inter cars

Inter Cars – Bíztatóan startolt az új weboldal

2021.01.05.

Jól alakulnak a számok a nemrég indult új autós platformon.

Pár héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy egy hiánypótló autós portál indult hódító útjára az Inter Cars égisze alatt. Az oldal neve Motointegrator, célja pedig a XXI. század információ, technológia lehetőségeinek kiaknázásával egy ernyő alá hívni azokat az autózással kapcsolatos embereket és cégeket, akik nyitottak az új technológiák felhasználásában.

A motoritengrator.com címen elérhető új oldal összefoglalóan úgy írható le, hogy a járműtulajdonosok és a járműfenntartók számára létrehozott olyan platform, amelyen a szolgáltatások és az igények találhatnak egymásra.

Olvasóink előtt nem ismeretlen már az Inter Cars, járműalkatrész kereskedelmi vállalat által életre hívott Q-Service hálózat. Tagjairól több szervizlátogatás témájú írás is megjelent itt nálunk. Ez az a szervizhálózat Magyarországon, amely kétségtelenül a legdinamikusabban fejlődik, és a hálózat által megkövetelt minőségi kritériumok magas színvonalat biztosítanak az ügyfelek számára.

Nem csak a szervizeket támogatja az új rendszer

A Q-Service hálózat tagjai és más, minőségi szolgáltatást nyújtó autószervizek a Motointegrator.com oldalon lehetőséget kapnak saját vállalkozásuk szolgáltatásainak, műhelyük elérhetőségének, nyitva tartásának egységes szerkezetben való megjelenítésére az interneten. Ezzel megspórolható az olykor nem is annyira jelentéktelen weboldal fejlesztés, és könnyen közzé lehet tenni az aktualitásokat, futó akciókat és promóciókat.

Viszont a Motointegrator oldalnak ez még csak az egyik része. A szervizek az ügyfelek, az autósok kiszolgálására jöttek létre, ezért az új oldalon tárt karokkal várják azokat a járműtulajdonosokat, akik innentől kezdve szeretnének tisztábban látni autójuk karbantartásával kapcsolatban. A weblapon regisztráció után lehetőség van a jármű, vagy járművek adminisztratív adatinak megadásával arra, hogy nyomon kövessük például a műszaki vizsga érvényességét, vagy akár a gumiabroncsok állapotát. A Q-Service-ben elvégeztetett karbantartások pedig bekerülnek a rendszerbe, így a dokumentáltsággal együtt kapjuk az egyszerű áttekinthetőséget, sőt, a karbantartások listája digitális szervizkönyvként is felfogható.

Ekkora sikerre nem is számítottak

Az első hónapok tapasztalatairól Piri András, az Inter Cars Q-Service hálózat vezetője adott tájékoztatást. Jelenleg több mint 170 szerviz van jelen kitöltött adatlappal a honlapon. Ez azt jelenti, hogy az ország minden táján egy egyszerű kereséssel találhatunk magunknak szervizpartnert már most.

A regisztrált szervizek száma napról napra növekszik. A siker titka az egyszerű használhatóság. A szervizekben nem IT szakemberek dolgoznak, nekik sokszor kihívást jelent a korszerű technológia használata, nem úgy a Motointegrator felület. A néhány perc alatt elvégezhető regisztráció után a szerviz legfontosabb adatai gyorsan beállíthatók, feltölthető a galéria képekkel, így az egész nem jelent terhet és a megjelenés azonnal meg is történik.

Egyszerű az adatok karbantartása is. Az adminisztrációs felületen átlátható módon találhatók az egyes adatcsoportok, így minden változtatás percek alatt kivitelezhető.

A Motointegrator, mint kommunikációs csatorna

A vírushelyzet idején sajnos erősen csökkent a személyes kommunikáció, a szemtől szembe való meggyőzés lehetősége. A meglévő hagyományos kommunikációs csatornák, mint a telefonhívás, esetleg az e-mail küldés mellett nagyon felerősödött a web szerepe. Amelyik szolgáltatás ma nem található meg az interneten, az gyakorlatilag nem is létezik. A Motointegrator a szervizek szempontjából egy hatékony kommunikációs csatornát és egyszerű megjelenési felületet biztosít, ráadásul ingyen, az ügyfelek szempontjából pedig egy nagyon jól kereshető, szolgáltatásokra, elhelyezkedésekre, vagy akár speciális feladatokra is szűkíthető szervizkereső.

Óvatos lépésekkel

Itthon nem vittek fel automatikusan minden autószervizt, aki szeretett volna a Motointegrator felületén megjelenni. Sokkal inkább koncentrálnak arra, hogy minőségi szervizszolgáltatást nyújtó szervizeket, a regisztrált vállalkozások adatainak teljes spektrumát tartalmazza a rendszer, tehát a cél az, hogy amelyik szolgáltató megtalálható az oldalon, azoknál releváns információk legyenek feltöltve és magas színvonalú szolgáltatást találjon a gépjárműtulajdonos.

Néhány hónapon belül minden régióból legalább 10 szerviztag közül választhatnak az ügyfelek. A regisztrált szervizek listájának bővítése az Inter Cars területi képviselők feladata, akik személyesen látogatnak el a megfelelő színvonalú szervizekhez és mutatják be nekik lépésről lépésre a Motointegrator működését, előnyeit és kezelésének módját.

Működik a stratégia

Még az óvatos bővítési lépésekkel is csaknem 2.000 oldalmegtekintés van a weblapon. Piri András érdekességként emeli ki, hogy a tesztüzem során létrehozott fiktív szervizbe, amely megnevezésében is tartalmazta a „ne használd” figyelmeztetést, egy délelőtt során két bejelentkezés érkezett.

A tesztüzem 2021 év elején vált élesre, akkor kap majd szélesebb promóciót a weboldal. A regisztráció addig is nyitott, amelyre mindenkit bíztatunk is, hiszen járművünk karbantartása és annak nyomon követése még soha nem volt ennyire egyszerű.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.11.28
Keresi a mezőgazdasági vontató sofőrjét a rendőrség: a Tamási Rendőrkapitányságon eljárás indult....
2023.11.28
Nem kelt feltűnést, de mindent tud a Toyota 2022-ben frissített kombija. A Toyota Corolla Touring....
2023.11.28
Súlyos eredményeket hozott egy közlekedési razzia, aminek statisztikáit most tette közzé a Bács-....
2023.11.28
Dzsihád-autót fejleszt Csecsenföld megrendelésére a moszkvai műszaki egyetem. A hírt Adam Hakimov,....
2023.11.28
Biztonságosabban kerékpározható a Margit híd és a Nyugati pályaudvar között a Szent István körút:....
2023.11.28
Michelisz Norbi Túraautó Világbajnok, Kiss Norbi kamion Európa bajnok, Nagy Norbi hegyi Európa....
2023.11.28
Baleset történt az M0-s autóút északi szektorában, egy sávon halad a forgalom. ..
2023.11.28
Együttműködési megállapodást írt alá kedden a győri Széchenyi István Egyetem és a Hungaroring Sport....
2023.11.28
Kigyulladt és teljesen kiéget egy személyautó Drégelypalánkon – jelentette a Országos....
2023.11.28
Amikor a Peugeot elkészítette és bemutatta Inception tanulmányautóját, nem csak formai és....