toyota cégcsoport

Jótékony autóipar, jótevő autósport

2020.02.18.

A világ és Magyarország autóipara, a nemzetközi és hazai autósport egyre többször, egyre aktívabban vesz részt olyan törekvések támogatásában, megvalósításában, amely a világot jobbá teheti vagy akár meg is gyógyíthatja. Már többször írtam arról és meggyőződésemmé vált, hogy az autóipar károsanyag kibocsátásához, környezetterheléséhez mérten nagyságrendekkel több és durvább kritikát kap mint más, azt jócskán megérdemlő iparágak. Ugyanez vonatkozik az autósportra amelyet kikiáltottak a legkörnyezetpusztítóbb sportágnak, pedig biztosra veszem, hogy a negatív toplista első tíz helyezettje közt sincsen. Nem beszélve arról, hogy a társadalmi felelősségvállalás, a manapság talán jövőnk szempontjából legfontosabb környezet, természet és állatvédelem vonatkozásában igazi hősöket termelt ki a világ autósportja. És szerencsére nekik egyre több a magyar tükörképük. A vegán aktívista Lewis Hamilton és az állatvédő mozgalmár Kiss Norbi közötti párhuzamokat már többször is örömmel tárgyaltuk, és mára Magyarországon is annyit lett a hasonló jótékony célú kezdeményezés az autósportban, hogy föl se tudnám sorolni mindet anélkül, hogy ki ne hagyjak valakit.

Képre kattintva galéria nyílik!

Ezért aztán most csak egyre hívnám fel a figyelmet, amely a magyar rally bajnokság immáron legendássá vált nyitófutamához, az Eger Rallyhoz kötődik. A hazai autósportot követők azt valószínűleg tudják, hogy a múlt évben egy évtizedes Ford uralom után egy Toyota Corolla nyerte  a rally egyik legnépszerűbb és leglátványosabb historic versenyágát. A bajnok autó pilótája Fehérvári Csaba, Kiss Norbihoz hasonlóan az egyik állat és természetvédő civil szervezet, a Macskaárvaház Alapítvány támogatója. Székhelyükön a heves megyei Kápolnán már egy kisebbfajta erdő emlékeztet faültetési akcióikra. Mivel Egerhez közeli településről van szó, Fehérvári Csaba és a városban éppen most szalont nyitó Toyota Hering márkakereskedés közösen úgy döntöttek: a legkörnyezettudatosabb - és idén már a világ legnagyobbjává is vált - autómárka szalon megnyitóját és az Eger Rally izgalmait jótékonysági gyűjtéssel teszik még szebbé, kedvesebbé és vonzóvá. Az Eger Rally hétvégéje alatt (március 27-29) a tervek szerint egész kis historic Toyota rally autó kiállítás lesz megtekinthető a Toyota Hering Egernél. Ahol bárki pénz vagy állateledel adománnyal segítheti a közelben lévő Macskaárvaház állat és természetvédő misszióját. Aki segít az pedig nyerhet is. Az adományozók között Toyota Corolla tesztvezetés hosszúhétvégét és a historic rally győztes Corollával a bajnok versenyző Fehérvári Csaba mellett a Mithfahrer ülésen egy versenyszakasz élményét versenytempóban élhetik át a jószándékú és legszerencsésebb adományozók. A tervekre reagálva Eger szintén állat és természetbarát alpolgármestere, Berecz Mátyás történész már jelezte, bizonyosan az adományozók között lesz, ám azt is hangsúlyozta, hogyha szerencsés lesz és nyer az élményt mindenképpen tovább adományozza egy egri autó és autósport rajongó hátrányos helyzetű kisgyereknek. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Jótékonyság sokadszorra, jótékonyság a köbön. Ilyen és ehhez hasonló gesztusok szerencsére egyáltalán nem ritkák a magyar autóiparban és a magyar autósportban. Importőrök, kereskedők, autóversenyzők minden évben megszámlálhatatlan, kisebb vagy nagyobb, egyéni vagy közös gesztussal segítenek jó és nemes célokat. Szóval amikor diesel botrányról, káros anyag kibocsátásról és más, az autózással összefüggő - egyébként valós - környezeti problémákról beszélünk, akkor sose tévesszük szem elől az ilyen és ehhez hasonló gesztusokat. Ha pedig tudatos és hiteles kritikusokká akarunk válni, hasonlítsuk össze, hogy más iparágak - például a húsipar, az olajipar, gyógyszeripar, élelmiszeripar, energiaipar - sokszorta nagyobb környezeti károkozás mellett tesz-e hasonló gesztusokat a teremtett világnak. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.04.07
Hétfőről csütörtökre halasztották a világ legnagyobb olajexportáló országait tömörítő OPEC+ csoport....
2020.04.07
Zak Brown, a McLaren csapatfőnöke szerint a Forma-1 jelenleg "nagyon törékeny állapotban" van a....
2020.04.06
Knezsik Istvánt, az Autós Nagykoalíció elnökét látta vendégül a Trend FM A nap vendége rovatban.....
2020.04.06
Jelentős romlás következett be a német autóipar üzleti kondícióban és kilátásaiban a koronavírus-....
2020.04.06
Wieslaw Lipecki Lengyelországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.04.06
Nagylelkű felajánlással segíti a koronavírus elleni küzdelmet a magyarországi Toyota Central Europe....
2020.04.06
Az Airbus legtöbb spanyolországi telephelyén orvosi arcpajzsokat állítanak elő 3D nyomtatókkal, a....
2020.04.06
Az eddigi tapasztalatok szerint a járványhelyzet tovább erősíti azt a tendenciát, hogy a jó idő....
2020.04.06
Kiváló ötlettel segít enyhíteni a bezártság okozta rosszkedvet a Toyota. Mindössze egy színes....
2020.04.06
Gyakorlatias kedvezmény a biztonságért.   ..