Forma 1

Hamilton: Verstappen már most előrébb jár, mint én

2018.03.04.

Elismeréssel beszélt Max Verstappenről a címvédő világbajnok, aki azt reméli, 2018-ban több csatát is megvívhat a jövő bajnokával.

- Miközben Sebastian Vettelnek már a múltban és a tavalyi bakui incidensük óta is gyakran oda-odaszúrt Lewis Hamilton, egy másik nagy riválisáról, Max Verstappenről rendszerint igen hízelgően nyilatkozik - írja az m4sport.hu. A duó az előző év hajrájában több alkalommal is összecsapott egymással, év végén pedig Hamilton kijelentette, muszáj lesz emelnie a szinten, ha nem akar felsülni a még mindig szemtelenül fiatal holland ellen 2018-ban.A csütörtöki tesztnap után a Mercedes versenyzője kijelentette, számára nem is kérdés, hogy egy nap Verstappen is belép közéjük a bajnokok klubjába. „Mindenképpen megvan benne a potenciál, hogy világbajnokká váljon. Meglátjuk, meddig jut. Ezért is figyelik őt annyian.”

"Láthattuk, hogyan vezet, és hogy milyen lehetőségek rejlenek benne versenyzőként. Egy nagyszerű csapat tagja, tökéletes hely ez számára a fejlődéshez. Még nagyon sok ideje van, de már így is több jó szezon van mögötte. Én huszonegy évesen még az első évemet sem teljesítettem, szóval ő már most előrébb jár, mint én és sok más versenyző.”Miközben emiatt sokan máris azt találgatják, Verstappen mikor adja át a múltnak a királykategória – többnyire Michael Schumacher által őrzött – nagy rekordjait, Hamilton azért mindent meg fog tenni, hogy lelassítsa a sokak szerint megállíthatatlan folyamatot. „Amíg itt vagyok, mindent el fogok követni, amit csak lehet, hogy meggátoljam a nyerésben. Az emberek ezt talán nem fogják annyira szeretni, de én ezért vagyok itt. Mind azért vagyunk itt, hogy megküzdjünk, és már alig várom, hogy újabb remek csatákat vívjunk egymással – remélhetőleg már idén.”

Hamilton azonban nem csak a Verstappen elleni küzdelmekre készül, idén akár házon belül is emberére akadhat. Legalábbis Valtteri Bottas már kijelentette, 2018-ban szeretne arra szintre lépni, ahonnan harcba szállhat csapattársával a bajnoki serlegért.A négyszeres világbajnoknak kétsége sincs afelől, hogy második mercedeses évében jobb lesz a finn, mint volt. „Az előző év nehéz volt számára, mivel új csapathoz jött, sok mindent meg kellett tanulnia. Most már túl van a tanulási folyamaton, megvetette itt a lábát, így mostantól nincs több kifogás, az biztos.”

- Nagyszerű versenyeket teljesített tavaly év végén, és arra számítok, hogy idén is kiváló formában vág neki a szezonnak. Hogy számítok-e arra, hogy szorosabb lesz? Úgy gondolom, igen, a lehető legjobb formában lesz. De nekem is ez a célom – figyelmeztette kollégáját.

Forrás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.26
Megnyitotta Szlovénia egyetlen Land Rover márkakereskedését az AutoWallis Csoport, így tovább....
2022.05.26
Iskolába járnak a terepjáró robotok: sárban, magas fűben gyakorolják és memorizálják a valós....
2022.05.26
Amerikában a jólétben dőzsöltek és az autó felső határait feszegették, tombolt az űrkorszak által....
2022.05.26
Színes programokkal várja a családokat a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút a hűvösvölgyi végállomáson....
2022.05.26
A baleset forgalmi akadályt okoz az M0-s felé vezető oldalon - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2022.05.26
Megújult tartalommal, kétszer nagyobb területen nyit újra szombaton a Közlekedési Múzeum időszaki....
2022.05.26
Nyilvánosságra kerültek az első fantáziaképek a kínai Great Wall által tervezett hatkerekű....
2022.05.25
Hát ÓRIÁSI! Mindezt jelezték is egy kevésbé diszkrét, a furgon oldalán végigfutó felirattal, ami....
2022.05.25
- Kőszegi Lászlót választotta főtitkárnak a Magyar Lízingszövetség elnöksége - közölte a szervezet....
2022.05.25
- Személygépkocsi és kisteherautó ütközött össze a 65-ös út Tolna megyei szakaszán, a regölyi....