetében elérhető lesz a külső áramforráshoz való kapcsolódás lehetősége. A 230 V-os csatlakozó a hosszabb kempingtartózkodást is támogatja, még kényelmesebbé téve a használatukat.
  • URBAN GUARD védelem az összes modellváltozatnál: az URBAN GUARD akusztikusan és vizuálisan is figyelmeztet, ha betörést vagy lopást észlel. Lopás esetén a Mercedes me connect segítségével az eltulajdonított jármű nyomonkövethető és tartózkodási helye beazonosítható. Holttérfigyelő hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztetéssel: parkolóhelyről történő kitolatáskor a jármű akusztikus jelzéssel figyelmezteti a vezetőt, ha egy másik jármű érkezik oldalról.

Saját Marco Polo lakóautó családja mellett a Mercedes-Benz Vans szorosan együttműködik különböző lakóautó-gyártókkal, és kiváló alapokat szolgáltat az átépítéshez.

„A lakóautózás világszerte nagyon népszerű. A pozitív trend kifejezetten észrevehető az olyan lakóautók esetében, amelyek a hétköznapokban is épp olyan jól használhatók, mint utazás során. Szeretnénk ezt az igényt egyre nagyobb mértékben kielégíteni, nem csak Marco Polo modelljeinkkel, hanem átépítésre alkalmas alapjainkkal is. Ebben közepes méretű járműveink, a Vito és a V-osztály különösen fontos szerepet játszanak kompakt külső méreteiknek és tágas tereiknek köszönhetően” – mondta Klaus Rehkugler.

2021-ben a Pössl, a felső-bajorországi lakóautó-gyártó, amely kimondottan középkategóriás modellek átépítésére szakosodott, két új lakóautót mutat be a Mercedes-Benz V-osztály és Vito alapjain az európai piac számára: a Campstart és a Vanstart.

Most első ízben az Amerikai Egyesült Állomokba is betörnek a Mercedes-Benz Vans közepes méretű modelljei a lakóautók szegmensébe. A szegmens egyik első amerikai gyártója, a dél-karolinai Charleston-ban található Driverge Vehicle Innovations is számol a Vitóval, amely alapot szolgáltat Metris Getaway modelljükhöz.

A harmadik generációs Sprinter piaci bevezetése óta a Mercedes-Benz Vans nagyméretű modellje a lakóautó szegmensben is sikert sikerre halmoz.

„2018 óta a Sprinter alapjain számos új lakóautót mutattak be világszerte. Csupán az elmúlt hat hónapban közel tucatnyi új modell ünnepelhette világpremierjét; az egyszerűbb kemping kivitelektől kezdve a részben vagy teljesen integrált lakóautókig. Ezek között megtalálhatók régóta ismert gyártók termékei, mint a Bürstner, a Carthago, az Eura Mobil, a Frankia, a Hymer, a Kabe vagy a La Strada. Emellett viszont a Sprinter startup vállalkozásokat is megihlet, mint a wangeni illetőségű Alphavan” – mutat rá Klaus Rehkugler.

Az új Citan teljes mértékben új, átfogó fejlesztés eredménye. A jármű a márkára jellemző tulajdonságokat örökli, különösen a jól megkülönböztethető kialakítás, a biztonság és a hálózati kapcsolódás tekintetében. A kompakt külső méretek bőséges helykínálattal egyesülnek, amely számos lehetőséget kínál a haszongépjármű és a lakóautó szegmensek számára is. A jármű mindkét oldalán elérhető, nagyméretű tolóajtók könnyítik meg a belső térhez való hozzáférést vagy éppen a rakodást. A kimagasló funkcionalitás és variálhatóság mellett a jármű különösen gazdag biztonsági felszereltséggel és kiemelkedő utazási kényelemmel rendelkezik majd. „Az új Citan a 2021-es év egyik legfontosabb újdonsága” – foglalja össze Klaus Rehkugler. „De még ennél is többel készülünk. Érdemes lesz kivárni, hogy milyen újdonságok érkeznek még a Mercedes-Benz Vans a lakóautó-szegmens számára.”

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.27
1377 autóst szondáztattak meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság budai rendőrkapitányságainak....
2024.02.27
Könnyen koszolódnak, és úgy tűnik, elég könnyen rozsdásodnak is a Tesla Cybertruckok. ..
2024.02.26
Hétfőn az éjszakai órán két súlyos baleset is történt - jelenti a Katasztrófavédelem. ..
2024.02.26
Idén a kínai márkáké lesz a főszerep, de a Renault Csoport is jelen lesz a Daciával együtt. ..
2024.02.26
A 2024-es év autója a Renault Scénic. A modell 329 ponttal nyerte el az Év Autójaként is emlegetett....
2024.02.26
És rekord mennyiségű víz kellett az eloltásához.    ..
2024.02.26
Helyben előállított villamosenergia segíti a Magyar Suzuki energiaellátását: hétfőn hivatalosan is....
2024.02.26
Négykerekű, három személyt egymás mellett szállító, nagy teherbírású, mini terepjáró a Polaris....
2024.02.26
Ezúttal sem úszták meg a gyorshajtók. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. Kerületi....
2024.02.26
Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának új elnöke és Alfons Dintner, a vállalat leköszönő....