az év autója

Itt az 5-ös világranglista, ezek a nők által legkedveltebb autók

2024.02.09.

Győztest március 8-án hirdetnek.

 

A Women 's Worldwide Car Of The Year vagyis Az Év Női Autója versenyt 2011. óta rendezik meg. Az elismerő címet tavaly a Kia Niro nyerte. A világ 45 országából 65 hölgy szavazott a koreai márkára. S hogy az idén melyik lesz a befutó, hamarosan ezt is megtudjuk, most viszont még csak egy 5-ös listát tett közzé a szervezet azokról az autókról, melyek a rangos megmérettetésben részt vesznek.

Igen, rangos verseny ez és különleges is, mert ez az egyetlen díjkiosztó a világon, amely kizárólag női autós újságírókból áll. Öt kontinens 52 országának 75 újságíróból álló csapata szavaz. Első körben a 62 induló autóból választottak ki ötöt, melyek az érmekért versenyeznek.

A szavazási kritériumok ugyanazokon az elveken alapulnak, amelyek mindenkit vezérelnek egy autó kiválasztásakor. A díjazás során a benevezett modellek biztonságát, minőségét, ár-érték arányát, formáját, vezethetőségét, egyéb előnyeit és környezeti lábnyomát is figyelembe veszik a zsűritagok. Ezért a WWCOTY Awards a vásárlók millióinak mércéje szerte a világon. Az eredmény öt verhetetlen modell, öt autó, amelyek a kiválóságot képviselik.

A vezetési tesztek és a részletes elemzések alapján a Family Car, Large Car, SUV, Exclusive Car, 4×4 & Pick-Up kategóriákban ezek az autók a finalisták:

Volvo EX30

Ez a Volvo prémium kompakt SUV-ja, 100%-ban elektromos modellje és legolcsóbb autója. Kiemelkedik a 450 kilométeres hatótávolságával, minőségével, biztonsági felszerelésével. Kényelmes és tágas.

BMW 5-ös sorozat

Ez a nyolcadik generáció a legfejlettebb technológiával rendelkezik, tágas és kényelmes utasteret kínál és a márka első modellje, amely alapfelszereltségként teljesen vegán belső teret tartalmaz.

Kia EV9

A Kia EV9 elektromos SUV, akár hét üléssel. 5 méter hosszúsága ellenére jó aerodinamikával rendelkezik. Emellett kiemelkedik innovatív dizájnjával, csúcstechnológiájával és ultragyors töltésével. Ezen felül ára nagyon versenyképes a szegmens többi modelljéhez képest.

Volkswagen Amarok

A Volkswagen Amarok új generációja radikális változást mutat be. Növeli a terepjáró képességeket, a teherbírást. Javítja a belső minőséget és a felszerelést is.

Aston Martin DB12

Luxus, elegancia és teljesítmény, új dizájn és kiváló minőség jellemzi az új Aston Martin DB12-t. Egy ikerturbós V8-as motor hajtja, amely 680 lóerős teljesítményt nyújt, 325 km/h végsebességet jelent, és 0-ról 100-ra 3,6 másodperc alatt gyorsul.

A Women 's Worldwide Car of The Year győztesét március 8-án, a Nemzetközi Nőnapon hirdetik ki a Women' s Worldwide Car Of The Year Youtube csatornán.

Forrás: wwcoty.net

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.22
A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) tagjainak díjbevétele meghaladta az 1560 milliárd forintot....
2024.02.22
Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil....
2024.02.22
Három hét alatt három baleset is történt a Magyar Közút munkaterületein, melyet figyelmetlen....
2024.02.22
Nézze meg a videót! ..
2024.02.22
Az EU innovációs keretrendszerének egyik legnagyobb projektje a TwinEU projekt, melynek célja, hogy....
2024.02.22
Eladás a termelés felpörgetése helyett: az Eberspächer eladja az új bulgáriai gyárat. A beszállító....
2024.02.22
A két erdész ismerős terepen haladt, mégis befürdött - írja a parameter.sk. ..
2024.02.22
Hétfőn délelőtt közlekedésbiztonsági akciót hajtott végre a szlovák rendőrség, amely során két....
2024.02.21
Nehéz objektíven megmagyarázni a BMW XM létezésének jogosságát, de ha már itt van, csapjunk a lovak....
2024.02.21
A Red Bull címvédő és háromszoros világbajnok versenyzője meggyőző fölénnyel bizonyult a....