Macskaárvaház Alapítvány

Harmati Árpád, Burkus Egon, Kőváry Barna és Linninger Patrik találkoztak Kiss Norbi Macskaárvaházában

2020.10.28.

A magyar motorsport egyik legnagyobb élő legendája, Harmati Árpád  és a www.yamahasok.hu, hazánk egyik legnagyobb létszámú motoros márka klubja látogatott az Állatok Világnapján Kiss Norbi világ és Európa bajnok autóversenyző meghívására Kápolnára a Macskaárvaházba.

Norbi Harmati Árpád érkezését meglepetésnek szánta, de végül ő is meglepődött: Burkus Egon autóversenyző, a Swift Cup Europe promótere elhozta egykori versenyautóját, azt a Suzuki Swift 1.3-ast, amelyhez hasonlóval Kiss Norbin kívül, Michelisz Norbert, Tassy Attila, Nagy Dani is elérte első sikereit. Mindezek tetejében az Állatok Világnapi  macskaárvaházi autó és motorsport találkozó meg is lett örökítve. Kőváry Barna a magyar rallysport egykori legendája Félelem nélkül című  magazinjába forgatott az eseményről, és elhozta magával Linninger Patrik többszörös magyar bajnok motocross versenyzőt, motorépítőt, aki a yamahások nagy örömére Yamaha edző motorját is magával hozta. 
 
Harmati Árpád, aki cégének a Yamaha Harmati-nak a munkatársaival, a noszvaji Hotel Panorámában szervezett csapatépítő kirándulás során ejtette útba a kápolnai Macskaárvaházat, természetesen nem jött üres kézzel. A állatbarát egykori élsportoló üzletember, kedvenc fája, egy platán elültetésével és macskaeledellel kedveskedett Kiss Norbi állatvédő állatvédő alapítványának. Egyébként ugyanezt tették a Yamahások, és Burkus Egon is, akik feltöltötték az árvaház macska éléstárát.
 
- Jó volt ellátogatni a Macskaárvaházba, mert Norbihoz hasonlóan én is nagyon fontosnak tartom az állatvédelmet és persze klassz volt éppen itt találkozni a yamahásokkal, akikre nagyon büszke vagyok, mert ezzel ők sem csupán ezt a nagyszerű márkát népszerűsítik, de jó ügyet is szolgálnak - mondta Harmati Árpád, aki  szeretné a jövőben is tartani a kapcsolatot Norbi állatvédő csapatával.
 
A Swift Cup Europe promótere, Burkus Egon az egyik legrégebbi támogatója a Macskaárvaháznak, nem mellesleg vegetariánusként is sokat tesz az állatok védelméért.
 
- Mindig jó érzés Norbi Macskaárvaházába látogatni és petrsze az állatvédelem mellett ilyenkor sokat beszélgetünk az autósportról is, amely  Lewis Hamilton - és nem mellesleg éppen Kiss Norbi révén - lassan élharcosává válik a világban az állatvédelmi, vegán gondolatnak - magyarázza Egon, aki büszke arra, hogy az általa menedzselt márkakupa adta a legtöbb nemzetközi szintű tehetséget a magyar gyorsasági autósportnak. 
 
- Igazi autó és motorsport találkozóvá vált ez az idei Állatok Világnapja a Macskaárvaházban, de ez így helyes: örülök, hogy a két szenvedélyem, az autóversenyzés és az állatvédelem egyre több ponton találkozik - mondja mosolyogva Kiss Norbi, aki idén éppen harmadik Európa bajnoki címének megszerzésére koncentrál.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.27
Egy fordulóval a zárás előtt megnyerte a ralikrossz országos bajnoki címet a legmagasabb, Supercar....
2023.09.27
Az M0-s autóút déli szektorán az 1-es főúti végcsomópont felé, a 14-es km-nél két kamion ütközött....
2023.09.27
A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot....
2023.09.27
Egri és tarnamenti focisták, világhírű magyar labdarúgás szakértő, állatbarát, jótékony heves....
2023.09.27
Tíz év után látható ismét Párizsban a Titanic történetét megidéző nagyszabású kiállítás, amelynek....
2023.09.27
Az új generációs Lexus NX szabadidőjármű számos innovatív szolgáltatása, megoldása között szürke....
2023.09.27
Ötödik generációs harci repülőgépek beszerzéséhez kérte a parlament jóváhagyását a román védelmi....
2023.09.27
Tudóscsoport jelentése az UFO-król.   ..
2023.09.27
Egy kamion és egy személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya 86-os kilométerszelvényénél,....
2023.09.26
"Volt olyan autós a múlt héten vármegyénkben, aki egy órán belül kétszer került lencsevégre: a....