AMTS 2015

Gazdára talált az AMTS nyereményautója

2015.04.03.

A 24 éves Jordán András csütörtökön vehette át a kívül-belül teljesen átalakított Volkswagen Sciroccót a Porsche Hungária Fáy utcai átadótermében.


Jordán András, a boldog nyertes

Nokta Balázs, az idén fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Autó, Motor és Tuning Show főszervezője adta át a narancsszínű Volkswagen Scirocco kulcsait a boldog nyertesnek. Nokta elárulta az ünnepélyes átadón, hogy idén látogatói rekordot döntött a Hungexpón tartott rendezvény: összesen 53 ezer jegyet adtak el, ami közel 20 százalékkal több a 2014-es adatnál. A főszervező azt is elárulta, hogy tavaly a 44 ezer látogatóból mindössze 6 ezer fő töltötte ki a kérdőívet (ami szükséges volt az előző nyereményautó, egy Volkswagen Eos megnyeréséhez), idén viszont már közel 20 ezer jelentkező közül sorsolták ki közjegyző jelenlétében a Sciroccót az idei AMTS utolsó napján.


Nokta Balázs, az AMTS főszervezője

Jordán András, a 24 éves nyertes először nem akarta elhinni, hogy neki kedvezett a szerencse. „Vasárnap délután, miután hazaértem a Tuning Show-ról, ültem a barátaimmal otthon, és egyszercsak megcsörrent a telefonom. Átmentem a másik szobába, hogy nyugodtan beszélhessek, és legnagyobb meglepetésemre azt a hírt kaptam, hogy én nyertem meg a Volkswagen Sciroccót. Először nem akartam elhinni, de amikor hallottam a vonal másik végén az ujjongó tömeget, akkor már tudatosult bennem, hogy mennyire szerencsés vagyok. Gyorsan vettem a cipőmet, és visszaindultam a kiállításra, mert azt mondták, hogy a nagyszínpadon kell átvennem a kulcsokat” – nyilatkozta a fóti származású, de Budapesten élő fiatalember. Természetesen az AMTS-en még csak jelképesen vehette át a slusszkulcsot, mert utána még el kellett intézni az átírással járó papírmunkát. Minden átírási költséget magukra vállaltak az AMTS szervezői, így Jordán valóban ajándékként tekinthet a narancsszínű tuningautóra, egyedül a kötelező biztosítás kell megkötnie.


A kulcs átadásának pillanata

„Még nincs jogosítványom, ezért megkértem egy barátomat, hogy jöjjön el velem, és vigyük haza együtt az autót. Amint megtudtam, hogy nyertem, azonnal elkezdtem autósiskolát keresni, kikértem az ismerősök véleményét is, hogy melyiket válasszam” – nyilatkozta Jordán. „Olyan feltűnő ez a Scirocco, hogy mindenképpen zárt kapu mögött fogom tárolni, nem szeretném, ha az utcán valami baj érné. A barátaim már szinte sorszámot húznak, hogy náluk állhasson pár napig az autó. Szeretném sokáig megtartani, de az is biztos, hogy a friss jogosítvánnyal eleinte félni fogok a vezetése közben ” – tette hozzá egy félmosoly kíséretében Jordán. Jobb helyre aligha kerülhetett volna a szép Volkswagen Scirocco, mivel a szimpatikus srác a napokban vesztette el egyik közeli hozzátartozóját, a nyeremény talán segít neki abban, hogy elterelje erről a gondolatait.


A műszerfalon a fejegység jelenti az újdonságot

Nem túlzás azt állítani, hogy a 2009-es évjáratú, 74 ezer kilométert futott, magyarországi előéletű Scirocco jobb állapotban van most, mint újkorában. Az AMTS Autóépítő Arénájában tavaly belekerült tuning alkatrészek értéke meghaladta a kocsi vételárát, amiből jól látszik, hogy három nap alatt is milyen alaposan, minden részletre kiterjedően át lehet alakítani egy szériaautót. Kiszélesítették az első nyomtávot, a gyári lengéscsillapítókat Koni 1150-es gátlókra cserélték, amelyeknek nem csak a feszessége, de a magassága is állítható. Ezt kihasználva, a show-n alaposan le is ültették a kocsit, viszont nemrég visszaállították a gyári szintre a hasmagasságot, hogy a műszaki vizsgán ne legyen gond (nem is volt).

 

A hatalmas, 19 colos Aez felnikre a Federal Tyre egyik legsportosabb utcai gumija, az Evo került 235/35-ös méretben, a látványos felnik mögött az Audi TT RS 370 mm-es hűtött tárcsái lapulnak. Volt oka a féktuningnak, ugyanis az MTM motoroptimalizáló chipjével az 1,4-es, turbós-kompresszoros TSI erőforrás teljesítményét 160-ról 210 lóerőre emelték meg, persze a jelentős erősödéshez a komplett Proex sportkipufogó is hozzátett pár százalékot.


Kétszer két kipufogóvégen távoznak a gázok

A 10 rétegű, amerikai festékkel felvitt, különleges narancsszínű fényezés Gengeliczky János fényező mester munkáját dicséri, egyébként ez volt az egyetlen része az átalakításnak, amit nem az Autóépítő Arénában végeztek el, mert speciális fényezőkamrára volt hozzá szükség. Nemcsak a feltűnő szín, hanem a Rieger Tuning body kit-je is sokat hozzátett a harcias látványhoz: lecserélték a hűtőrácsot is magába foglaló első lökhárítót, a küszöböket és a hátsó szoknyát is, amelybe jól illeszkednek a kipufogóvégek.


Új bőrkárpit került a gyári ülésekre

Műbizonylatos, engedéllyel rendelkező Llumar fólia került a keret nélküli első, és a fix hátsó ablakokra, az ülések szürke bőrkárpitozását Kiácz Balázs kárpitos mester varrta meg remek minőségben, narancsszínű cérnával, hogy passzoljon a Scirocco új fényezéséhez. Említésre méltó még az Osram LED-es külső-belső fénytechnikája, az STP hangszigetelése, és az Grandvoice Audio által beszerelt MacAudio hangrendszer, amely egy nagyteljesítményű első szettből, egy 2000 wattos mélynyomóból, és egy internetezésre is képes, nagyképernyős fejegységből áll. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.11
Minden jónak vége lesz egyszer, az európai buszlimuzinok kora leáldozóban van, helyükre a szabadidő....
2020.08.11
A német autóipar bajban van, ezt jól tudjuk, az államtól pedig egyelőre csak az elektromos autók....
2020.08.11
November 22-én, Portugáliában zárul a gyorsaságimotoros-világbajnokság 14 futamosra tervezett....
2020.08.11
Wessam Jamoul Szíriából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.11
A koronavírus-járvány miatt elképzelhető, hogy novemberben sem tudják pótolni az áprilisról....
2020.08.11
A Lexus dizájnerei, akik hosszú és bonyolult folyamat során fejlesztik ki az új színárnyalatokat....
2020.08.11
A második negyedévben számottevően, de legjelentősebb felvevőpiaca, a járműipar termelésénél kisebb....
2020.08.11
A 2021-es modellév is számos modellfrissítést hoz a BMW Motorrad-nál. Az új konfigurációk 2020.....
2020.08.11
A koronavírus járvány kapcsán született autóipari cikkek nagy része arról szólt, hogy a....
2020.08.11
A mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, AI) világszerte nagy léptékben fejlődik, és....