Porsche Hungaria

ITC: a jövőért, az autósokért, a mobilitásért

2022.11.07.

A gépjárműszerelő már nem szaki, hanem a kék és fehér gallér keveredik, kicsit mérnök, kicsit informatikus is – fogalmazott Németh Balázs, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója azon a rendezvényen, amelynek keretében ünnepélyesen is átadták a Porsche Hungaria budaörsi telephelyén a Porsche Hungaria nemzetközi szinten is kiemelkedő oktatási létesítményét, az Innovációs és Tréning Centrumot.

Németh Balázs kiemelte, a Porsche Hungaria saját erőből, uniós és állami támogatás nélkül valósította meg a projektet. A több mint kétmilliárd forintos beruházás bő egy év alatt készült el.

A hatalmas képzési és átadási kapacitással rendelkező központ az ország minden pontjáról várja a Porsche Hungaria hálózatába tartozó műszaki és értékesítési területen dolgozó szakembereket azért, hogy 21. századi, valóban modern és komplex ismereteket adhasson át nekik.

A Porsche Hungaria számára komoly mérföldkőnek számít az Oktatási és Tréning Centrum, hiszen ezen létesítmény megalkotásával óriási előrelépést hajtott végre a vállalat a gépjármű ágazatban az oktatás területén. Magyarország legnagyobb gépjárműimportőreként a vállalat felelősséget érez a hazai járműszerelői, értékesítői és munkafelvevői szakmák iránt, ezért tartja fontosnak, hogy a tudást minél szélesebb szakmai körökhöz eljuttathassa.

Fotók: Porsche Hungaria/Bessenyei Gergely

Nemzetközi szinten is elsők között épült ilyen tudástárral, oktatási anyaggal, oktatásszervezési és vizsgáztatási rendszerrel, szervizberendezés alkatrész hozzáféréssel, TV stúdióval is felszerelt oktatási centrum. A Porsche Hungaria tervei szerint évente több, mint 2000 oktatási napot biztosít a Centrum a szerződéses autójavító és kereskedői hálózat számára. Tágas átadójának köszönhetően pedig a vállalat mostantól akár egy nap 40 autót is képes lesz átadni flottaügyfeleinek.

„Ahogyan az innováció legújabb vívmányait a német, spanyol és cseh anyavállalati mérnökeink beletervezik modelljeinkbe, úgy az innovációt nekünk is integrálnunk kell a képzési rendszerünkbe. Büszkén jelenthetem be, hogy ezen integrációhoz a Porsche Hungaria Innovációs és Tréning Centruma minden feltételt megad” – fogalmazott Németh Balázs. „Az Innovációs és Tréning Centrum ajtajai nyitva állnak. A tudás itt van, elérhető és ez a létesítmény várja hálózatunkból azokat, akik szomjaznak azokra a járműipari ismeretekre, melyeknek a birtokában vagyunk” – tette hozzá Németh Balázs.

Az avatás pillanata

„Az elmúlt egy évben megtapasztalhattuk, milyen jelentős történések zajlanak, melynek hatásai hazánkban is érződnek. Ellátási láncok akadályoztatása és chiphiány sújtja a különböző gazdasági ágazatokat, így a járműipart is. Éppen ezért nagy öröm, hogy egy beruházó úgy döntött, minden nehézség ellenére létrehoz egy ilyen impozáns komplexumot. Ez igazolja egy vállalat jövőbe, emberi tudásba vetett hitét” – mondta dr. Nagy Ádám, a Technológiai és Ipari Minisztérium helyettes államtitkára az ünnepélyes szalagátvágás után. „A minisztérium üdvözöl és támogat minden olyan tevékenységet, amely nem csupán innovatív, hanem piaci alapokon is megtérül. Erőt és kitartást kívánok a Porsche Hungaria vezetőinek, hogy ezt a létesítményt úgy, azon vízió szellemében tudják működtetni, ahogyan ezt eltervezték.”

Markos László, a Porsche Hungaria műszaki és vevőszolgálati igazgatója megköszönte az építkezésben résztvevők kemény munkáját és kiemelte: „ezzel a beruházással olyan létesítménnyel bővült a Porsche Hungaria budaörsi telephelye, mely igazán korszerű oktatást tesz lehetővé. Őszintén reméljük, hogy az ITC hatása hamarosan a gyakorlatban is érződik majd és hálózatunkat naprakész tudással vértezhetjük fel a hagyományos és az elektromos meghajtású autók tekintetében is.”

A szervizoktatás és az átadás mellett az Innovációs és Tréning Centrum valódi járműakadémiaként autóipari konferenciák és értékesítési képzések helyszíne is lesz a jövőben, így egy igazán sokrétű és hasznos létesítménnyel lett gazdagabb október 19-én a Porsche Hungaria.

Az ünnepélyes átadás után az újságírók megtekinthették a létesítményt. Az impozáns ITC-t Kocsis Zsuzsa képzőművész alkotásai teszik hangulatosabbá, ahogy Németh Balázs fogalmazott, legyen benne lágyság és színesség is.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.06
Városszerte szűrték ki az illegálisan átalakított járműveket, valamint az egyéb....
2023.06.06
Komoly balesetet rögzített a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája az autóúton.   ..
2023.06.06
Egy Ford Fiesta és egy taxi ütközött éjjel. ..
2023.06.06
A legendákhoz csak óvatosan, érzéssel szabad hozzányúlni, és ez nincs másképp egy ikonikus....
2023.06.05
A Citroen Mehari 55 éves jubileuma ráirányítja figyelmünket autós igényeink alapvető megváltozására....
2023.06.05
Június első hétvégéjén összesen 12 versenyző képviselte a HUMDA által létrehozott Hungarian....
2023.06.05
Nézze meg a videót! ..
2023.06.05
Vadonatúj kompakt SUV-ot leplezett le LBX néven a Lexus, amellyel új szegmensbe lép be a....
2023.06.05
Nézze meg a videót! ..
2023.06.05
Egy arany és egy ezüst díjat is nyert az egyik legrégebbi és legrangosabb magyarországi kreatív....