járműgyártás

A Honda bevezeti a SENSING Elite menetbiztonsági csomagot

2021.03.05.

Március 5-én kezdődik a Honda SENSING Elite menetbiztonsági csomaggal felszerelt Honda Legend EX értékesítése Japánban.

A speciális lízingkonstrukcióval elérhető modell hosszú, mélyreható kutatási és fejlesztési munka eredményeként láthatott napvilágot, érkezése pedig igen fontos mérföldkő a Honda történetében, hiszen jelentős lépés a balesetmentes közlekedési rendszerek megvalósulása felé. Fejlesztésekor a márka „Biztonságot mindenkinek!” filozófiája érvényesült, nem meglepő tehát, hogy a menetbiztonsági eszközök új nemzedékét képviseli.

A Honda SENSING Elite alapját az – európai piacon minden Hondához alapáron kínált – Honda SENSING csomag adja, ezt egészítették ki egyebek mellett a Traffic Jam Pilot névre keresztelt, 3. szintű önvezető rendszerrel, ami bizonyos helyzetekben, például telített gyorsforgalmi utakon képes átvenni az autó vezetését a sofőrtől. Az újdonság már megszerezte a közúti használathoz szükséges hatósági engedélyt a japán közlekedési minisztériumtól (MLIT), készen áll tehát, hogy segítséget nyújtson a forgalmi dugók leküzdésében.

A pontos irányítás érdekében nagy felbontású, három dimenziós térképek és GNSS-jelek (Global Navigation Satellite System) alapján dolgozik a rendszer, beépített érzékelői pedig 360˚-os szögben pásztázzák a jármű környezetét. További érdekesség, hogy az utastérben elhelyezett kamerák a vezető állapotát is ellenőrzik. A sok-sok beérkező információt elemezve a központi vezérlőegység (ECU) megfigyel, „jósol”, illetve döntéseket hoz, és úgy gyorsítja, lassítja, valamint irányítja az autót, hogy az a lehető legkifinomultabban szállítsa utasait a célállomásig.

Hogy menetbiztonság és megbízhatóság terén egyaránt a legmagasabb színvonalat képviselje a Traffic Jam Pilot, nem kevesebb, mint 10 millió – valós forgalmi helyzetet – szimuláltak a próbák során, s megközelítőleg 1,3 millió (!) kilométeren át tesztelték különféle gyorsforgalmi utakon. Nagy-nagy előnye, hogy redundáns, azaz letisztult, hatékony struktúra jellemzi, tehát mindig stabilan működik, és akkor is képes megóvni a jármű, illetve az utasok biztonságát, ha valamelyik részegység meghibásodik.

Persze a vadonatúj Legend nemcsak műszaki, hanem esztétikai szempontól is lenyűgöző. Kék belsőtér-világítása és különleges kerékgarnitúrája tökéletesen illik álomszép, elegáns karosszériájához és egyedülállóan fejlett műszaki alapjaihoz. Ilyen-olyan érzékelőit természetesen elrejtették, így nem törik meg a zászlóshajóhoz méltó formai harmóniát, miként a műszerfalon elhelyezett visszajelző lámpák is passzolnak a Legend stílusához. Ezek színét, méretét és formáját ugyanolyan gondossággal határozták meg, mint a 12,3"-os képátlójú, színes LCD-kijelző pozícióját. A cél az volt, hogy minél ösztönösebben kezelhető legyen a jármű, tehát a vezető könnyedén megértse az aktuális helyzetre, illetve a rendszer működésére vonatkozó információkat, és nehézségek nélkül vissza tudja venni az elektronikától az autó irányítását.

A Honda SENSING Elite főbb szolgáltatásai

  • Hands-off üzemmód

Ha az Adaptív Sebességrögzítő (ACC), a Kis Sebességű Követőrendszer, valamint a Sávtartó Asszisztens (LKAS) aktív, és a vezető gyorsforgalmi úton, ideális körülmények között halad, a Legend akkor is képes önállóan közlekedni, ha a sofőr elengedi a kormánykereket.

  • Adaptív Sávtartó rendszer

Ez a rendszer segít az adott sávon belül tartani az autót, illetve követni az elöl haladót, azaz mindig a sáv közepére kormányozza a kocsit és az előre megadott távolságot tartja a követett járműhöz mérten.

  • Aktív Sávváltó Asszisztens Hands-off funkcióval

Ha az Adaptív Sávtartó rendszer aktív, és a vezető az irányjelző bekapcsolásával igazolja, hogy biztonságosak a körülmények, a rendszer automatikusan gyorsít, lassít és kormányoz, hogy végrehajtsa a sávváltást.

  • Aktív Sávváltás Hands-off funkcióval

Ha az Adaptív Sávtartó aktív, és a vezető bekapcsolja az Aktív Sávváltót Hands-off funkcióval, a rendszer felméri a helyzetet és – ideális körülmények között – segít a sávváltásban, illetve az előzésben. Amennyiben a vezérlőegység úgy érzékeli, hogy a követett autó lassan halad, figyelmezteti a vezetőt, majd végrehajtja a sávváltást, az előzést és a visszatérést az eredeti sávba.

  • Traffic Jam Pilot

Ha az Adaptív Sávtartó rendszer aktív, és torlódás alakul ki, a rendszer – ideális körülmények között – átveszi az irányítást a vezetőtőtől, és helyette gyorsít, lassít, illetve kormányoz, amellett természetesen, hogy folyamatosan figyeli a jármű környezetét, és a megadott távolságból követi az elöl haladót. Ha a járművet a rendszer irányítja, a vezető TV-t vagy DVD-t nézhet, esetleg új címet kereshet és állíthat be, így kevésbé fárasztó és stresszes számára a közlekedés.

  • Vészfék-asszisztens:

Ha vezető nem valamilyen oknál fogva nem veszi vissza a jármű irányítását a rendszertől, a vezérlőelektronika automatikusan lefékez, sőt közben óvatos sávváltásokkal a legszélső sávba, illetve az út szélére irányítja az autót. A rendszer mindent megtesz, hogy felhívja a vezető figyelmét a kialakult helyzetre: vizuális és hangjeleket ad ki (utóbbiak egyre hangosabbak), továbbá rezgésbe hozza a biztonsági övet. Ha vezető továbbra sem válaszol, az automatikusan leparkoló autón bekapcsol a vészvillogó és megszólal a kürt. Ha az útpálya szélén padka van, az autó egészen padkáig húzódik félre.

Ember-gép kommunikációs felület (Human Machine Interface, HMI)

A speciális vezetői környezet folyamatosan tájékoztatja a vezetőt a rendszer állapotáról és az aktuális közlekedési helyzetről, továbbá jelzi, ha visszaadná neki az irányítást. A Honda SENSING Elite visszajelző lámpái a kormánykeréken, valamint a navigációs képernyő és a kesztyűtartó felett kaptak helyet. Ha a Hands-off funkció aktív, a kormányon elhelyezett jelzőfény világítani kezd, ha pedig a Traffic Jam Pilotot is aktiválja a sofőr, kék LED-ek is bekapcsolnak. Amennyiben a vezetőnek vissza kell vennie az irányítást az autótól, minden visszajelző lámpa narancssárgára vált és villogni kezd, hogy egyértelmű üzenetet küldjön a sofőrnek. A nagy, 12,3"-os LCD-kijelző a rendszer aktuális üzemmódjáról és a közlekedési viszonyokról is tájékoztat, sőt itt is megjelenik egy üzenet, ha a vezetőnek vissza kell vennie az irányítást az önvezető rendszertől.

A Honda SENSING Elite menetbiztonsági csomaggal felszerelt Honda Legend EX értékesítése 2021. március 5-én kezdődik a szigetországban.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.04.15
A szín és a forma: ezt a két dolgot veszi észre először az ember, amikor rápillant egy autóra. A....
2021.04.15
Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy román férfi az általa vezetett....
2021.04.15
Az ipar számos területén a valóság digitális leképezésével, az úgynevezett digitális ikrekkel....
2021.04.15
A 37-es számú főúton Bodrogolaszi térségében az 59. kilométerszelvényben történt baleset miatt a....
2021.04.15
A ceglédi nyomozók elfogták azt a két férfit, akik a gyanú szerint elloptak egy magára hagyott....
2021.04.15
2023-tól a General Motors Cruise cég robot taxijai Dubaj utcáin lesznek – írja az automobilwoche.de....
2021.04.15
A járványhelyzet ellenére is minden idők egyik legnagyobb szabású járműberuházására készül a....
2021.04.15
2021 első negyedévében is megőrizte a kivonásokkal tisztított magyarországi újautó piacon tavaly....
2021.04.15
A Magna és a REE együtt építenek elektromos autókat – írja az automobilwoche.de   ..
2021.04.14
Kigyulladt egy autó Karcagon, nem sokkal éjfél előtt - írta a Katasztrófavédelem. A tűzoltókat a....