Rendőrségi intézkedés

Halálos baleset az M5-ös autópályán- frissítve!

2017.02.28.

A Kecskemét térségében történt közúti közlekedési balesetben egy 55 éves férfi meghalt, egy nő életveszélyesen megsérült - írja a police.hu

Az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, Kecskemét térségében halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt.

Fotó: police.hu

Az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán közlekedett egy BMW 320 típusú személygépjármű február 28-án 3 óra 45 perc körül, amikor a 78-as kilométerszelvénynél eddig tisztázatlan okból a külső szalagkorlátot átszakítva az ott lévő segélyhívónak ütközött, majd a belső sávba sodródott, ahol nekiütközött egy tehergépkocsi. A baleset következtében a személyautót vezető 55 éves férfi a helyszínen életét vesztette, egyik utasát életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, a másik utasa és a tehergépjármű vezetője nem sérült meg.

A helyszíni szemle adatai szerint a személygépjárműben utazók nem használták a biztonsági övet, a meghalt férfi és a megsérült nő kizuhantak az autóból. Bács-Kiskun megyében két nappal korábban egy 28 éves férfi vesztette életét közlekedési balesetben, aki szintén elmulasztotta a biztonsági öv használatát.

A közúti közlekedési balesetek jelentős része gondatlan magatartásra vezethető vissza. A biztonsági öv használata a gépkocsi vezetőjének és utasainak egyaránt kötelező, használatával pedig a sérülés súlyossága mérsékelhető. A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg.

A rendőrség fokozott figyelmet fordít a passzív biztonsági eszközök - vagyis a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak - előírásszerű használatának ellenőrzésére. Mivel az idei évben Bács-Kiskun megyében a közlekedési balesetek többsége a gyorshajtás miatt következett be, ezért a rendőrök rendszeres sebességméréssel is ellenőrzik a közlekedőket.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.28
Kevesen gondolnák, hogy a több mint 1000 lóerős Lucid Air villanyautóban, a vadonatúj Range....
2022.05.28
A hely, ahol festői környezetben James Bond BMW-je parkol és ahol egy gombóc fagyi drágább, mint....
2022.05.28
Igazi ritkaságokkal érkezett a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az AMTS-re. ..
2022.05.28
Charles Leclerc, a Ferrari hazai versenyzője indulhat az élről vasárnap a Forma-1-es Monacói....
2022.05.28
Lehet, hogy nem ez a legerősebb és leglátványosabb autó a kiállításon, de ennek van a legjobb....
2022.05.28
A kamerákkal, radarral és lidarral felszerelt autonóm teherautók hamarosan nagyrészt önállóan....
2022.05.28
A Volkswagen standján a számtalan pályarekordot tartó Volkswagen ID.R prototípus is megtekinthető a....
2022.05.28
Vác ad otthont a hazai ralibajnokság soron következő futamának, a Dunakanyar Rallye-nak. A Peugeot....
2022.05.28
A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) több kategóriában meghirdette és....
2022.05.28
Négy évtized, négymillió eladott példány, négy hajtott kerék: a Toyota 4Runner a modern kompakt....