Bemutató

Ford Pro – mint produktivitás

2022.09.27.

Ford Pro néven foglaltak csokorba járműveket, szolgáltatásokat, okosságokat, szállítók, fuvarozók, boltosok, mesteremberek mindennapi munkájának egyszerűsítésére, megkönnyítésére, termelékenységük fokozására.

Jó okkal vezeti Magyarországon (és Európában nyolc éve) a haszonjármű eladási rangsort a Ford, hiszen nemcsak praktikus, a gyakorlat próbáját kiálló járműveket ad, hanem segítséget is, optimális használatukhoz. Hazánkban most mutatta be az E-Transitot, a világ legkelendőbb áruszállítójának tisztán elektromos hajtású változatát, a kategória legnagyobb akkumulátorával, hatótávjával, teljesítményével, valamint a különleges ProPower Onboard funkcióval, ez utóbbi áramforrásként is használhatóvá teszi az autót, például kéziszerszámok használatához.

A bőséges alapfelszereltség tartalmazza a legújabb intelligens vezetősegítő és biztonsági rendszereket. A Ford Pro Charging átfogó töltési támogatást kínál, illetve azokat az integrált Ford Pro megoldásokat, amelyek optimális hatékonyságot és csekély üzemeltetési költséget biztosítanak. Az E-Transit ára versenyképes, de persze villanyautóhoz illően borsos (nettó 11.850.000 és 13.065.000 között), ettől várják, hogy segít felpörgetni az elektromos járművek elterjedését.

Az új E-Transittal mutatkozik be az európai piacon az új globális értékesítési és szolgáltatási üzletág, a Ford Pro, amely színvonalas járművekkel, modern termékekkel és szolgáltatásokkal javítja vállalkozások termelékenységét.

Miután véget ért az autó fejlesztési programja és kíméletlen globális tesztje, az E-Transitot a Ford Pro európai flottapartnerei tették próbára, hatvan autóval igazolva használhatóságát. Az első sorozatgyártású darabok májusban készültek el a törökországi Kocaeli üzemben, és már a gyártás megkezdése előtt ötezer megrendelés érkezett be.

Az E-Transit bőséges alapfelszereltsége megkönnyíti az ügyfeleknek a váltást elektromos járművekre. Az autót arra tervezték, hogy alapakkumulátorának 68 kWh kapacitásával és a kategória legjobbjának ígérkező, 317 kilométeres (WLTP) hatótávolságával a felhasználói igények minél szélesebb skáláját fedje le. A gyakorlatias praktikumot például az elektromotor 430 Nm forgatónyomatéka (135 vagy 198 kW maximális teljesítménnyel), a dobozos áruszállító 1758 kilogrammos teherbírása, az összesen 25-féle (köztük dobozos, duplakabinos dobozos és önjáró alvázas), többféle hosszúságú és magasságú modellváltozat, vagy éppen a 3,5-4,25 tonnát kitevő megengedett teljes össztömeg szavatolja. Ahogy elektromos furgonokról megszokhattuk, az utánfutó-vontatás ennek sem erőssége – csúnyán lerontja a hatótávot.

Az E-Transit egyféle, Trend kivitelben készül, jóval gazdagabb felszereltséggel (elektronikus hőmérséklet-szabályozás, kulcs nélküli indítás, sebességtartó automatika, parkolóradar, ülésfűtés, Quickclear szélvédő és fűthető, motorosan állítható külső tükrök, Ford Connected navigációs rendszer), mint a vele azonos teljesítményű dízelmotoros változatok. Ebben jelenik meg először az új SYNC 4 kommunikációs és információs rendszer, könnyen kezelhető, 12 colos csillogásmentes képernyővel. Mindegyik E-Transit alapfelszerelése a Ford Pro szolgáltatásokhoz és a Ford Power-Up szoftverfrissítésekhez kapcsolódó FordPass Connect modem. Az autó teljes élettartamára szól a FordPass Pro vagy Ford Telematics Essentials szolgáltatás, de jár még egy egyéves hozzáférés is a Blue Oval Töltőhálózathoz, illetve flottavásárlóknak egyéves Ford Pro E-Telematics előfizetés.

Átfogó vezetősegítő rendszeréért az E-Transit elnyerte a járművek biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP aranyérmét. Az autóhoz kapható a gyalogosészlelővel kiegészített ütközésre figyelmeztető rendszer, a közlekedési tábla felismeréssel összekapcsolt intelligens adaptív sebességtartó automatika, a sávváltásra figyelmeztető és segítő rendszerrel kombinált holttér-figyelő, a sávelhagyásra figyelmeztető, sávtartó rendszer és a kereszteződés asszisztens, valamint a hátramenetben a gyalogosokat, kerékpárosokat és statikus akadályokat kamerával és szenzorokkal érzékelő tolatási fékasszisztens. Az új, 360 fokos kamera felülnézetből mutatja az E-Transit környezetét a képernyőn, hogy szűk, nehezen belátható helyeken is könnyű legyen manőverezni.

Az E-Transit karbantartási és javítási költségei a Ford Pro becslései szerint 40 százalékkal csekélyebbek lesznek, mint az azonos teljesítményű és kapacitású dízelmotoros modelleké. A Ford Pro a kategória legkedvezőbb, egyéves, kilométer-korlátozás nélküli szervizintervallumát kínálja, a nagyfeszültségű elektromos részegységekre nyolc éves, illetve 160 ezer kilométeres a garancia, emellett a vásárlók egy éven át ingyenesen számíthatnak az országúti villanyautó-assistance szolgáltatásra, amelynek része a vészhelyzeti feltöltés is. Magyarországon 24 Transit Centrum, és 24 BEV szakszerviz áll az ügyfelek rendelkezésére.

Az E-Transit bevezetését követően a Transit-családban hamarosan négy új, tisztán elektromos hajtású modell jelenik meg: 2023-ban a vadonatúj Transit Custom egytonnás áruszállító és a Tourneo Custom személyszállító jármű, 2024-ben pedig a kisebb méretű, új generációs Transit Courier áruszállító és a Tourneo Courier személyszállító változat.

Mindent összevetve a Ford Pro program jelentősen csökkentheti az elektromos átállás megrázkódtatásait.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.11.27
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) hétfő 0 órától 24 órás munkabeszüntetést tart, ami érinti a MÁV-....
2022.11.27
A szabadtéri parkolók és nem lakás célú épületek fotovoltaikus paneljeinek telepítésére vonatkozó....
2022.11.27
A zuglói rendőrök néhány nap alatt azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a HÉV előtt....
2022.11.27
Már javában készülődik az idei versenyévadra a győri Széchenyi István Egyetem égisze alatt....
2022.11.27
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mit hoz az idei tél? ..
2022.11.27
A Mazda Motor Corporation közzé tette a vállalat középtávú gazdálkodási tervének frissítését és a....
2022.11.27
A Volkswagen Konszern nemzetközi szakmunkástanuló versenyének idei díjazottja az Audi Hungaria....
2022.11.27
Megrázó fotókat tett közzé az MTI a ma reggeli halálos balesetről.  ..
2022.11.27
A megfelelő látás elengedhetetlen, hogy balesetmentesen és szabályosan tudjunk közlekedni, ezért....
2022.11.27
Az ünnepi, illetve síszezon közeledtével egyre többen kelnek útra a környező vagy akár távolabbi....