Opel

Hölgyek, cicák, autók

2015.10.17.

Az utóbbi időben azt vettem észre magamon, hogy kifejezetten megkedveltem az Opel márkát. Nem tudatosan, inkább csak tudat alatt kezdtem a korábbi semleges álláspontom után szimpátiával gondolni a német autógyártóra. Egy autóipari szakember erre nyilván azt mondaná: nem is csoda, hiszen az új benzin motorok rendkívül korszerűek, takarékosak és sportosak.

Jól is hangzik és igaz is mindez, de ha őszinte akarok lenni, nyiltan be kell vallanom: nem a korszerű motorok, nem a tartósság, még csak nem is az átlagnál kellemesebb design volt az, ami elérte az Opellel kapcsolatos szimpátia-ingerküszöbömet. Női lelket ilyesmivel nem nagyon lehet meghódítani. 

Nem a mérnökök precizitása, hanem sokkal inkább a marketingesek jóval autóipari átlag feletti női empátiája volt az, ami engem és valószínűleg Európa sok-sok hölgyét, asszonyát, ennek az önmagában inkább csak átlagosan kellemes autómárkának az irányába fordította. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Minden, a Claudia Schifferes nemzetközi Opel kampánnyal kezdődött. Mert ugyan sokmindent lehet mondani Claudiáról, többek között azt is - autós szakzsargonnal élve - inmáron "kifutó modell". De azt elvitatni, hogy egy hosszú korszak meghatározó és példamutató, botrányoktól mentes, szimpatikus életet élő divatikonja volt, azt semmiképp sem lehet. Amikor ő lett az Opel nagykövete óhatatlanul is az éppen már design szempontból is felszálló ágban lévő márkára irányult a hölgyek figyelme. 

Nyilvánvalóan nem csak a hölgyek, hanem az urak figyelmét is fel akarták hívni a márkára akkor, amikor a magyar importőr úgy döntött, hogy Kovács Ágnes olimpiai, világ és Európa bajnok úszónő lesz a márka hazai nagykövete. A férfiak nyilván egy rendkívűl csinos és nem mellesleg világhírű magyar sportolót látnak benne, egy nő számára viszont jó eséllyel vállhatott példaképpé. 

Képre kattintva galéria nyílik!

 

Igazi érzelmi elgyengülést - nekem legalábbis - a nem rég bemutatott új és igen formás Opel Corsa reklámkampánya hozta meg. Georgo Armani mellett kedvenc divattervezőm Karl Lagerfeld szeretett hófehér kismacskáival készített egy fotósorozatot és kisfilmet. De valami ellenállhatatlan bájos, cuki módon. A mindenhol ösztönösen kényelmes búvóhelyet kereső cicák mutatják meg mennyi kis praktikus rakodóhely, rekesz van az új Corsában. Egy-két kedves kölyökmacska nyávogáson kívül igazából nem is kellenek szavak ahhoz, hogy elmondják milyen jó is ez az autó. Az a tény, hogy az Opel, amely évtizedekig inkább egy decens, korrekt, letisztult formákkal operáló, de a túlzott izgalmakat és érzelmeket inkább kerülő márkaként bevállalta Lagerfeldet és a cicáit, számomra egy csapásra átrendezte a bennem korábban kialakult márka képet. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Miután divattal, bájos cicákkal sikerült felkeltenie az Opelnek az érdeklődésemet irántuk, akkor szembesültem azzal, hogy mindeközben készítettek egy igazán dögös, versenyautót is az új, most bemutatott Astrából. A nemzetközi TCR versenysorozatra készített sármos versenyautóból már csak egy valami hiányzik, vagyis inkább egy valaki. Egy igazán jó magyar versenyző aki a Szentgotthárdon korábban gyártott "magyar Astra" világhírét öregbíthetné. És mondjuk lehetne egy cicás versenyző, nem mellesleg a legjobb és legsikeresebb magyar. A kedvencem Kiss Norbi, aki a pályán mindenkit megver, azon kívül pedig minden árva macskát befogad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.16
A népszerű pickup 2022-es modellévű, japán belpiacos csúcsverziója nem a motorjában, hanem inkább a....
2021.10.16
Toni Piëch, a legendás Volskwagen vezérigazgató és felügyelőbizottsági elnök fia hamarosan piacra....
2021.10.16
Begyorsítja zöld törekvéseit a General Motors az USA-ban. A tervezettnél huszonöt évvel korábban....
2021.10.16
Három jármű ütközött, egy ember megsérült, az egyik autó a felismerhetetlenségig összetört. ..
2021.10.16
Harmadszor is Európa-bajnok lett a gyorsasági kamionversenyzők között Kiss Norbert, a Révész Racing....
2021.10.16
A világ egyetlen privát kézben lévő Audi R15 prototípusa most gazdát keres. Más esélyünk nem nagyon....
2021.10.16
A Volvo Cars megkezdte legújabb tisztán elektromos típusának, a C40 Recharge modellnek a gyártását....
2021.10.16
Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások....
2021.10.16
Minden idők legsikeresebb ralipilótája a Peugeot gazdag történelmének igazi gyöngyszemével vett....
2021.10.16
A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót....