Toyota Motor Company

Ilyen a Toyota Avalon TRD Widebody

2020.06.01.

A Toyota Camry nagy testvére, az Avalon méreteire és fazonjára rácáfolóan dinamikus, kezes, élvezetes szedán. Egy virtuális tuner most elképzelte, hogy mutatna túraautó-gúnyában a nagy négyajtós.

A Toyota legnagyobb exportpiaci szedánja, az Európában nem forgalmazott Avalon pályafutásának két és fél évtizede alatt a komfortos nyugalom szobrából a dinamikus elegancia mintapéldányáig fejlődött. Legújabb, ötödik kiadása a Camry-vel közös TNGA-K padlólemezre épül, ám annál 100 milliméterrel hosszabb, tízzel szélesebb és ugyanennyivel alacsonyabb, tengelytávja pedig 50 milliméterrel nagyobb.

Ezek a paraméterek kiállásában és menetstabilitásában is a Camry fölé helyezik, amire a Toyota markáns, határozott formatervvel, valamint egy kiélezett futóművel és fékekkel szerelt Avalon TRD modellvariánssal játszott rá.

Ezek mellé érkezett tavaly novemberben az Avalon TRD Pro koncepciójármű, amely továbbfejlesztett aerodinamikájának, optimalizált hajtásláncának és még feszesebb futóművének köszönhetően olyan ikonikus sportautókkal is felvette a versenyt a kaliforniai Streets of Willow Springs versenypályán, mint a Porsche 911 Carrera.

Legtöbbünk számára ennyi már elég is volna, ám egy virtuális autótuningra szakosodott, huszonéves amerikai grafikus többet látott bele a Toyota Avalonba – sokkal többet. A BradBuilds Instagram oldalán fellelhető képeken nem is annyira extrém arányaival, mintsem váratlanul harmonikus összhatásával nyűgöz le az Avalon TRD maximálisan kiszélesített karosszériájú (Widebody) átirata.

A prímet a sárvédők viszik, amelyek hátulról nyitva hagyják a kerékdobokat, szélsőségesen sportossá (egyben garantáltan nem forgalomképessé) téve az autót. A képet masszív wingletek, a lökhárító teljes szélességét elfoglaló diffúzor, valamint hatalmas hátsó szárny teszi teljessé. Nem tudunk arról, hogy a Toyota tervezné az Avalon csatasorba állítását bármely nemzetközi túraautó-bajnokságban, ám ha erre sor kerül, bízunk benne, hogy a Toyota Gazoo Racing illetékes tervezőinek valaki megmutatja ezeket a rajzokat.

Az Avalon sikerén felbuzdulva egyébként az ifjú grafikus a Camry-re is átdolgozta az eredeti optikai kitet. A csomag a kistestvéren is működik: a modell elegáns orrkialakításával együtt kifejezetten félelmetes, sejtelmes, ragadozómadár-szerű megjelenést kölcsönöz az Európában is forgalmazott limuzinnak.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.09
A Kia elindította az új Sorento hibrid változatának sorozatgyártását. A márka SUV zászlóshajója....
2020.07.09
Idén egy szépséges Porsche Boxstert nyerhet meg az, aki belépőt vált a koronavírus miatt....
2020.07.09
Nem csak a modern szuperkocsik találhatóak a futballcsillagok „istállóiban”. David Beckham....
2020.07.09
Ramiro Zapata Kolumbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.09
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint nagyjából szeptember környékén....
2020.07.09
Kísérleti Motorgyártó Központ nagy tapasztalattal: tíz éve támogatja a győri Kísérleti Motorgyártó....
2020.07.09
A Bentley Motors Roóz Balázst jelölte ki azonnali hatállyal a vállalat új európai regionális....
2020.07.09
Akár háromszázharminchét kilométeres tisztán elektromos hatótáv (WLTP1-ciklus szerint). Nulláról....
2020.07.09
 Kia bemutatta EcoDynamics+ Hybrid 48V-os dízelelektromos hajtásláncát Ceed-sorozatban  ..
2020.07.09
A Magyar Suzuki Zrt. az Esztergomban gyártott Vitarát benevezte az Év Magyar Autója 2021 díjra, de....