járműgyártó

A híres Mazda piros

2024.02.29.

A Mazda Motor Corporation a saját fejlesztésű festési technológiáját, a Takuminurit[1] alkalmazta, amikor kifejlesztette az egyedülálló Artisan Red Premiumot. Ez a különleges szín a jelenlegi kínálat néhány modelljének esetében prémium extraként került bevezetésre - például a Mazda6 20. évfordulós special edition kiadásában -, és a Nagy Padlólemezre Épülő Termékek csoportjában is megjelenik majd a közeljövőben.

A Mazda abban hisz, hogy a szín döntő eleme annak, ami egy autónak formát ad. Erőfeszítéseinket olyan színek kifejlesztésére összpontosítjuk, amelyek a „Kodo – A mozgás lelke” formanyelvvel összhangban, a dinamikus és kifinomult stílust hangsúlyozzák. A negyedik Takuminuri színt, az Artisan Red Premiumot azért fejlesztettük ki, a technológia evolúciójának csúcspontjaként, hogy kibővítsük azt a színskálát, amelyre a világ a Mazdát szimbolizáló, piros színként tekint - mindezt az első Takuminuri szín, a Soul Red Premium megjelenésének 10. évfordulója alkalmából.

Az Artisan Red Premium a gyakorlott kézművesek által alkotott piros fogalmát közvetíti. A Mazda tervezői, mérnökei és kézművesmesterei által létrehozott páratlan piros szín egy olyan érett szemléletet képvisel, amely még mélyebb és kifinomultabb, mint a korábbi speciális színek. A tervezés alapjául szolgáló koncepció a mesteri hozzáértéssel készített, érett borban található piros színt kívánta megteremteni. Az Artisan Red Premium kiemeli a testet öltő formavilág erejét és szépségét, a fények által hangsúlyozott részletek finomszemcsés, átlátszó, mégis fényesen ragyogó piros színt jelenítenek meg, a domináns árnyalat pedig intenzív mélységet és gazdagságot idéz elő, ami erőteljes kontrasztot eredményez.

[1] A Takuminuri, melynek jelentése "kézműves színezés", a Mazda festési technológiája, amely olyan precíz, kiváló minőségű fényezést reprodukál, mintha azt egy szakképzett mesterember kezei végeznék a gépkocsik sorozatgyártása során.

Továbbá, hasonlóan a Soul Red Crystal[1] színhez, az Artisan Red Premium is három rétegből áll: egy színtelen réteg, egy áttetsző festékréteg és egy fényvisszaverő/elnyelő réteg. Az egyedülálló technológia egyszerre nyújt kiemelkedő esztétikai megjelenést és csökkenti az ökológiai lábnyomot. Az áttetsző festékréteghez egy magas fényű pigmentet alkalmazunk, amelyet az emberek a legpirosabb pirosnak érzékelnek – ez ugyanaz a pigment, amelyet a Soul Red Crystal esetében is használunk. A fényvisszaverő/elnyelő réteghez olyan eljárást alkalmazunk, amely egyenletesebbé teszi az alumíniumpelyhek szabályos távolságokra történő elrendezését. Ezt használtuk a harmadik Takuminuri szín, a Rhodium White Premium esetében is. Ezenkívül továbbfejlesztettük a koromfekete pigmentet, amely még több árnyalatot kölcsönöz a Machine Gray-nek, a második Takuminuri színnek. A 10 év alatt kifejlesztett technológiák e kombinációja az erős tükröződések által létrehozott fénypontok ragyogását és a fény elnyelése által született árnyékok gazdagságát közvetíti, egyensúlyt teremtve az áttetszőség és az érett mélység között.

Mi a Mazdánál abban hiszünk, hogy "a szín a forma egyik eleme", így továbbra is kutatjuk a lehetőségeket az új színhasználati megoldások és festési technológiák területén, hogy ezzel is növeljük termékeink vonzerejét, egy olyan vállalatként, amely képes különleges kapcsolatot ápolni ügyfeleivel.

Ez a szín mindig is rendkívül népszerű volt az egész SMG régióban[2] - az elmúlt 10 évben az ügyfelek átlagosan 33%-a választotta új Mazdája vásárlásakor. A listavezető e tekintetben Csehország, itt a Mazda autók 45%-át értékesítették ebben a különleges színben, melyet 40%-kal követ a második és harmadik helyezett, Románia és Szlovákia. Magyarországon a vásárlók kicsit több, mint 34%-a választja a Mazda Soul Red színt.

[1] A Soul Red Crystal a Soul Red Premium továbbfejlesztett változata, amely egyike a Takuminuri festési technológiával kifejlesztett különleges festékszíneknek.

[2] A Mazda Selected Markets Group a következőkből áll (ábécésorrendben): Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Görögország, Magyarország, Írország, Koszovó, Málta, Moldova, Montenegró, Észak-Macedónia, Portugália, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Törökország.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.23
Kicsi a világ: szoktuk mondani, amikor egy rég nem látott ismerőssel találkozunk. De ki gondolta....
2024.04.23
Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros,....
2024.04.23
Közel 450 kiállító több, mint 12 ezer négyzetméteren várja a szakembereket 2024. május 7-10. között....
2024.04.23
Súlyos baleset történt az M2-es autóúton Vác térségében kedd délután, a forgalmat megállították -....
2024.04.23
A Renault SA francia autógyártó konszern idei eladásainak a növekedésére számít részben annak....
2024.04.23
A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset – jelentette a katasztrófavédelem. ..
2024.04.23
Az új autók eladása Spanyolországban januárban 7,3 százalékkal 68 ezer 685-re nőtt az előző év....
2024.04.23
A cseh versenyhatóság engedélyezte, hogy az AutoWallis felvásárolja a Stratos Auto BMW üzletágát, a....
2024.04.23
A japán csapat megszerezte az első győzelmét a 2024-es Hosszútávú-világbajnokságon annak....
2024.04.23
Közzétette az egyhetes ROADPOL akció eredményét az ORFK Kommunikációs Szolgálata. ..