BMW Group Magyarország

Fenntarthatóság és közösség: a BMW Group Gyár Debrecen virágkocsija

2023.08.21.

Debrecen városának elkötelezett, megbízható és a tradíciókat tisztelő partnereként a BMW Group Gyár Debrecen saját virágkocsival és karrierszigettel készült az idei Virágkarneválra.

Legutóbb a Campus Fesztiválon találkozhattak a debreceniek a BMW csapatával egy lenyűgöző, a fenntarthatóság jegyében épült színpadnál és egy különleges standnál, ahol egyebek mellett megtekinthették – hazánkban először – a BMW 2040-re előirányzott kompakt modellcsaládját előrevetítő tanulmányautóját, a körforgásos gazdaság alapelveit éltető BMW i Vision Circular modellt is.

Magyarország egyik legnagyobb szabású kulturális eseményének idején, augusztus 20-án és az azt megelőző napokban városszerte izgalmas programok várták a több mint félévszázados múltat maga mögött tudó Debreceni Virágkarnevál vendégeit. Az egész Európában egyedülálló karneválon idén a városban üzemet építő BMW Group helyi képviselete is részt vesz, nem is akármilyen módon: a BMW Group Gyár Debrecen a fenntarthatóság jegyében és a márkára jellemző prémium szemlélettel megalkotott virágkocsival készül a karneváli felvonulásra, és a Dósa nádor téri helyszínen karrierszigetet épített fel.

A BMW Group Gyár Debrecen virágkocsija egy kifejezetten modern szemléletű alkotás lett, amely nemcsak esztétikai élményt nyújtott, hanem összehozta és inspirálta az embereket. A fenntarthatóságot és környezettudatosságot hangsúlyozva az alkotás túlnyomó részt élő növények felhasználásával született meg több mint ezer darab mini hortenziabokor felhasználásával. A hortenziákat a karnevált követően Debrecen oktatási és szociális intézményeiben, valamint a gyár területén ültetik el.

A vállalat a Debreceni Szakképzési Centrum (DSzC) és a Debreceni Egyetem közreműködésével a Dósa nádor téren BMW iFACTORY karrierszigetet alakított ki, ahol a BMW következő generációs, úgynevezett NEUE KLASSE modelljeit 2025-től gyártó cégkarrierlehetőségeivel ismerkedhettek meg a ma és a jövő munkavállalói. Az érdeklődők betekintést nyerhettek továbbá a BMW Group Gyár Debrecen és a DSzC közös, idén szeptemberben induló képzési programjába is.

Fotók: dehir.hu

Debrecenben a BMW Group egy teljes értékű autógyárat épít fel, présüzemmel, karosszériaépítő részleggel, fényezőműhellyel és összeszerelő csarnokkal, valamint az elektromos hajtáshoz szükséges akkumulátorcellák összeszerelését házon belül lehetővé tevő, egyedi akkumulátor-összeszerelő üzemmel. A Debrecen északnyugati térségében, több mint 400 hektárnyi területen elterülő üzem a vállalatcsoport első olyan egysége, amelyet már a tervezés első fázisától teljes egészében az iFACTORY koncepció mentén fejlesztettek, a hatékony, környezetbarát és digitalizált gyártás jegyében.

A BMW Group Gyár Debrecen 2025-ben kezdi meg a termelést, több mint 1500 munkavállalóval, egyben ekkor gördül le a gyártósorról a Debrecenben debütáló, tisztán elektromos meghajtású NEUE KLASSE első modellje is.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.03.01
Öt jármű ütközött össze az M5-ösön - írja éjfél előtt nem sokkal a Katasztrófavédelem. Szeged....
2024.03.01
Tucatnyi személyautó sérült meg az M35-ös autópálya Debrecen felé vezető oldalán, a prodi....
2024.03.01
Miért volt régen művészet, ma pedig csupán gyerekjáték az autóvezetés? Szerző: Bánffi Tibor   ..
2024.03.01
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte az idénynyitó Forma-1-es Bahreini Nagydíj pénteki....
2024.03.01
Noha adtak némi időt az autógyártóknak az Euro 7 puhításával, az élvezetes autózás elérhetetlensége....
2024.03.01
A kategóriák felett álló nagy elektromos SUV gáláns helykínálatot, 7 kényelmes ülőhelyet és könnyen....
2024.03.01
Nem csak, hogy átfordult az órájuk 999.999-nél, de ráadásul mindezt egyetlen motorral tették meg. ..
2024.03.01
Összeütközött két nyerges vontató az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 26-os és 27-es....
2024.03.01
A több mint 620 ezer kilométert futott japán sportkocsiért 25 százalékkal több dollárt fizetett új....
2024.03.01
CUPRA Formentor VZ5 modellje két új, korlátozott darabszámú, exkluzív limitált változatát mutatta....