autólopás

Hamis okmányok és rendszámok, körözött járművek

2019.12.09.

Egy szolgálatból hazafelé tartó rendőr figyelt fel a gyanús járművekre. Az esettel összefüggésben egy svéd férfit és egy szerb nőt vettek őrizetbe a kiskunhalasi rendőrök.

Szolgálatból tartott hazafelé egy kelebiai járőr, aki két azonos típusú, nagyértékű személygépjárműre lett figyelmes az 53-as számú főút mentén lévő egyik parkolóban december 7-én hajnalban. A kocsik gyanússá váltak a rendőrnek, ezért értesítette kollégáit. 

Az egyenruhások intézkedés alá vonták a járműhöz tartozó személyeket. Egyikük – egy férfi – az ellenőrzés során egy horvát személyazonosító igazolványt, vezetői engedélyt és forgalmi engedélyt adott át, amelyek hamisak voltak. Kiderült, hogy a férfi személyazonosságát el akarta titkolni a magyar hatóságok előtt, ugyanis az autó átvizsgálása során elkerült a valódi – svéd – igazolványa.

A másik személy – egy fiatal nő – igazolta magát, valamint ellenőrzésre ő is egy hamis forgalmi engedélyt adott át a járőröknek. Az intézkedés során az is kiderült, hogy a kocsikon a rendszámokat kicserélték. Ennek ellenére az egyenruhások az alvázszám alapján megállapították, hogy a svéd hatóságok – lopás miatt – a járművek körözését rendelték el.

A férfi és a nő a személygépkocsik tulajdonjogát hitelt érdemlően nem tudta igazolni, így azokat – a hamis okmányokkal együtt – a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai lefoglalták. Az ügyben az Országos Rendőr-főkapitányság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Sirene Irodája felvette a kapcsolatot a személygépjárművek körözését elrendelő hatósággal.​

Közokirat-hamisítás bűntett, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett és orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozók a 34 éves svéd férfit és a 24 éves szerb nőt gyanúsítottként hallgatták ki. Őket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.15
Lassacskán megkerülhetetlen az elektromos rásegítés, de hogyan működnek? ..
2020.08.15
A pontversenyben élen álló Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a Forma-1-es Spanyol....
2020.08.15
Jiri Novák Csehországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.15
Először látható grafikákon a Nissan Magnite utastere, ami ugyan egy Indiának szánt modell, de....
2020.08.15
A frissen kiszivárgott iparági hírek szerint egy évvel korábban, már 2022-re elkészülhet a....
2020.08.15
Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj harmadik szabadedzését szombaton Barcelonában. ..
2020.08.15
Az ország északnyugati sarkában épülő négysávos autóút Dömper és a Subterra-Raab által épített....
2020.08.15
Júniusban kezdett magára találni a francia autópiac. Míg a tavaly júniusi autópiac 8,9 százalékos....
2020.08.15
Leállították a szombati Miskolc-ralit, az országos bajnokság második fordulóját, mivel a második....
2020.08.15
Az Egyesült Államokban társadalmi, történelmi és persze praktikus okokból mindmáig az egyik....