Opel Magyarország

Jön az Opel Connect, megy az On Star

2020.09.16.

Az elektromos Opelok megérkezésével Magyarországra is megérkezett az Opel Connect. A jó hír mellett az kevésbé jó, hogy a régebbi Opellel rendelkezők nem tudják használni, az On Star és az Opel Connect ugyanis nem kompatibilis egymással.

A váltás oka, hogy az On Star a GM idején lett az Opel sajátja, amióta azonban a PSA csoport átvette a német márkát, megkezdte saját Connect rendszerének kifejlesztését.

Elektromos és plug-in-hibrid modellek esetében az Opel Connect az alapfelszereltség része, több más modellnél pedig a navigáció megrendelése esetén kerül az autóba – mondta el a közelmúltban tartott online sajtótájékoztatóján Zám Donát, az Opel Magyarország termék managere.

Az Opel Connect autóba épített egysége egy mobil kommunikációs eszközt is tartalmaz, amivel az autó folyamatosan csatlakozik a mobilnetre, ez azonban semmilyen extra költséget nem jelent.  

Ha az Opel Connectet opcióként rendeltük meg, annak van egy egyszeri ára, a keretrendszer használata azonban havi alapdíj mentes- fogalmazott Zám Donát.

A rendszer már most is számos szolgáltatást kínál, amely a jövőben újabb funkciókkal bővül. Lesznek ingyenes, és lesznek fizetős Opel Connect szolgáltatások.

Erre a célra létre hozták a Magyar Opel Connect store oldalt, ami lényegében egy olyan webáruház, ahol a szolgáltatások tetszés szerint megrendelhetők. Ez a connect.opel.hu címen érhető el.

Bejelentkezés után használható:connect.opel.hu

Amikor az ügyfél átveszi az autóját, és nincsen myopel regisztrációja, azt először meg kell tenni. Ha van, akkor pedig hozzá kell adni az új autót, ami az alvázszám megadásával könnyen elvégezhető. Ezt követően lép be a webáruházba és kiválasztja, milyen szolgáltatásokra szeretne előfizetni, illetve láthatja az ingyenes szolgáltatások listáját is.

Ez alól két kivétel van. Az autóban piros gombbal indítható a segélyhívás, Fekete gombbal pedig a műszaki segélyhívás.

Első körben a webáruházban még nem lesz nagy a választék, folyamatosan dolgozunk azon, hogy bővüljön a kör – fogalmazott a manager.

A myopel-hez használt belépési adatok az Opel Connect-hez is használhatók, és fordítva is igaz, vagyis nem szükséges két fiók ahhoz, hogy a rendszer működni tudjon.

Kifejlesztettek egy új myopel alkalmazást, ami andriodos és iOS-es telefonokra is letölthető. Itt is az egyszerűsítés logikáját követték. Nem lesz külön myopel és Opel Connect alkalmazás, a webáruházban a szolgáltatás megrendelése esetén a myopel alkalmazásban automatikusan új menüpontokat fognak látni. Ilyen például a távoli elérés, vagy a jövőben a jármű státusz.

Az új myopel alkalmazás mostantól nem kizárólag a klasszikus funkciókat kínálja, hanem bizonyos Opel Connect felhasználóknak is ez lesz a felülete – fogalmazott Zám Donát.

Az Opel Connect szolgáltatás elindult Magyarországon, jelenleg azonban csak a távoli elérés szolgáltatás működik. Elektromos és plug-in-hibrid Opelek esetében aktiválható. Segítségével okostelefonról is vezérelhetők bizonyos funkciók.

Ilyen például az időzített töltés, az akku töltésének későbbi időpontra tolása, ami mentesíti a háztartás hálózatát, s akkor kezd el tölteni, amikor a hagyományos otthoni készülékek már nem működnek, így nem okoz galibát.

A mások fontos funkció az előkondicionálás, az előfűtés vagy előhűtés. A funkció kettős haszna kényelmi és gyakorlati. Csak be kell állítani, mikor tervezzük az indulást, s mire a kocsiba szállunk, a kívánt hőmérséklet biztosítva lesz. Célszerű e funkció használatakor a töltőre csatlakoztatni az autót, ezzel ugyanis a hatótávolság nem lesz kisebb.

A myopel alkalmazás további számos lehetőséget kínál. Ellenőrizhetjük az akkumulátor töltöttségi szintjét, plug-in-hibrid autó esetén külön jelzi a benzinnel kinyerhető hatótávolságot is.

Az első használat előtt szükséges egy hitelesítés, amelynek során a telefonunkkal és a kocsi kulccsal üljünk be az autóba. Ha a hitelesítés sikeres, onnantól tudjuk igénybe venni a telefonos távvezérlő lehetőségeket.

Várhatóan az idén sok új funkcióval bővül az Opel Connect. Ilyen lesz élő navigáció, ami az aktiválás után három évig ingyenes lesz, s a TOM-TOM biztosítja a folyamatos adatokat balesetekről vagy éppen útlezárásokról. De ilyen lesz a jármű státusz figyelés, s képes lesz diagnosztikai jelentéseket készíteni, amelyeket a kiválasztott márkakereskedő is megkaphatja.

A tervek között szerepel a távvezérléses ajtónyitás-zárás, illetve a fényszóró felvillantás, ami egy zsúfolt parkolóházban hasznos lehet, hogy autónkat gyorsan megtaláljuk.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.23
Modellfrissítést kapott a cseh gyártó legnépszerűbb modellje, a külső mellett a belső sem maradt....
2024.02.23
Az MG Motor Hungary alig ünnepelte meg első születésnapját Magyarországon, máris újabb mérföldkőhöz....
2024.02.23
A heves havazás fennakadásokat és forgalmi dugókat okoz Tirol útjain – írja az osztrák....
2024.02.23
Már hivatalos képeken látható a BYD prémium almárkájának karcsú szedánja, ami döbbenetesen erős....
2024.02.23
- A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD magyarországi óriásberuházásával....
2024.02.23
Az áremelés súlyosan érinti a „nagy” autókat.   ..
2024.02.23
- Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség - közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi....
2024.02.23
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.....
2024.02.23
A magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató rendszerét....
2024.02.23
Közeleg a 2024-es, UNIX-AMTS Autó, Motor és Tuning Show, ahol Magyarországon először lesznek....