Scania

Hector Sturla – Az Ezüst folyón ingázók hajója

2017.04.16.

A világ legszélesebb folyójának tölcsértorkolatában való hajózáshoz megbízható és biztonságos motorra van szükség. A Rio de la Plata folyón közlekedő ingázóknak és turistáknak a Scania motorok biztos megoldást nyújtanak.

A Sturla család számára az otthont és munkahelyet jelenti ez a hatalmas argentin folyó, beleértve a Paraná Delta torkolatot is az egymásba torkolló folyók és patakok szövevényes hálózatával együtt. Angel Roberto Sturla 1947 májusában alapította vállalkozását azzal a céllal, hogy közösségi közlekedést biztosítson a deltavidék távoli falvai között. Fia, Hector tovább fejlesztette a céget, és ma már tulajdonosként, illetve ügyvezető igazgatóként Angel unokája, Jorge Sturla egyengeti a Sturla Viajes jövőjét.

Hector Sturla egy 88 fős utaskapacitással bíró 25,3 méter hosszú, 4,22 méter széles ingázó hajó. A meghajtását biztosító 2 darab Scania motorok 13 ezer köbcentisek, 450 lóerősek és 35 km/h-ás utazósebességre képesek

Nap mint nap több mint egymillió ingázó érkezik Buenos Aires városába vonattal. További 2,8 millió ember busszal közlekedik, míg naponta 800 ezer autó hajt be, illetve ki Argentína fővárosából. „Buenos Aires és vonzáskörzete lakosságának jelentős gyarapodása igen nagy közlekedési dugókat és torlódásokat eredményezett, így alternatív megoldásokra van szükség, hogy az emberek eljuthassanak lakóhelyükről, a deltavidéken fekvő Tigréből Buenos Aires belvárosába” – magyarázta Jorge Sturla. „Kitaláltam, hogy a hajóinkkal egyórás vízi utat kínálhatunk Tigre központjából közvetlenül Buenos Aires üzleti negyedébe. Ugyanennyi időbe telik az utazás vonattal vagy autóval is, de ez egy teljesen más élmény!” – mondta Sturla.

Manapság Tigre számos lakosa ingázik békésen a munkahelyére Argentína egyik legszebb természeti területén keresztül – ez pontosan az ellenkezőjét nyújtja annak, mint amit a városközpontba közúton vagy vasúton való ingázás jelent. Ha az utasok már unják a festői szépségű és védett folyókat, szigeteket, illetve lagúnákat szemlélni, akkor hátradőlhetnek és újságot olvashatnak, ihatnak egy matéteát vagy kávét, vagy nyugodtan dolgozhatnak a hajók fedélzetén ingyenes Wi-Fi segítségével.

Jorge Sturla

Egyenesen a városközpontba - Amikor a hajók kikötnek Puerto Madero belvárosában, akkor az utasok már Buenos Aires nyüzsgő üzleti központjában vannak, és csupán tíz háztömbnyire tartózkodnak a Casa Rosada, azaz Rózsaház nevű argentin elnöki palotától, amely az ország szíve. „Felfrissülve érkeznek meg a munkahelyükre, illetve délután ugyanígy érzik magukat, amikor hazatérnek. Nem kimerültek, hanem boldogan csókolják meg feleségüket, illetve férjüket” – mondta mosolyogva Jorge Sturla.

Évente 125 ezer ingázó teszi meg az utat Tigre és Buenos Aires között. Napközben pedig, amíg az ingázók dolgoznak, a Sturla Viajes számos hajója turistacsoportokat visz a Paraná Delta gazdag vadvilággal és kiterjedt ökoszisztémával hívogató vidékére. A turizmus évente további 125 ezer utast biztosít a Sturla Viajes cégnek. A Paraná Delta vidékétől a 290 kilométer hosszú La Plata egy 200 kilométer széles tölcsértorkolatban terebélyesedik ki, amely elválasztja Argentínát Uruguaytól. Az itt lerakódó üledék sekéllyé és szeszélyessé teszi a folyót. A Hector Sturlának és a cég többi hajójának gyakran kell két méternél is kisebb vízmélység mellett közlekednie.

Azonban Sergio Guiellermone kapitány jól ismeri a folyót, és el tudja kormányozni utasokkal teli hajóját az összes növekedő és mozgó zátony között. „Néha, rossz időjárás esetén, nehezen hajózható a Rio de la Plata folyó, és ilyenkor még az is előfordulhat, hogy vissza kell térnünk a kikötőhelyünkhöz Buenos Aires vagy Tigre városában” – mondta a kapitány. „Ezeken a napokon az erős és megbízható Scania motorok kiemelkedő szerephez jutnak.”

Megbízhatóság, biztonság és kényelem - A Sturla Viajes az egyetlen cég, amely közlekedési szolgáltatást nyújt az ingázóknak a folyódelta és Buenos Aires belvárosa között. Ennek ellenére Jorge Sturla nagy figyelmet fordít mind a 250 000 ügyfelének az igényeire, valamint a hajóflottájával szemben támasztott elvárásaikra.

Utasaink nem vágynak nagy sebességre. Számukra a megbízhatóság, a biztonság és a kényelem a legfontosabb. Továbbá más utazási élményt szeretnének kapni, mint amilyet Buenos Aires tébolyodott közúti és vasúti közlekedése nyújt” – mondta. „Néha, amikor a folyó a zordabb oldalát mutatja, valamivel nagyobb motorteljesítményre van szükségünk. Ezért választjuk a Scania erőforrásait. Az erőteljes Scania motorok kis fordulatszámon szépen járnak és megbízhatók, üzemanyag-hatékonyak, valamint nagyon hosszú élettartamúak.”

A Scania helyi márkakereskedője által nyújtott karbantartási és egyéb szolgáltatások színvonala szintén hozzájárul a Jorge Sturla és a Scania közötti szoros kapcsolathoz. „Száz százalékig megbízom bennük. Bármikor is hívom őket telefonon, azonnal kijönnek, és olykor egész éjszaka dolgoznak a hajómon, hogy másnap reggel az elvárt módon tudjam kiszolgálni az ügyfeleimet. Egyedül azt hiányolom csak a Scaniától, hogy nem gyártanak, illetve értékesítenek kisebb motorokat, amelyek megfelelők lennének a kisebb hajóimba. De az ember nem kaphat meg mindig mindent, nem igaz…?”

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.16
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinform jelentése alapján. ..
2024.07.16
Új automatikus váltójának köszönhetően továbbra is a könnyű haszonjárművek szegmensének....
2024.07.16
Az első vasárnapi futamot nagy csatában megnyerte, majd a másodikon – szokatlan módon, az idényben....
2024.07.16
Nézze meg a videót! ..
2024.07.16
Bemutatkoztak Magyarországon a teljesen megújult MINI Cooper család modelljei. A háromajtós MINI....
2024.07.16
A Formula-1 Magyar Nagydíj idején - július 19-21. között - a H8-as HÉV megnövelt kapacitással....
2024.07.16
Mától mintegy 50 ezer e-rollerrel már csak kötelező biztosítással lehet közlekedni a hazai utakon.....
2024.07.16
Törökországon keresztül kerülhetik meg a frissen kiszabott európai vámot a kínai gyártók. ..
2024.07.15
Háborús anyaghiány és kreatív közlekedési álmok megtestesítője, mégsem terjedt el. ..
2024.07.15
A Formula 1 Magyar Nagydíjat július 19-21. között rendezik, melyet idén is hatalmas érdeklődés övez....