Sebastian Vettel

Furcsa pletykák keringenek a Magyar Nagydíj körül

2020.07.12.

Híre ment szombaton, hogy a Ferrari német pilótája, Sebastian Vettel talán már a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon bejelenti a visszavonulását - írja az m4sport.hu.

Kezd extrém irányt venni a Sebastian Vettel sorsáról folyó találgatás. A németnek cáfolnia kellett, hogy jövő héten bejelenti a visszavonulását, miközben Toto Wolff-fal folytatott beszélgetése és a Racing Point feltételes módja is zavart keltett - írja az m4sport.hu külföldi forrásokra hivatkozva.

Ha csak a szigorú tényekre hagyatkozunk, Sebastian Vettelnek alig maradt lehetősége arra, hogy 2021-ben a Forma–1-es mezőny tagja legyen. A még szabad üléssel rendelkezők közül hivatalosan bezárta már előtte az ajtót a Mercedes, a Racing Point, de a Red Bull is folyamatosan tagadja, hogy szóba jöhet a visszatérése.A paddockban továbbra is megy a kombinálás arról, vajon mi lesz a négyszeres bajnok következő lépése. A pletykák egyre szerteágazóbbak. Szombaton például híre ment, hogy Vettel talán már a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon bejelenti a visszavonulását. Ennek alapját a brit Sky Sports szakkommentátorának egy Twitter-posztja adta, melyből kiderült, a ferraris interjút kért tőle jövő csütörtökre. Noha nyilvánvalónak tűnik, hogy ha Vettel bejelentést akarna tenni, ahhoz előbb keresné meg a német csatornákat (a kirúgásáról is a német RTL-nek adott elsőként exkluzív interjút, még a szezonrajt előtt), volt, aki úgy gondolta, talán Brundle-nek nyilatkozva szeretné közölni a világgal a döntését.Vettel e híresztelést az F1 Insidernek az időmérő után cáfolta. „Ez nem állja meg a helyét. Valójában Ausztriában terveztünk interjút a Skyjal, de ezt az ORF (az osztrák tévé) kedvéért áttettük Magyarországra. Erről szólt a beszélgetés Brundle-lal, semmi másról. Az egészet csak túllihegték” – tisztázta a versenyző, hozzátéve, nincs semmi rendkívüli mostanság egy négyszemközti tévéinterjúban, mivel a tőlük elzárt nyomtatott sajtóval jelenleg úgysem beszélgethetnek a paddockban.

Találkozás Toto nagyúrral…Szombaton emellett volt egy másik beszélgetés is, ami találgatások alapjául szolgált. Vettelt az időmérő edzés előtt a Mercedes csapatfőnökével, Toto Wolff-fal látták diskurálni a Mercedes garázsa mögötti területen. Hasonló beszélgetésre a múlt héten a Red Bullnál is sor került (Vettelen most volt szájmaszk), és tudva, hogy Wolff-fal jó viszonyban vannak (korábban még a születésnapjára is meghívta), tulajdonképpen semmi rendkívüli nem lenne a párbeszédükben – ha nem hozták volna őt hírbe már korábban a Mercedesszel…

 

A Racing Point feltételes módjaA Vettellel kapcsolatos harmadik pletyka a Racing Pointhoz kötődik. Nem új keletű, hiszen már hetekkel ezelőtt találgattak arról, hogy az Aston Martinná alakuló, erős Mercedes-támogatást élvező gárda talán érdekelheti Vettelt. Ezt erősíteni látszott, hogy a versenyző csütörtökön nagyon dicsérte a nagyot előrelépő csapatot, és szép jövőt jósolt nekik.Otmar Szafnauer csapatfőnök pénteken aztán közölte, hogy mindkét jelenlegi versenyzőjükkel szerződésben állnak, így kizárható Vettel érkezése. Szavai ugyanakkor így is alapot adtak a találgatásoknak. A német Bild úgy értesült, Vettel és a Racing Point valójában kapcsolatban áll egymással. Szerintük a német a 2022-ig szerződéssel rendelkező Sergio Pérezt túrhatja ki, s mivel a mexikóival együtt erős támogatókat is veszítenének, állítólag már az a lehetőség is fölmerült, hogy Vettel kárpótlásként lemond a fizetéséről.

A Vettellel kapcsolatos pletykáknak ezzel aligha van még vége. Biztosat majd csak akkor tudhatunk, ha a német végre valóban bejelentést tesz a jövőjével kapcsolatban.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.19
Még csak ismerkedünk a villanyautókkal, gyűjtögetjük a tapasztalatokat – például arról, hogy....
2021.09.19
A védelmi ipari szakképzés infrastrukturális feltételeit teremti meg a Zalaegerszegi Szakképzési....
2021.09.19
Facebookos ismerőseinek akart dicsekedni sportkocsijával egy 70 éves olasz autós, ehelyett a....
2021.09.19
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Megyünk egy kört? ..
2021.09.19
A Müncheni Autószalonon bemutatott Cupra Tavascan Extreme E Concept az idén indult Extreme E....
2021.09.19
A napenergiával közlekedő és működő lakóautó prototípusának neve Stella Vita, és egy 17....
2021.09.19
Üzembe helyezte a hétvégén az ausztriai Villachban 1,6 milliárd eurós beruházással készült....
2021.09.19
A J.D. Power közvélemény-kutató intézet arra kérte az új autók tulajdonosait, hogy értékeljék,....
2021.09.19
Fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartottak az autópálya Szabolcs-....
2021.09.19
Tedd le az autót, és válts aktív közlekedési formára! Tippek az Európai Mobilitási Hét alkalmából....