egyetemisták

Formula Student EAST: online versenyeznek az egyetemisták

2020.05.22.

Az egyetemisták Forma 1-es futamaként ismert Formula Student verseny sem tudja függetleníteni magát a koronavíros okozta helyzettől. A Zalaegerszegre tervezett magyar futam idén az online térbe vonul – mondta el portálunknak Berkecz Tamás, a Formula Student EAST szponzorációért felelős vezetője.

 

A koronavírus a 2020-as esztendő legtöbb autós és egyéb vonatkozású rendezvényét eltörölte. Erre a sorsra jutott a Zalazone-ban megrendezésre kerülő Formula Student EAST is, ám a szervezők mertek nagyot álmodni és úgy döntöttek, hogy a „maradj otthon” szellemében online formában rendezik meg az idei versenyt. Ennek időpontja nem változik, de az online formátum miatt a verseny a nagyközönség számára az augusztus 8.-i élő közvetítéssel egybekötött egész napos döntők során lesz elérhető.

A Formula Student EAST Online több szempontból is másként fogja pontozni a csapatokat. A pontok súlyozása átkerül a statikus versenyszámokra (Engineering Design Event, Business Plan Presentation Event), kiegészülve egy új kihívással, az úgynevezett Concept Challenge versenyszámmal. Azonban a dinamikus versenyszámokról sem kell teljesen lemondani, hiszen az Autocross és Endurance versenyszámok a virtuális térben kerülnek megrendezésre. A szervezők kiemelt fontosságúnak tartják az elmúlt két évben már megrendezett önvezető versenyszámokat, így a csapatok önvezető szoftverei is képesek lesznek egymással versengeni egy szimulált környezetben, melyben különböző mesterséges akadályok tehetik próbára a mesterséges intelligenciákat. Az e-sportokhoz hasonlóan a döntő statikus és dinamikus versenyszámai egy stream formájában augusztus 8-adikán élőben követhetőek lesznek!

A verseny online formátumuvá alakításával a Formula Student EAST szervezőinek célja kettős – fogalmazott Berkecz Tamás.

Támogatni a csapatokat abban, hogy ne nehezedjen rájuk nyomás idén azzal, hogy egy versenyre készülnek, melynek technikai feltételei sem adottak a zárva tartó egyetemek miatt, amellett, hogy nem ajánlott a csoportos gyülekezés sem.

Fenntartani a formula student szellemét és biztosítani a csapatok számára egy felületet, ahol megmérkőzhetnek egymással, bizonyítva azt, hogy otthoni munkavégzéssel is lehet nagy dolgokat véghezvinni, mely jelenleg céges szinten is elvárás a legtöbb szervezetben, ahol erre van lehetőség.

A csapatokat a hagyományos versenyhez hasonlóan idén is kategóriánként díjazzák, valamint a 2021-es versenyre előjogokat szerezhetnek, mint például előregisztráció, vagy csökkentett nevezési díjak.

Bővebb információ a rendezvény honlapján (https://fseast.eu/online-event-vision/).

Az idei virtuális Formula Student verseny FS ONLINE néven kerül megrendezésre a győri Széchenyi István Egyetem, mint főszervező által, valamint a Formula Student East, Formula Student Netherlands és a MITeamDelft kollaborációjának köszönhetően. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.06.02
A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető szállítója, miután 2020 márciusától több hazai....
2020.06.02
A GreenGo újításával május végétől egy gyorsabb és pontosabb rendszeren keresztül élvezhetik a....
2020.06.02
Bár a kereskedések szép lassan újranyitnak egész Európában, egyelőre túl korai megjósolni, hogy mit....
2020.06.02
Őrizetbe vettek Zalában egy - nem először - autót vezető 15 éves fiút, aki egy átszerelt rendszámú....
2020.06.02
Fernando Alonso a Dakar Rallyra való felkészülés közben az új 2020-as Toyota Hiluxot is tesztelte:....
2020.06.02
Az Audi új projektet indított: szakemberekből álló csoport fejleszti ki a jövő autóját "Artemis"....
2020.06.02
Szerencsés helyzetben vagyunk mi magyarok, hiszen az Adria csak egy karnyújtásnyira van tőlünk, a....
2020.06.02
A koronavírus okozta korlátozások feloldása után a mobilitás ismét növekedett Bécsben. Sokan....
2020.06.01
A koronavírus-járvány miatt 1986 után először nem rendeznek futamot a gyorsaságimotoros-....
2020.06.01
Áttekintés a hibrid járművek felhasználhatóságáról. ..