Széchenyi István Egyetem

Járműmérnököket is képez a Magyar Online Egyetem

2015.04.08.

A győri Széchenyi István Egyetem és konzorciumi partnerei Magyar Online Egyetem létrehozására közel másfél milliárd forintot nyertek pályázat útján, amelyet az Európai Unió és a magyar állam finanszíroz – mondta el dr. Kovács Zsolt projektmenedzser. A projekt célja az intézményekben a 21. század követelményeinek megfelelő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése és működtetése, valamint olyan magas szintű együttműködés létrehozása, amellyel versenyképes, modern, szolgáltató intézményekké válnak az együttműködésben részt vevő partnerek.

A konzorcium tagjai a Széchenyi István Egyetem mellett az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ, az Eszterházy Károly Főiskola, a Dunaújvárosi Főiskola és az Universitas – Győr Szolgáltató Nonprofit Kft.

A járműmérnökök képzésének fő helyszíne az egyetemen működő Audi-tanszékcsoport.

A Hungarian Online University nem más, mint ágazati informatikai együttműködés létrehozása az új típusú e-learning alapú képzések hazai és nemzetközi elterjesztésére. A projekt keretében résztvevő intézmények hallgatói online módon kapcsolódhatnak be a képzésbe, érhetik el a létrehozott e-tananyagokat.

A projekt részeként az intézmények a nemzetközi versenyképességük fejlesztése céljából, valamint szervezetfejlesztési célból további projektelemeket valósítanak meg a HUNline egyetem létrehozása mellett. Az utóbbi a tananyagfejlesztés mellett magába foglalja egy új informatikai keretrendszer létrehozását, valamint a tananyagfejlesztésben részt vevők képzését.

A Magyar Online Egyetem járműmérnök, műszaki menedzser és mérnöktanár szakokon kínál képzést magyar, angol és német nyelven. A projekt 2013. áprilisától idén júniusig tart.

Dr. Kovács Zsolt azt hangsúlyozta, ez nem egy klasszikus egyetem, a hallgatók a projektben részt vevő intézményekkel állnak hallgatói jogviszonyban, viszont egyben résztvevői az online egyetemnek. Az új informatikai keretrendszerrel, új tananyagokkal, új módszerekkel szeretnének itthon és külföldön újabb hallgatókat megnyerni.

Az elektronikus oktatás és tananyag nagy előnye a könyvekkel szemben, hogy itt korlátlan mennyiségű fotó és videó csatolható. Azok pedig, akik munka mellett tanulnak, online módon bármikor csatlakozhatnak, s ez a cégek számára nem jelent munkaidő kiesést, s a költségek is csökkenthetők – mondta el a projektvezető.

A www.hunline.hu címen elérhető online egyetem szeptembertől már fogadja a látogatókat.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.11.27
A rendszerváltás előtt legfeljebb a balatoni szállodák előtt parkoló autókban láthattunk Grundig....
2022.11.27
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) hétfő 0 órától 24 órás munkabeszüntetést tart, ami érinti a MÁV-....
2022.11.27
A szabadtéri parkolók és nem lakás célú épületek fotovoltaikus paneljeinek telepítésére vonatkozó....
2022.11.27
A zuglói rendőrök néhány nap alatt azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a HÉV előtt....
2022.11.27
Már javában készülődik az idei versenyévadra a győri Széchenyi István Egyetem égisze alatt....
2022.11.27
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mit hoz az idei tél? ..
2022.11.27
A Mazda Motor Corporation közzé tette a vállalat középtávú gazdálkodási tervének frissítését és a....
2022.11.27
A Volkswagen Konszern nemzetközi szakmunkástanuló versenyének idei díjazottja az Audi Hungaria....
2022.11.27
Megrázó fotókat tett közzé az MTI a ma reggeli halálos balesetről.  ..
2022.11.27
A megfelelő látás elengedhetetlen, hogy balesetmentesen és szabályosan tudjunk közlekedni, ezért....