Skoda Rallye Team Hungary

Herczig Norbert és az SRTH felkészült az idénynyitóra

2016.04.01.

Megkezdődött a visszaszámlálás, a SKODA Rally Team Hungária csapata ismét megkezdheti a küzdelmet a bajnoki pontokért. A 2016. évi ORB sorozat a hétvégén Egerben indul, amely a mezőny számára egy hosszú út kezdete lesz, hiszen a szakmai vezetőség úgy döntött, az idén nyolc állomásból álló sorozatot ír ki.

A SKODA Rally Team Hungaria pilótájának, Herczig Norbertnek és navigátorának, Bacigál Igornak természetesen a 2016-os évadban nem más, mint a tavaly megszerzett bajnoki cím megvédése a célja. Ehhez adott számukra a kiváló technikai háttér, valamint a legújabb fejlesztésű SKODA Fabia R5. De mit gondol erről maga a pilóta?

2015. szeptemberében versenyeztünk utoljára - ami már nagyon régen volt -, ezért szavakkal ki sem tudom fejezni, mennyire várjuk, hogy ismét beleülhessünk a versenyautóba és elrajtolhassunk. Azt gondolom, az természetes, hogy minden évad elején vannak bennünk megválaszolandó kérdések arról, hogy fél év kihagyás után mennyire „rozsdásodtak be” az érzékszerveink, ezért ilyenkor mindig nagyobb a stressz, mint a soron következő futamok előtt. Mindenesetre az abszolút optimizmusra ad okot, hogy a személyi tréneremmel, Matics Zsolttal elvégzett különböző képességfejlesztő és erő–állóképesség tréningek eredményei a tavalyi szezonhoz képest szinte semmilyen eltérést nem mutatnak. Bár igazán nyugodtak csak a mai teszt után lehetünk. A tervek szerint az egri futam előtt 70-80 kilométert tudunk tesztelni az autóval, ami reméljük elég lesz ahhoz, hogy visszarázódjunk a versenyzés légkörébe.

Egy esztendővel ezelőtt Herczig Norbert és Igor Bacigál parádésan versenyzett Egerben. Megnyerték a futamot, ami kellő önbizalmat és lendületet adott az esztendő további részére. Így gondolja ezt idén is? – kérdeztük tőle.

Én is tartom azt az mondást, hogy egy bajnoki címet megvédeni sokkal nehezebb, mint megszerezni. Elég csak ránézni a nevezési listára, kitűnik, hogy mennyire megerősödött az ORB mezőnye. Az nem kérdés, hogy nagy feladat lesz, de mi szeretjük a kihívásokat! Rendkívül lényeges, hogy Egerben befejezzük a versenyt, és úgy szálljunk ki az autóból: mindent megtettünk a sikerért. A tavalyi évben ez nagyszerűen működött, bízunk benne, hogy idén teljesíteni tudjuk a célunkat.

A Baumschlager Rally&Racing Team (BRR) csakúgy, mint az elmúlt 4 évben, idén is a SKODA Rally Team Hungaria csapata mögött áll. 2016-ban is ők biztosítják számukra a legújabb fejlesztéseket, a technikai- és a szakmai hátteret. Ahogy Norbiék fogalmaztak: „Jelenlétük garancia a TOP-technikára és az azonnali rugalmas megoldásokra”.

A mezőnyt végignézve azt mondhatom, hogy idén hellyel-közzel azonos fejlesztésű R5-ösök indulnak majd az ORB futamain, ezért a pilóták, navigátorok tudása mellett nagyon fontos szerepet fognak kapni a versenyautók beállításai. Azt gondolom sok esetben a másodpercek versenyében ez lesz a döntő. Számunkra megnyugvást jelent, hogy a BRR kiváló mérnökei, illetve hosszú szakmai múltat magukénak mondható szerelői kísérnek bennünket futamról-futamra.

A 11. Eger Rallyen kemény, szoros és kiélezett „csatára” számítunk. Kalkulációink szerint, a 2016. évi ORB nyitó futamát akár öt-hat páros is megnyerheti, ami a kihívás mellett nagyon imponáló és optimistává tesz bennünket.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.04.03
Autók nagy benzinmotorral. Mindennapi használatra indokolatlan? ..
2020.04.03
Hicabi Demirci Törökországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.04.03
Alighanem a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős volt az utolsó magyar autós páros, amely....
2020.04.03
A martorelli gyár SEAT Leon gyártósorára szinte rá sem lehet ismerni. Ma  már nem autókat gyártanak....
2020.04.03
Különleges akcióval népszerűsíti részben vagy teljesen elektromos típusait a Peugeot Európa egyik....
2020.04.03
A társadalom világszerte nehéz időket él meg. A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében....
2020.04.03
Egy amerikai pincérnővel gonosz tréfát űztek munkaadói. Ő azonban nem találta humorosnak az ügyet,....
2020.04.03
A nyitott 356-osban az eredeti négyhengeres helyett egy 911 Turbóból származó hathengeres,....
2020.04.03
Négy órára nőtt a személygépkocsival Romániába utazók várakozási ideje péntek délelőttre a nagylaki....
2020.04.03
A 2017 szeptembere óta a CleverShuttle, az egyik legfontosabb német iránytaxi-szolgáltató....