mini

Idén nyártól Hollandiában is gyártják az új MINI-t

2014.02.18.

Az új MINI, ami 2013 novemberében, a legendás brit autógyártó oxfordi üzemében ünnepelte gyártásának beindítását, idén nyártól a hollandiai Bornban, a VDL Nedcar gyárában is készül majd.

A MINI lesz az egyetlen olyan autógyártó, akinek sorozatgyártott modelljei szerződéses gyártásmegbízással Hollandiában is készülnek. A VDL Nedcar kedvező elhelyezkedése nem csupán logisztikai szempontból előnyös a BMW Group számára, hanem azért is, mert a MINI oxfordi, swindoni és Hams Hall-i üzemeiből álló brit gyártási hálózatának közelében található. A BMW Group ugyanakkor jelentősen növeli jelenlétét Hollandiában, amivel a MINI sikertörténetének szerves részévé teszi a régiót.

„A szerződéses gyártásmegbízás számunkra a rugalmas autógyártás létfontosságú eszköze, az elmúlt tíz esztendőben gyűjtött tapasztalataink pedig egytől egyik pozitívak. Az új MINI gyártásának Oxford és Born közötti megosztása újabb mozgástereket ad a globális gyártási hálózatunknak. Nagyra értékeljük ezt a komoly, nyitott és megbízható együttműködést holland partnerünkkel, a VDL Nedcar-ral” - mondta Dr. Klaus Draeger, a BMW Group igazgatótanácsána beszerzésért és ellátási láncért felelős tagja, az üzemben tett látogatása során.

Az együttműködéssel, a BMW Group tovább bővíti világméretű gyártási kapacitását, ami a globális növekedési stratégia miatt is fontos lépés, hiszen a vállalat 2016-ra évi több mint kétmillió jármű értékesítését tűzte ki célul. „Egyre nagyobb az érdeklődés a MINI modelljei iránt, ezért van szükségünk újabb, külső gyártási kapacitásra, azon felül, hogy a MINI oxfordi üzemében mintegy 260 000 járművet állítunk elő évente. A VDL Nedcar sokéves tapasztalattal rendelkezik a kiemelkedő minőségű járművek gyártása terén, így ideális partner számunkra. Mindazonáltal, most is, és a jövőben is a brit gyártási hálózat jelenti a MINI gyártásának központját. Az új MINI gyártásának Oxford és Born közötti megosztása nagyobb rugalmasságot biztosít nekünk a többi modell terén” - nyilatkozta Harald Krüger, a BMW Group igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja.

Idén nyártól körülbelül ezerötszáz ember dolgozik majd a harmadik generációs MINI modelleken a VDL Nedcar gyárában, ahol az új MINI gyártása várhatóan az öt számjegyű mennyiséget is eléri ez év végére. Annak érdekében pedig, hogy a holland üzemben is ugyanolyan minőségi szabványokat alkalmazzanak az új MINI gyártása során, mint az oxfordi létesítményben, a BMW Group szakemberei alapos továbbképzéseket tartottak a VDL Nedcar munkatársainak a BMW lipcsei, oxfordi és Regensburg-i gyárában.

Tavaly összesen 303 177 MINI modell gurult le a gyártósorokról. Az oxfordi gyárban 175 986 MINI, MINI Cabrio, MINI Clubman, MINI Clubvan, MINI Roadster és MINI Coupé készült, míg az MSF szerződéses gyártásmegbízással dolgozó osztrák létesítményében összesen 125 559 MINI Countryman és MINI Paceman modell látott napvilágot. Amióta a BMW Group 2001-ben felélesztette a legendás márkát, közel 2,8 millió jármű készült a MINI égisze alatt.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.25
Az új szolgáltatás mindent visz: közvetlenül a 90-es évekből származik. ..
2024.07.25
A MÁV-Volán-csoport egy svéd lízingcégtől bérel dízelmozdonyokat, az első német Henschel....
2024.07.25
Két nehéz éven van túl a hajózás és a vitorlás élet a Fertő tavon. A hónapokig tartó, heves....
2024.07.25
A Joby Aviation hatrotoros, tüzelőanyag-cellás légi járműve egy hónappal ezelőtt több mint 800....
2024.07.25
Kamion és kisteherautó karambolozott az M7-es autópályán Balatonszárszó közelében, ezért egy....
2024.07.25
A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) négy új hajója alig néhány hónappal a forgalomba állítása után....
2024.07.25
„Háromdimenziós emberszimuláció”: a BMW Group regensburgi gyára már évekkel a NEUE KLASSE....
2024.07.25
Megszoktuk, hogy az autók, motorok rendre feszegetik a sebességi határokat. Az extrém....
2024.07.25
Szintet léptek a Toyota autonóm mobilitási fejlesztései: a vállalat technológiai kutatási....
2024.07.25
Belgiumban az autósok évente 40 órát és 51 percet töltenek forgalmi dugókban, ami azt jelenti, hogy....