járműsport

Gender Tamás Junior és a MOTAM együtt halad tovább a Forma-1 felé vezető úton

2022.12.20.

A Motorsport Talent Management eddigi fennállásának legfiatalabb sportolója, Gender Tamás Junior csatlakozik a MOTAM által képviselt autó-motorversenyzők csapatához. A 12 esztendős tehetség a gokartozás fellegvárában, Olaszországban, a Parolin Racing Karts színeiben készül arra, hogy 2030-ra eljusson a Forma-1-be.

Erősödik a Motorsport Talent Management csapata a gokartozás legerősebb sorozatainak számító WSK, Champions of the Future és CIK-FIA bajnokságokban: az OK kategóriában versenyző Molnár Martin mellett Gender Tamás Junior is csatlakozik a MOTAM kötelékéhez.

Gender Tamás Junior szó szerint beleszületett a versenyzésbe, ez édesapjának köszönhető, aki a legsikeresebb magyar formulaautós csapat, a Gender Racing Team alapítója. Tamás kisgyerekkora óta gokartozik, jelenleg 12 évesen a legendás olasz Parolin Racing Kart gyári versenyzője.

Ő az első magyar tehetség, akinek lehetősége nyílik a Parolin színeiben, a gokartozás fellegvárának tekinthető olasz bajnokságokban edződni, és felkészülni a további, formulaautós karrierre. Tamás jelenlegi csapatánál olyan Forma-1-es pilóták is versenyeztek, mint Lewis Hamilton, Nico Rosberg vagy Giancarlo Fisichella.

Professzionális felkészítéséhez a legkiválóbb hazai és nemzetközi szakemberek csatlakoztak. 2022-ben az eredményei alapján bekerült a HUMDA Academy programba is, ami tovább erősíti jelenleg is kiváló támogatói hátterét. A végcél 2030-ra bekerülni a Forma-1-be.    

„Üdvözöljük Tomikát a MOTAM csapatában, nagyon örülünk annak, hogy részt vehetünk a folyamatban, amely során élvonalbeli autóversenyző válik majd belőle. Az édesapját az autósport világában senkinek sem kell bemutatni, ezért is megtisztelő a számunkra, hogy az eddigi munkánk elismeréseként felkért minket, hogy segítsük Tomika pályafutását. Külön öröm a számomra, hogy a Gender család és Molnár Martin családja remek kapcsolatot ápol, és azon leszünk, hogy egy csapatot alkotva a lehető legmagasabbra juttassuk a fiatalokat” – nyilatkozta Őry Tamás, a MOTAM ügyvezető igazgatója. 

Gender Tamás, Tomika édesapja hozzátette: „A nemzetközi élsportban csak csapatmunkával lehet előrébb jutni, ezért nagyon örülök, hogy létrejött Magyarországon a MOTAM. Jó döntéseket hozni, jó lépéseket tenni csak úgy lehet, ha alaposan feltérképezzük az autósportok bonyolult útvesztőjét és felkészítjük a fiatal versenyzőket a rájuk váró kihívásokra, valamint megteremtjük nekik a lehető legjobb körülményeket. Úgy gondolom, ebben a MOTAM tud segíteni nekünk, ezért nagyon várjuk, hogy elkezdődjön a közös munka.”

MOTAM: Magyarországon egyedülálló sportmenedzsment program

A Motorsport Talent Management (MOTAM) a TRP Hungary 2021-ben létrehozott ága, amelynek célja, hogy a sikeres események mellett sportolók előmenetelét is segítse. A MOTAM a szponzoráció, a sportszakmai menedzselés, a fizikai és mentális felkészítés, a kommunikáció és a jogi háttér terén is szolgáltatásokat nyújt a felkarolt versenyzőknek, akik a pályafutásuk minden elemében szakemberek segítségére támaszkodhatnak a lehető legjobb teljesítmény elérése érdekében.

Kiválasztásuk egyik szempontja a Fit4Race szakvéleménye, a program a MOTAM együttműködő partnere a versenyzők fizikai és mentális felkészítése terén. Menedzsment üzletágunk kiemelten foglalkozik a gyorsasági autóversenyzés, az enduro motorozás, valamint a raliversenyzés tehetségeinek gondozásával.

A MOTAM egyebek mellett a Rotax Max Challenge Euro Trophy, a WSK, a Champions of the Future, a CIK-FIA gokart-bajnokságokban, a BTCC betétfutamaként működő MINI Challenge-ben, a FIM EnduroGP-világbajnokságban és a FIM SuperEnduro-világbajnokságban versenyeztetett pilótákat, kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezik az Egyesült Királyságban és Olaszországban is.

A sportmenedzsment mellett innovatív üzleti és oktatási koncepciók kidolgozása és megvalósítása is a MOTAM tevékenységei közé tartoznak.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.05.30
Ahogy változik a világunk, nem csak bennünk záródnak kapuk, de az autóiparban is. Ezért is üdítő,....
2023.05.30
A Citroën újabb lépést tesz az elektromos mobilitás elérhetőbbé tétele felé: a C5 Aircross....
2023.05.30
Nehéz időszak elé néznek az ukrán gazdák, hiszen több százezer hektárnyi földet aknáztak alá az....
2023.05.30
A nyári szezonra készülve az Európai Unió megkettőzi az erdő- és bozóttüzek oltására felkészített....
2023.05.30
A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 csupán néhány hónapja gurult fel a luxusszegmens progresszív....
2023.05.30
2023-ban első alkalommal végzett felmérést kiadónk, az Autós Nagykoalíció a magyarországi független....
2023.05.30
A Daimler Truck Holding érdekeltségébe tartozó két japán leányvállalat és a Toyota száz százalékos....
2023.05.30
A Magyar Suzuki Zrt. Igazgatóságának ajánlása alapján a május végi közgyűlés úgy határozott, hogy....
2023.05.30
Feltehetően ittasan hajtott egy 40 éves férfi – írta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-....
2023.05.30
Oroszországban 63,1 százalékkal 32 ezer 500-ra esett az új autók és haszonjárművek eladása....