verseny

Gépészeti szakos mérnök-jelöltek a digitális világban

2018.04.09.

Gépész- és mechatronikai mérnöki képzést folytató magyarországi és határon túli egyetemek - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Debreceni Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ, Miskolci Egyetem, Neumann János Egyetem, Óbudai Egyetem, Pannon Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Slovak University of Agriculture in Nitra, Szabadkai Műszaki Szakfőiskola, Szent István Egyetem, Universitatea Tehnica din Cluj- Napoca, Széchenyi István Egyetem - közel száz hallgatója, csapatai jönnek a Gépészeti Szakos Mérnökhallgatók XII. Nemzetközi Konferenciájára és Versenyére Győrbe, a Széchenyi István Egyetemre.

A nemzetközi konferencia, találkozó és verseny ünnepélyes megnyitója április 9-én, hétfőn 9 órakor lesz a Széchenyi István Egyetem Edzőcsarnokában (a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ mellett). A versenyen közreműködő cégek vezetőinek, a résztvevő egyetemek hallgatóinak, több vezetőjének jelenlétében dr. Dóka Ottó kutatási infrastruktúráért felelős rektorhelyettes és Máté Eszter, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke nyitja meg a rendezvényt.

- A cél nem változott: arra törekszünk, hogy a szakma iránt elhivatott, járműves, gyártástechnológia területen tanuló mérnök-jelöltek egy képzési fórumon is elmondhassák véleményüket, építhessék kapcsolataikat. Ehhez a térség élenjáró gépipari cégei versenyfeladatokat és szakmai hátteret adnak – mondta el Pup Dániel, kutatómérnök, a Járműipari Kutatóközpont munkatársa, a találkozó és verseny elindítója, ötletadója.

Győr a hazai járműves képzés egyik meghatározó központja, s ez a színes szakmai háttér mellett a képzést motiváló lehetőségek feltárását, közkinccsé tételét is jelenti. A rendezvény a győri egyetem Practing Alapítványa támogatásával, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat és annak Gépészmérnöki és Mechatronikai Szakbizottsága szervezésében valósul meg.

Az idei találkozó programját, megoldandó feladatait az Audi Hungaria Zrt., a Borsodi Műhely Kft., a Jankovits Kft., a LUK Savaria Kft., a Rába Járműipari Holding Nyrt., az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt., a NEMAK Kft., a Revo-Tec Bt., a Dana Hungary Gyártó Kft. és az Innovatem Hungária Kft. adja. A győri egyetem több tanszékének és szervezetének közreműködésével dolgoztuk ki a megvalósítandó szakmai programot – tájékoztatott Nagy Mátyás főszervező.

A főzsűri elnöke ezúttal is dr. Bokor József akadémikus, az Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontjának igazgatója lesz.

- A találkozó, a verseny része a Széchenyi István Egyetem társadalmi felelősségvállalási programjának: a hallgatóknak a minőségi tudás megszerzését, a munkaerő-piac szempontjait állítjuk tanulmányaik középpontjába – fogalmazta meg a konferencia alkalmából a Széchenyi István Egyetem célkitűzését dr. Földesi Péter rektor.

A verseny április 11-én, szerdán a csapatok feladatmegoldásának bemutatásával, a zsűri értékelésével, a díjkiosztással zárul.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.18
Senki sem tudja, miért parkolnak ezek az autók a Pittsburgh-i Nemzetközi Repülőtéren - most egy....
2021.10.17
Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a Nemeskeresztúr és Jánosháza közötti útszakaszon -....
2021.10.17
Nagyon ritka és egyre ritkább lesz a jövőben igazi gyöngyszemet találni. A Lexus LC500 minden....
2021.10.17
A friss háromszoros Európa-bajnok Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője vasárnap....
2021.10.17
Egyre izgalmasabb az autóipari verseny az Egyesült Államokban, és van esély rá, hogy nem a General....
2021.10.17
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Biztos, ami biztos. ..
2021.10.17
A moszkvai közlekedési hatóság vezetője, Maxim Likszutov bejelentette, hogy az autonóm technológiák....
2021.10.17
Fantasztikus versenyzéssel idei legjobb helyezését érte el a HUMDA Magyar Autó-Motorsport....
2021.10.17
Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2021.10.17
A magyar rendőrök a belga hatóságok által körözött Audit foglaltak le, ezúttal a Röszke autópálya....