motorosok

Kanálszobrászat

2016.03.03.

Amit éppen néznek, az nem más, mint egy hihetetlen bonyolultan megtervezett motorszobor, amit az amerikai James Rice készített, s a valódi különlegessége az, hogy kizárólag hajlított rozsdamentes kanál felhasználásával készült.

A szobrokról készült képek pár napja vírusként terjedtek el a Facebookon, s ha egyszer meglátod őket, rögtön rájössz, miért. James az Etsy-n árulja ezeket a különleges kreációkat, az áruk általában 3 és 4 ezer dollár között van, s hogy miért pont kanálból készíti őket? Erre elég érdekes választ kapunk: a felesége, Jeny Buckley szerint véletlenül rengeteg kanaluk volt otthon, de nem akarták kidobni őket, ezért megkérte a férjét, hogy kezdjen velük valamit. És hát ezt kezdte a légierő veteránja, akinek állítólag van is volt affinitása a művészetekhez.

„Mindig is érdekelt a művészet. Jól rajzolok és kamasz koromban imádtam szétszedni majd újra összerakni a dolgokat. Saját magamnak készítettem el a biciklimet, de újítottam fel autókat és építettem motorokat is. Minden izgat, amiben van motor.”

Így hát eleget téve neje kérésének, üres óráiban elkezdett szobrokat készíteni. A legelső szobor hajlított kanalakból és a gumikba épített csapágyakból készült, később azonban már csak kanalakat használt, semmilyen más anyagban nem bízott.

Az idők során Rice rájött, hogyan tudja kalapács vagy hőkezelés nélkül meghajlítani a kanalakat, annak érdekében, hogy megőrizze azok eredeti szépségét. Az Etsy oldala szerint: „Jim lapít, hajlít, csavar és alakítja a kanalakat a puszta kezével.

Ezen a chopperen minden kanál: a motor, a kerekek, a benzintank. Rice aztán tudja, hogyan változtasson egy egyszerű tárgyat valami olyasmivé, amire sosem gondoltunk volna.”

A legutolsó szobrát hónapok alatt készítette el, hiszen nem adta fel eredeti foglalkozását sem, ami 60 órát vesz el egy hetéből „Szerettem volna itt hagyni valamit magamból, valamit, amiről az emberek eszébe jutok”

 

(miferfiak.hu)

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.11.27
A rendszerváltás előtt legfeljebb a balatoni szállodák előtt parkoló autókban láthattunk Grundig....
2022.11.27
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) hétfő 0 órától 24 órás munkabeszüntetést tart, ami érinti a MÁV-....
2022.11.27
A szabadtéri parkolók és nem lakás célú épületek fotovoltaikus paneljeinek telepítésére vonatkozó....
2022.11.27
A zuglói rendőrök néhány nap alatt azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a HÉV előtt....
2022.11.27
Már javában készülődik az idei versenyévadra a győri Széchenyi István Egyetem égisze alatt....
2022.11.27
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mit hoz az idei tél? ..
2022.11.27
A Mazda Motor Corporation közzé tette a vállalat középtávú gazdálkodási tervének frissítését és a....
2022.11.27
A Volkswagen Konszern nemzetközi szakmunkástanuló versenyének idei díjazottja az Audi Hungaria....
2022.11.27
Megrázó fotókat tett közzé az MTI a ma reggeli halálos balesetről.  ..
2022.11.27
A megfelelő látás elengedhetetlen, hogy balesetmentesen és szabályosan tudjunk közlekedni, ezért....