Skoda Rallye Team Hungary

Herczig Norbert és az SRTH felkészült az idénynyitóra

2016.04.01.

Megkezdődött a visszaszámlálás, a SKODA Rally Team Hungária csapata ismét megkezdheti a küzdelmet a bajnoki pontokért. A 2016. évi ORB sorozat a hétvégén Egerben indul, amely a mezőny számára egy hosszú út kezdete lesz, hiszen a szakmai vezetőség úgy döntött, az idén nyolc állomásból álló sorozatot ír ki.

A SKODA Rally Team Hungaria pilótájának, Herczig Norbertnek és navigátorának, Bacigál Igornak természetesen a 2016-os évadban nem más, mint a tavaly megszerzett bajnoki cím megvédése a célja. Ehhez adott számukra a kiváló technikai háttér, valamint a legújabb fejlesztésű SKODA Fabia R5. De mit gondol erről maga a pilóta?

2015. szeptemberében versenyeztünk utoljára - ami már nagyon régen volt -, ezért szavakkal ki sem tudom fejezni, mennyire várjuk, hogy ismét beleülhessünk a versenyautóba és elrajtolhassunk. Azt gondolom, az természetes, hogy minden évad elején vannak bennünk megválaszolandó kérdések arról, hogy fél év kihagyás után mennyire „rozsdásodtak be” az érzékszerveink, ezért ilyenkor mindig nagyobb a stressz, mint a soron következő futamok előtt. Mindenesetre az abszolút optimizmusra ad okot, hogy a személyi tréneremmel, Matics Zsolttal elvégzett különböző képességfejlesztő és erő–állóképesség tréningek eredményei a tavalyi szezonhoz képest szinte semmilyen eltérést nem mutatnak. Bár igazán nyugodtak csak a mai teszt után lehetünk. A tervek szerint az egri futam előtt 70-80 kilométert tudunk tesztelni az autóval, ami reméljük elég lesz ahhoz, hogy visszarázódjunk a versenyzés légkörébe.

Egy esztendővel ezelőtt Herczig Norbert és Igor Bacigál parádésan versenyzett Egerben. Megnyerték a futamot, ami kellő önbizalmat és lendületet adott az esztendő további részére. Így gondolja ezt idén is? – kérdeztük tőle.

Én is tartom azt az mondást, hogy egy bajnoki címet megvédeni sokkal nehezebb, mint megszerezni. Elég csak ránézni a nevezési listára, kitűnik, hogy mennyire megerősödött az ORB mezőnye. Az nem kérdés, hogy nagy feladat lesz, de mi szeretjük a kihívásokat! Rendkívül lényeges, hogy Egerben befejezzük a versenyt, és úgy szálljunk ki az autóból: mindent megtettünk a sikerért. A tavalyi évben ez nagyszerűen működött, bízunk benne, hogy idén teljesíteni tudjuk a célunkat.

A Baumschlager Rally&Racing Team (BRR) csakúgy, mint az elmúlt 4 évben, idén is a SKODA Rally Team Hungaria csapata mögött áll. 2016-ban is ők biztosítják számukra a legújabb fejlesztéseket, a technikai- és a szakmai hátteret. Ahogy Norbiék fogalmaztak: „Jelenlétük garancia a TOP-technikára és az azonnali rugalmas megoldásokra”.

A mezőnyt végignézve azt mondhatom, hogy idén hellyel-közzel azonos fejlesztésű R5-ösök indulnak majd az ORB futamain, ezért a pilóták, navigátorok tudása mellett nagyon fontos szerepet fognak kapni a versenyautók beállításai. Azt gondolom sok esetben a másodpercek versenyében ez lesz a döntő. Számunkra megnyugvást jelent, hogy a BRR kiváló mérnökei, illetve hosszú szakmai múltat magukénak mondható szerelői kísérnek bennünket futamról-futamra.

A 11. Eger Rallyen kemény, szoros és kiélezett „csatára” számítunk. Kalkulációink szerint, a 2016. évi ORB nyitó futamát akár öt-hat páros is megnyerheti, ami a kihívás mellett nagyon imponáló és optimistává tesz bennünket.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.23
A hatszoros NBA-bajnok Michael Jordan az autóversenyző Denny Hamlinnel közösen saját csapatot....
2020.09.23
Az eljárás adatai szerint 2020. szeptember 22-én 8 óra 30 perc körül Siófok belterületén egy 69....
2020.09.23
Tárgyalások kezdődtek a Bugatti luxus sportautó brandjének eladásáról, a The Wall Street Journal....
2020.09.23
A le Mans-i 24 órás verseny 88. évadjának apropóján a Peugeot és a Total hivatalosan is útnak....
2020.09.23
A Kalasnyikov-konszern új elektromos motorkerékpárt mutatott be az Armija-2020 haditechnikai....
2020.09.22
Horvátország olyan hely, ahol érdemes letérni a kijárt útról, ehhez pedig olyan társra volt....
2020.09.22
Hidrogén üzemanyagcellával és hatalmas kapacitású hidrogéntartály-rendszerrel szereli fel Dyna....
2020.09.22
Az M4-es autóúton Üllő térségében 2020. szeptember 22-én délután egy nyerges vontató egy....
2020.09.22
Leon de Borger Belgiumból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.22
Látványos optikai részletekkel érkezik Európába a Lexus RX Sport Edition, a kategóriateremtő....