Ford Mustang Mach-E

Gyors, mint egy V8-as

2021.07.21.

Nem csak jól, hanem sokat is megy. Teszten az elektromos Mustang Mach-E.

Kivételesen kezdjük a végén! Kínos lesz-e a Fordnak, hogy Mustang néven vezeti be azt a kocsit, ami szinte minden porcikájában más, mi több, ellentéte a névadónak, a legendás izomautónak? A válasz egyértelmű: még véletlenül sem. Mégpedig azért nem, mert bitang jó autó lett az elektromos Mustang. Persze szinte semmilyen téren nem úgy jó autó a Mustang Mach-E ahogy a „sima” Mustang. Nem két, hanem ötajtós, nem benzin, hanem áram hajtja, nincs gurgulázó V8-as hang, és ezzel nem fogunk gumicsíkot égetni az aszfaltba vagy keresztben csapatni. Viszont például megy mint a meszes. A tesztre fogott két motoros, nagyobb akkucsomagos, azaz bővített hatótávú Mustang 351 lőerős, 580 Nm nyomatékú és 5,1 másodperc alatt gyorsul százra. Összehasonlításul: ez alig öttized másodperccel rosszabb érték csak, mint az aktuális ötliteres V8-as verzióé. Ráadásul itt a gyorsulás megszakítás nélküli, az elektromotorok nyomatéka azonnal rendelkezésre áll, és az összkerékhajtás miatt van, ami át is viszi az útra ezt az irdatlan az erőt. Mindez a gyakorlatban úgy néz ki: az óvatlan utas feje indulásra hátracsapódik, és úgy is marad, amíg a Mach-E sofőrje el nem veszi a „gázt”.

A kocsi ereje később sem fogy el, gyárilag 180 km/h-nál korlátozzák ugyan a végsebességét, de ennél fontosabb, hogy az átlagos hazai sztrádatempónál rugalmassága messze jobb mint, amire normál esetben szükség van. Ha egy kamion mögött lelassul és feltorlódik a sor az autópályán, majd hirtelen szabaddá válik az út, és meg lehet lódulni, kevesen tudják majd tartani a Mach-E tempóját. Ez önmagában véve persze ma már nem nagy csoda, az viszont annál inkább, hogy ilyen gyorsulások után sem kell feltétlenül rémülten nézni a hatótávkijelzőre.

A Mustang Mach-E egyik legnagyobb erénye ugyanis az, hogy akkor is eleget képes menni, ha éppúgy vezetjük mint egy benzinest. Nem kell meggondolni kétszer minden erőteljesebb gyorsítást, és a 130-as sztrádatempó sem csökkenti használhatatlanná a hatótávot. Mindez annak köszönhető, hogy a Mustang Mach-E kiterjesztett hatótávú verziójában egy elméletileg 98,7 kWh-s, a gyakorlatban 88 kWh-s akkucsomag kapott helyet. A javarészt autópályán megtett tesztutunk során 18-20 kWh-s fogyasztási értéket mért a fedélzeti számítógép, ami optimistábbnak tűnik ugyan a valós értéknél, de még így is azt jelenti: nyáron, klímával, 130-as tempónál simán lehet 350-400 kilométer körüli a hatótáv. Vagyis nagyon óvatosan és okosan vezetve talán az 540 kilométeres gyári érték is hozható. Az Ionity villámtöltővel 10 perc alatt úgy 100 kilométerre elég energiát lehet feltankolni, 10-ről 80 százalékos szintre pedig elég lehet 45 perc. Ugyanez egyenáramú 50 kW-os töltővel 90 percig, váltóáramú 11 kW-s töltővel pedig 8 óráig tart. Sima otthoni hálózatról 2 napos program lehet a töltés.

Jól megy, megfelelő a hatótáv – és kényelmes is. Az utastérben használt anyagok minőségiek, az illesztések pontosak, a Bang&Olufsen hangrendszer pazar, az óriási panorámatető hangulatos. A műszerfal látványát a két képernyő határozza meg. A sofőr előtti a legfontosabb infókat jelzi csak, így például a sebességet, a töltöttségi szintet, a még megtehető kilométerek számát, és innen vezérelhető – a figyelemre méltóan finoman működő – távolság- és sávtartó elektronika. A főszerep persze a középső, 15,5 colos képernyőé. Nemcsak szép, jó is: olyan logikus a felépítése, hogy néhány perc alatt kitanulható, mit, hol állíthatunk, kapcsolhatunk, vagy épp miként köthetjük össze telefonunkkal, ami a FordPass alkalmazással kiválthatja a hagyományos kulcsot. S ha már nyitás: kilincs nincs, egy gomb érintésére tárul fel az ajtó. Hagyományos módon nyílik viszont a csomagtér, ahol 402 liternyi hely áll rendelkezésre – ezt egészíti ki elől, a „motorháztető” alatti 81 literes tárolórekesz.

Magyarországon a Ford Mustang Mach-E indulóárát most 20,6 millió forintra tervezik, a tesztelt kétmotoros, nagyobb hatótávú verzió várhatóan 26 millió forintba kerül majd.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.19
Facebookos ismerőseinek akart dicsekedni sportkocsijával egy 70 éves olasz autós, ehelyett a....
2021.09.19
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Megyünk egy kört? ..
2021.09.19
A Müncheni Autószalonon bemutatott Cupra Tavascan Extreme E Concept az idén indult Extreme E....
2021.09.19
A napenergiával közlekedő és működő lakóautó prototípusának neve Stella Vita, és egy 17....
2021.09.19
Üzembe helyezte a hétvégén az ausztriai Villachban 1,6 milliárd eurós beruházással készült....
2021.09.19
A J.D. Power közvélemény-kutató intézet arra kérte az új autók tulajdonosait, hogy értékeljék,....
2021.09.19
Fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartottak az autópálya Szabolcs-....
2021.09.19
Tedd le az autót, és válts aktív közlekedési formára! Tippek az Európai Mobilitási Hét alkalmából....
2021.09.19
A tűzoltók áramtalanítják a járműveket - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2021.09.19
Megkapta az építési engedélyt az új vasúti megálló a leendő közlekedési múzeumnál - közölte a....