fejlesztések

Hologramos kijelzők a hibrid autók gyártásában

2022.12.02.

Az Audi Hungariánál jelenleg egy gyártósoron készülnek az Audi Q3, Q3 Sportback, valamint a TT Coupé és Roadster modellek. Az alapmodellek mellett elektromos hajtásláncú Audi Q3 PHEV és Q3 Sportback PHEV modelleket is gyártanak Győrben. A vállalat folyamatosan törekszik arra, hogy támogassa a munkatársai hatékony, biztonságos és ergonomikus munkavégzését. Ezt a törekvést számtalan innováció bevezetésével valósítja meg, mint például a járműgyárban található holografikus kijelző, vagy a vezető nélkül közlekedő szállítóeszközök (FTS=Fahrerloses Transportsystem).

Az Audi Hungaria az autógyártásban egyedülálló módon használ a gyártási folyamatok hatékonyabbá tételére holografikus kijelzőt. A berendezés a gyártósoron a plug-in hibrid modellek érkezésekor egy hologramvideót és egy figyelmeztető üzenetet jelenít meg a munkatársaknak, hogy a START/STOP gomb megnyomásával adják rá, majd vegyék le a gyújtást. A figyelmeztető üzenetre azért van szükség, mert a járművek üzemanyaggal történő feltöltésére a gyújtásváltást követően technikai okokból csak egy rövid idő áll rendelkezésre. Az eszköz munkabiztonsági szempontból is ideális, az üzemanyag gyúlékonysága miatt ugyanis a gyártósoron elhelyezett berendezésektől csak bizonyos távolságra lehetséges árammal működő technikai eszközt elhelyezni, viszont a holografikus kijelző távolról is jól látható. A berendezés további előnye, hogy nem szükséges folyamatosan működtetni: akkor jelenik meg a hologram, amikor a sorban következő plug-in hibrid modell az adott munkaállomásra érkezik.

Bizonyos folyamatok automatizálása szintén segíti a járműgyári munkatársak biztonságos és ergonomikus munkavégzését. A járműszereldében a gyártási folyamatot többek között egy újonnan üzembe helyezett vezető nélküli szállítóeszköz is támogatja, mely az előszekventált motorokat autonóm szállítja és készíti elő a munkatársaknak. Ezek az önműködő berendezések akár 1500 kilogramm tömeget is képesek megemelni és szállítani. Az új, innovatív FTS-ek különlegessége, hogy nem mágneses úton haladnak, hanem lézernavigációs technológiát alkalmaznak a tájékozódáshoz. Az automatizáció jegyében a járműgyárban a jövőben több állomáson támogatják hasonló FTS berendezések a logisztikai és közvetve a gyártási folyamatokat.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.02
A HangZóna mai vendége Meggyesfalvi Tamás r. alezredes, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság....
2023.02.02
A mai napon megtartották a bértárgyalások első fordulóját az Audi Hungariánál, melynek keretében az....
2023.02.02
Az amerikai Rivian céget a Tesla lehetséges kihívójának tartották. De a fiatal gyártó már régóta....
2023.02.02
Baleset történt az M1-esen, Hegyeshalomnál - írja a Katasztrófavédelem. Egy sávon halad a forgalom....
2023.02.02
Interjú Bartal Tamással, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkárával. ..
2023.02.02
A Honda a mai sajtótájékoztató keretein belül ismertette hidrogénüzletágával kapcsolatos....
2023.02.02
A brit Shell olaj- és gázipari cég rekordnyereséggel zárta a 2022-es évet - derült ki a társaság....
2023.02.02
A győri központú, de képzéseivel, kutatásaival Mosonmagyaróváron, Zalaegerszegen és Budapesten is....
2023.02.02
Ausztriát beborítja a hó. Az Osztrák Autóklub – ÖAMTC – felszólította az autósokat, hogy csak....
2023.02.02
Európa legnagyobb autókereskedői több autót adnak el évente, mint egész Magyarország teljes éves új....