elismerés

Ipari formatervezési díjat nyert a Volkswagen ID.3

2020.05.25.

A Volkswagen márka uralta az „Automotive Brand Contest 2020“ versenyt, összesen öt díjat nyert az autós formatervezés  kategóriában. Az ID.3, a márka jövőbemutató,  teljesen elektromos modellje két kategóriában lett a legjobb, és az új Golf valamint az ID. SPACE VIZZION tanulmányautó is az idei győztesek  között  volt. A „Automotive Brand Contest” az egyetlen független, nemzetközi formatervezési verseny az autós márkák számára.

Az ID.3 a „Best of the Best“ címet nyerte el az „Exterior Volume Brand” és az „Interior Volume Brand” kategóriákban. A zsűri hivatalos indoklása szerint: „Az ID.3 kifejező erejű, ívelt és  feszes vonalakkal, koherens belsővel és külsővel rendelkezik.  Az ID.3   kortárs értelmezése a Volkswagenre jellemző  formatervezési nyelvezetnek. Ez a régóta várt új Volkswagen rendelkezik azzal a bátorsággal , ami egy új mozgalom beindításához szükséges. "

Klaus Bischoff, a Volkswagen formatervezési vezetője  elmondta: „Számunkra az ID.3 a mobilitás új korszakának kezdetét jelenti. Ugyanakkor egy digitális formatervezési korszak előfutára is,  amelyben a legkorszerűbb módszerekkel próbáljuk meg virtuálisan  létrehozni a legjobb felhasználói élményt. A zsűri   elismerése azt mutatja, hogy a jó úton haladunk. ”

Az idei évben a 2019 végén bemutatott új, nyolcadik generációs Golf is a győztesek között volt.  A zsűri az új Golfot  az „Exterior Volume Brand” és az „Interior Volume Brand” kategóriákban  találta a legjobbnak. Mindezek mellett az ID. SPACE VIZZION, az ID család tökéletes aerodinamikával rendelkező, nagy teret  kínáló hetedik tagja  a „Tanulmányautók“ kategóriájában bizonyult győztesnek.

Az „Automotive Brand Contest” versenyt 2011-ben hozták létre. Azóta a német parlament, a Bundestag által 1953-ban létrehozott Német Formatervezési Tanács (Rat für Formgebung) részesíti elismerésben a kiemelkedő termék- és kommunikációs formatervezést,  és ezzel az autóiparban is felhívja a figyelmet a márka és a márka formatervezés  alapvető fontosságára.  A szakmaközi testület a média, a formatervezés,  az ipari vállalatok, a felsőoktatási intézmények és az építészet területén dolgozó tagokból áll. A hivatalos díjátadó ünnepségre a tervek szerint ősszel Frankfurt am Mainban kerül sor.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.09
A Kia elindította az új Sorento hibrid változatának sorozatgyártását. A márka SUV zászlóshajója....
2020.07.09
Idén egy szépséges Porsche Boxstert nyerhet meg az, aki belépőt vált a koronavírus miatt....
2020.07.09
Nem csak a modern szuperkocsik találhatóak a futballcsillagok „istállóiban”. David Beckham....
2020.07.09
Ramiro Zapata Kolumbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.09
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint nagyjából szeptember környékén....
2020.07.09
Kísérleti Motorgyártó Központ nagy tapasztalattal: tíz éve támogatja a győri Kísérleti Motorgyártó....
2020.07.09
A Bentley Motors Roóz Balázst jelölte ki azonnali hatállyal a vállalat új európai regionális....
2020.07.09
Akár háromszázharminchét kilométeres tisztán elektromos hatótáv (WLTP1-ciklus szerint). Nulláról....
2020.07.09
 Kia bemutatta EcoDynamics+ Hybrid 48V-os dízelelektromos hajtásláncát Ceed-sorozatban  ..
2020.07.09
A Magyar Suzuki Zrt. az Esztergomban gyártott Vitarát benevezte az Év Magyar Autója 2021 díjra, de....